De wereld vergaat… Of toch niet?!

Jeetje! Dat klinkt wel heel ernstig… De wereld vergaat! Nou, daar zijn veel verschillende onderzoeken over. De één zegt dat we de aarde kapot maken door hem op te warmen, de ander heeft het zojuist over een ijstijd die komen gaat. Iedereen heeft er een mening over maar wat is waarheid? Eén ding is zeker: we vervuilen! Klimaten veranderen en we leven ongezonder. Onder andere door de uitlaatgassen. Momenteel is in eigen land de stikstofuitstoot het meest besproken en bekritiseerde onderwerp waardoor op veel plekken in het land de vlag ondersteboven hangt. Maar voor hoelang nog?!

“Iedereen heeft er een mening over maar wat is waarheid?”

Gisteren heeft Nederland een bewuste keuze gemaakt en daaruit blijkt dat de BBB de grootste is! Een keer geen ‘VVD de grootste’ en bijna al die andere bekende partijen zakken mee. Het begint te wankelen in Den Haag en de kans is zelfs aanwezig dat het huidige kabinet zou kunnen gaan vallen. Maar ook daar zijn verschillende meningen over, maar Rutte heeft het al twaalf jaar uitgehouden! De komende tijd gaan we het wel zien. Gaan we binnenkort weer met ons rode potloodje naar de stembus? Of is het wachten geblazen tot de al geplande tweede kamer verkiezingen en duren de protesten en alle ellende nog even voort?

“Gaan we binnenkort weer met ons rode potloodje naar de stembus?”

Als het aan de BBB ligt niet én ook niet aan het Nederlands volk! Zij hebben hun stem achtergelaten en willen dat de huidige ‘rotzooi’ stopt. Nederland moet weer Nederland worden zoals het eerder was waarbij boeren er gewoon mogen zijn. Maar hoe stop je die uitstoot dan allemaal? Ik ben geen politicus, maar als ik het woord eerlijkheid uitspreek dan zal daar toch wel een oplossing in moeten zijn? Tientallen jaren geleden had er al iets met de stikstofuitstoot moeten gebeuren, maar iedereen leek te hebben geslapen of was zich niets van het kwaad bewust! Vaak heeft het ook nog met de portemonnee van de ‘hoge heren’ te maken… Op welke manier dan ook.

“Tientallen jaren geleden had er al iets met de stikstofuitstoot moeten gebeuren, maar iedereen leek te hebben geslapen of was zich niets van het kwaad bewust!”

Maar goed, de komende tijd gaan we het ervaren… Wij allemaal! Onze wereld moet schoner, want we willen niet dat ie vergaat! Maar gewoon onder eerlijke kosten waarbij iedereen betrokken zal raken. Hoe kun je nu Jan met de Pet met een minimumloon een elektrische auto laten kopen van dertigduizend euro?! Alsof iedereen dat geld zó even kan ophoesten. En daarbij komt, is ons stroomnet wel geschikt? Ik hoor er allerlei verhalen over namelijk… Er zijn gewoon allerlei dingen die nog niet in orde zijn om uiteindelijk de volgende stap te zetten. Men kan er ook eens aan denken om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken?

“Alsof iedereen dat geld zó even kan ophoesten. En daarbij komt, is ons stroomnet wel geschikt?”

Laten we eerlijk en goed voor de wereld zorgen! Het is zo ‘n mooie schepping… Voor nu ga ik de berichtgeving over de verkiezingsuitslag naast me neer legen. Voor mij is het genoeg! Gisteravond heb ik ook nog even tot half twaalf zitten kijken… Je gaat wel met een iets ander gevoel naar bed, dat wel! Een politiek spannende tijd duurt voort en voort en de BBB? Zij lachen (en huilen zelfs) met een dikke smile 😁😉 En, Rutte IV, Functie elders?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *