Geciteerd: waarom stap je niet op?!

Beste lezer, misschien heeft half Nederland (of meer) wel naar de uitzending van VI gekeken en hetgeen wat me het meest bij blijft is dat meerdere keren aan onze minister president Rutte is gevraagd waarom hij niet opstapt. ‘Er gaan ook veel dingen goed’ zegt Rutte. We zijn het rijkste land van Europa met een snel groeiende economie. Er is weinig werkloosheid… Maar de andere kant: Toeslagenaffaire, de problematiek in Groningen en de stikstofcrisis… Geen actieve herinnering staat bij velen van het Nederlands volk op het netvlies maar toch wil Rutte nog even door!

“We zijn het rijkste land van Europa met een snel groeiende economie. Er is weinig werkloosheid… Maar de andere kant: … “

In mijn hele leven heb ik nog nooit zoveel protest meegemaakt als tijdens dit kabinet. De op kop hangende vlaggen wapperen door het landschap en zelfs in woonwijken, want iedereen ziet de bui hangen… De boeren verdwijnen uit het straatbeeld en alles moet straks geïmporteerd worden. We moeten met z ‘n allen verantwoorder en schoner leven, maar is het voor ‘Jan met de pet’ allemaal wel te doen? Ligt de schuld wel ‘alleen’ bij de boeren zoals het nu lijkt? En waarom heeft het zo gigantisch lang moeten doorgaan en is er eerder nooit actie ondernomen als we het hebben over de hoeveelheid vee?

“De op kop hangende vlaggen wapperen door het landschap en zelfs in woonwijken, want iedereen ziet de bui hangen…”

Wat is daarop je antwoord? Veel gaat goed en natuurlijk vindt Rutte het verschrikkelijk wat er bijvoorbeeld met de toeslagenaffaire gebeurt. Al twaalf jaar zijn gezinnen de dupe van deze ellende en gezinnen worden uit elkaar gedreven. En op wie kunnen ze rekenen? Enkel op de deurwaarder! Kinderen kennen straks hun eigen ouders niet meer omdat ze hierdoor uit huis worden geplaatst. Ouders kunnen niet meer voor hen zorgen en enkel omdat de overheid er een potje van maakt! ‘We zijn ermee bezig en in 2030 verwachten we dat dit wordt opgelost…’ Zal Rutte nog zo lang met zijn VVD de kar trekken?

“Kinderen kennen straks hun eigen ouders niet meer omdat ze hierdoor uit huis worden geplaatst”

Na corona zijn er weinig faillissementen gekomen en ‘we lijken er ons aardig doorheen te hebben gevochten’ liet Rutte weten. Het is ook niet makkelijk om als individu, bedrijf en al helemaal de overheid hiermee om te moeten gaan. Ik heb respect voor diegenen die dit hebben geprobeerd op een goede manier te handhaven, maar diegenen die hieraan hebben geprobeerd te verdienen en profiteren? Daar heb ik geen goede woorden voor over! Ik vraag me af of ze wel een écht gelukkig leven hebben en niet zoals Dagobert Duck alleen maar denken aan zwemmen in een overvloed aan geld. Maar goed, dit gebeurt natuurlijk over de hele wereld…

“Het is ook niet makkelijk om als individu, bedrijf en al helemaal de overheid hiermee om te moeten gaan”

Morgen gaan we stemmen. Ik heb voor de waterschappen al een keuze kunnen maken, maar politiek gezien vind ik het belangrijk dat ook het woord van God in het midden komt te staan. Velen denken het zonder onze schepper allemaal te kunnen doen, maar niets daarvan is waar.

“Velen denken het zonder onze schepper allemaal te kunnen doen, maar niets daarvan is waar”

Mensen zijn goed in macht uitoefenen op een ander. De één kwader dan de ander, maar waar is de échte liefde en warmte te vinden? Mensen moeten eens terugkomen in zichzelf en een deurtje openzetten in hun hart! Respect naar elkaar en vooral medeleven moet weer terugkomen. Want wat gunnen we elkaar nog tegenwoordig?! Zorg is belangrijk voor het land. Mensen moeten niet onterecht in de kou gezet worden en visieloos toekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *