Zeuren en drammen

We zijn er zo goed in… We zeuren, drammen en vechten alles bij elkaar! Niets is goed en de ellende wordt erger en erger… Vol van bitterheid hebben we het er met elkaar over. Onze reactie, hoe die dan ook is wordt door de ander bevestigd! Maar weet je? Het is onze eigen schuld…

Inderdaad, wij, mensen op deze planeet, anders gezegd, de verslinders, de machtuitoefeners, de ontevredenen… Maar ook de haters en vervuilers… Wij, zo’n acht miljard mensen zijn allemaal betrokken! Maar we kunnen toch niet anders? Hoe dan wel?! Tjah, dan komt het woord ‘inleveren’ om de hoek kijken… Dat willen we namelijk niet!

Met z ’n allen zitten we vast in deze situatie. We kijken elkaar aan en we verwijten… Maar niemand doet iets! Ja, diegenen die zich vastplakken aan tafel tijdens een TV show of de bekladder van een miljoenenschilderij… Zij durven, maar dat is toch ook niet de manier?! Kwaad met kwaad vergelden…

Maar onze schepping gaat er steeds meer onder leiden! Het wordt warmer en warmer en de natuur? Die wordt woester en woester… Ook wel natuurgeweld genoemd. Branden, overstromingen, gewoon veel heviger weer. En oorlogen! Jeetje, wat een haat! De wereldleiders zeggen hoe het wél moet, maar kunnen zogenaamd niets…

Nouja, achter onze rug om alles duurder en zorgelijker maken… Want wij, Jan met de pet zijn toch de veroorzakers? Wij, de zwakkeren. Ons leven moet op de schop door nog meer in te leveren maar zij? Nee, een bord kaviaar minder is een rib uit hun lijf! Goede doelen? Dat zijn ze toch zelf?! En daarbij komt dat de pakken elke keer naar de beste stomerij moeten, want ze moeten zich toch op hun best en als ‘het voorbeeld’ laten zien?!

Pfff… Als ik velen van hun zie, die zogenaamde wereldleiders, de ‘voorbeelden’, dan ben ik er al helemaal klaar mee! Want die goede ziel? Die ben ik nog steeds niet tegengekomen… Weet je? Dat Obama type of Nelson Mandela… Nu zijn het schoolkinderen die elkaar vanalles verwijten… Maar ondertussen maken wij de meest bizarre tijden mee en slachten volkeren elkaar steeds meer af! Wij staan machteloos…

Wij wereldburgers, slaven van de machtigen, want dat zijn we… We kijken en horen ze aan, maar we kunnen niets omdat we niet durven! Bang om te worden kaalgeplukt, opgesloten of vermoord… Terwijl er voor iedereen een rechtvaardig regeren kan zijn. Een liefdevolle… Een die warmte en licht afgeeft en waar iedereen mag zijn wie hij of zij is… Een leiderschap waarvan iedereen zal veranderen! Jawel, al die acht miljard mensen!

Die liefdevolle wereldleider stelt zich voor in één boek. De bijbel. Waarvan vooral het nieuwe testament discipelschap, leergierigheid naar voren haalt en omkijken naar elkaar. Behulpzaamheid en respect! Streng maar wel rechtvaardig… Waarbij je door samen je handen te vouwen meer kunt bereiken dan wie dan ook in het verleden… Kerken de plek zijn om HEM samen te eren. De HEERE Jezus stelt zich voor. De zoon van God. De Messias! Jezus leeft, net zoals onze schepper…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *