Bijna suikervrij leven

Beste lezer, het is al weer een maand geleden dat we zijn gaan afbouwen met ongezond eten en we uiteindelijk bijna helemaal van de verkeerde suikers af zijn. De decembermaand had er behoorlijk ingehakt en dat was ook goed op mijn weegschaal te zien. 117 kilo woog ik vlak voor de jaarwisseling en nu, begin februari staat de teller op 111. Zes kilo in een maand afgevallen. Nu moet ik zeggen dat ik de afgelopen dagen flink ziek ben geweest dus die ‘ziektekilo’s’ heb ik gratis meegekregen. Hoe voelt het nu?!

“De decembermaand had er behoorlijk ingehakt en dat was ook goed op mijn weegschaal te zien”

Ik merk dat ik af en toe wat humeurig ben. Dat kan een afkickverschijnsel zijn maar ook omdat ik sinds een paar weken in de ziektewet zit vanwege burn-outklachten. Helaas heb ik te lang doorgelopen met ‘dergelijke omstandigheden’ en moet ik nu even meer aan mezelf / onszelf denken. Ook door de drukte in mijn hoofd ben ik meer gaan eten. Dit wordt ook wel ’emotie-eten’ genoemd. Daar ben ik een kei in! Normaal heb ik een gewicht van rond de 96 tot 98 kilo bij een lengte van 1,96 meter.

“Helaas heb ik te lang doorgelopen met ‘dergelijke omstandigheden’ en moet ik nu even meer aan mezelf / onszelf denken”

Eigenlijk zou ik me beter moeten beginnen te voelen nu de suikers steeds meer uit mijn lichaam verdwijnen. Helaas kan ik daar nu nog niets van merken omdat ik de hele week dus ziek bij huis heb gezeten en gelegen. Daar word je ook slecht van! We gaan zien hoe het allemaal gaat lopen als ik niet meer ziek ben… Wel is bekend dat suiker nét zo verslavend is dan alcohol of drugs! Eet je een koekje, dan roept de volgende je al! En die nasmaak in je mond als je ‘versuikerd’ bent… Dat is pas vies!

“Helaas kan ik daar nu nog niets van merken omdat ik de hele week dus ziek bij huis heb gezeten en gelegen. Daar word je ook slecht van!”

Voor nu ga ik even zo ‘n honderd gig aan foto ‘s backuppen op een externe harde schijf. Dat was wel weer een keer hoog nodig omdat de andere externe harde schijf vol zat… Dan kan er weer een boel verwijderd worden van de telefoon en de cloud… Gelukkig is dit allemaal suikervrij en doet de computer (en het internet) haar werk. Maar wat is dat nu? ‘Nog meer dan een dag te kopieren?’ Het zal wel, dus maar gewoon haar gang laten gaan die boel! Voor nu (maandagmorgen) had ik me gewogen en was weer een klein beetje aangekomen. Die zelf gebakken broodjes van gisteren waren ook zo lekker…

“Gelukkig is dit allemaal suikervrij en doet de computer (en het internet) haar werk”

Dus nu maar weer op yoghurt en beschuit en voor de avond een klein bordje warm eten. Het zou mooi zijn om komende lente weer onder de honderd te zitten en dat ik me in de korte broeken / t-shirttijd niet meer hoef te schamen omdat het uitpuilt of te strak zit. Dat was namelijk vorig jaar wel een beetje erg het geval. Voor nu zeg ik een prettige dag en geniet van het mooie maar koude weer! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *