De natuur, zo puur!

Het is ons gegeven. Door de schepper, of volgens sommigen de big bang… Hoe je het ook went of keert, of je gelovig bent of niet, kijk eens naar buiten en loop er eens doorheen. Adem de wind in en luister naar het andere leven… Het dieren- en plantenleven! Vredevol maar soms ook lomp en ruig! Het is de natuur. Een oplaadpunt om onze accu ‘s weer op te laden en dan heb ik het niet over die van de elektrische fiets of onze smartphone. De natuur, datgene wat wij mensen steeds meer afbreken en denken vol te moeten bouwen. Het is zó belangrijk, zó heerlijk…

“Het dieren- en plantenleven! Vredevol maar soms ook lomp en ruig!”

De bomen en bladeren maken hun melodie door de wind. Ze willen je wat zeggen, wat geven. Innerlijke rust om alle ellende van de dag los te laten of in elk geval even los te laten. Je nieuwe inspiratie geven om te groeien in je leven. De vogeltjes vliegen en springen alle kanten op. Het lijkt bijna of ze je verwelkomen. Ze zingen alweer volop om ook de lente te verwelkomen, want ze voelen zich op hun gemak! Veel verschillende dieren en insecten, een totaal ander leven… Welkom in de wereld die anders is dan het gestress van ons mensen. Wij die altijd wat te zeuren hebben en deadlines moeten halen.

De natuur is er voor ons. We mogen tot rust komen en opladen. Tegenwoordig denken we met social media ons te showen hoe goed we wel niet zijn alles te posten. En niet te vergeten de informatiebehoefte van anderen. De wil om anderen te volgen op ons schermpje of grote scherm. Filmpjes te bekijken of samen ‘iets daarop te doen’. Maar waar zijn die kinderen die ‘spelen met de bal’? Tegenwoordig spelen ze met de telefoon! Wat is er geworden van de mensheid? En het erge is, ik betrap mezelf ook erop dat ik meerdere keren per dag op Facebook zit te loeren omdat ik ook benieuwd ben naar de prikkels die anderen me opdragen.

“showen hoe goed we wel niet zijn alles te posten. En niet te vergeten de informatiebehoefte van anderen”

De natuur heeft geen social media, geen enkele vogel of uil. Geen enkele boom of struik… Zij leven natuurlijk verder en kénnen het woord niet eens! Zij die al eeuwen leven en voorzien. Een natuur van bloeien, op zijn hoogtepunt zijn en weer afsterven… Maar het nieuwe jaar is weer een jaar van geboorte dat tijdens de lente plaatsvindt en dan weer naar zijn hoogtepunt gaat waarbij alles volop in bloei is. Telkens weer die cyclus die het in- om huis en in de natuur een Keukenhof maken. Gratis en voor niets! Behalve de kosten van een bloembol als je het om je huis in de tuin wilt doen maar dat is te overzien. Het is er weer, de lente is in aantocht!

wauw, wat ben je mooi als je bloeit
je sterft af maar jij bent het die daarna weer gloeit
kleuren gaan en komen, net zoals je geuren
in de herfst is het soms afzien, maar in de lente kom je me weer opbeuren
je bladeren zo mooi van groen of herfstkleur dansen
net zoals de dieren die in de lente beginnen te sjansen
prachtige natuur, wat ben ik blij met z’n prachtige buur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *