Feelgood alleen voor vrouwen?!

Beste lezer. Na drie dagen met veertig graden koorts op bed te hebben gelegen ben ik nu weer redelijk in staat om even een stukje te schrijven. Dit keer ga ik het met je hebben over feelgood-films. Dat zijn van die romantische films of series waarin iedereen probeert zo vrolijk mogelijk te zijn. Meestal lukt dit ook! Wat er ook gebeurt…

“Dat zijn van die romantische films of series waarin iedereen probeert zo vrolijk mogelijk te zijn”

Ons kent ons is kenmerkend aan feelgood, verliefd zijn, trouwen en nooit meer vreemdgaan. En gaat er iemand dood? Dan staat het hele dorp of stad om de nabestaanden heen. Kort samengevat: je zwijmelt lekker weg bij zoiets… Behalve als iemand doodgaat natuurlijk, want dan ben je ook een beetje verdrietig omdat je zo gehecht bent aan de personages.

“Kort samengevat: je zwijmelt lekker weg bij zoiets…”

Ikzelf keek vroeger naar alle genres waaronder ook horror en thrillers. Het kon niet gek genoeg. Werd er iemand in de film afgeslacht? Tjah… Dat was toen amusement! De spanning was om te snijden en als de film afgelopen was dan dacht je bij jezelf ‘jammer dat het niet goed afgelopen is’ Dat dan wel weer… ☺Tegenwoordig is feelgood en waargebeurd ervoor in de plaats gekomen…

“Werd er iemand in de film afgeslacht? Tjah… Dat was toen amusement!”

Sinds vorig jaar zomer kijken we naar de feelgoed-dramaserie ‘When Calls the Heart’. Vanaf seizoen 1 kijken we en ondertussen zitten we al in het zevende. In deze serie draait het om Elisabeth die lerares is en een ‘opdracht’ heeft gekregen om les te gaan geven in een mijnstadje genaamd Coal Valley. Vlak nadat veel mensen zijn omgekomen bij een mijnongeluk.

“Vanaf seizoen 1 kijken we en ondertussen zitten we al in het zevende”

Vanaf dat moment zie je tijdens de serie dat het mijnstadje steeds verder wordt opgebouwd en iedereen zijn best doet hieraan een steentje bij te dragen. Op een paar dwarsliggers na… Meer ga ik hier niet over verklappen, want als je het eens zou willen bekijken dan is deze serie onder andere te bekijken op New Faith Network. Maar When Calls the Heart is niet het enige…

Daar waar ik vroeger romantische films maar saai vond en ik wakker werd tijdens de aftiteling vind ik ze nu juist heel leuk! Als het een beetje een spannend verhaal betreft dan is het van harte welkom! Daarbij komt dat het me soms ook inspiratie meegeeft als schrijver. Ik vind het wel jammer dat ik op de meeste streamingsdiensten het aanbod in dit soort films erg karig vind.

“Daarbij komt dat het me soms ook inspiratie meegeeft als schrijver”

Helaas wordt alles overladen met geweld en criminaliteit. Dat is juist hetgeen waar ik niet meer naar op zoek ben en zoek daar dan maar eens een middenweg in… Dat is lastig omdat er juist animo is voor geweld. Dat was in mijn jeugd trouwens niet anders, dus daar heb ik het dit keer maar eens niet over 😉 Ben ik dan één van de weinig mannen die dit niet kijkt? Sommigen zeggen het tegen me, maar dat is wie ik ben!

“Ben ik dan één van de weinig mannen die dit niet kijkt?”

Ik schaam me er helemaal niet voor dat ik ernaar kijk en durf er ook openbaar over te schrijven. Er is immers al genoeg ellende op de wereld en als je de TV aanzet wordt het alleen maar erger omdat de producenten het aanvullen. Ik noem het ook weleens verdovende TV, want wat heb je eraan? Je ziet er op dat iemand ontvoerd, gemarteld of vermoord wordt en dat mag in het echte leven natuurlijk niet!

“Ik noem het ook weleens verdovende TV, want wat heb je eraan?”

Zijn het toch die stiekeme gedachtes of is het wat anders wat mensen bezighoudt om ernaar te kijken? Ik merkte dat ik er alleen maar ongelukkiger van werd en met een naar gevoel naar bed ging. Op z ‘n laatst kreeg ik er zelfs nachtmerries over en verbeelding wordt op en top negatief. Bij het eerste de beste geluidje zit je recht overeind in bed. Haat met haat vermenigvuldigen is het motto.

“Bij het eerste de beste geluidje zit je recht overeind in bed”

Dan ben ik maar ‘anders’ zoals sommigen dat zeggen, want dat is ook zo! Ik doe niet mee aan die ‘brein verdovende’ content en richt me op iets waar ik écht wat aan heb! Dat begint al met respect naar elkaar en natuurlijk mag er wat spanning inzitten, maar minder gewelddadig. Dus, naar mijn mening kan een man gewoon naar feel-good en romantiek kijken zonder dat er over geoordeeld wordt…

Tot zover dit artikel. Voor mij is het nu tijd om maar eens onder de dekens te kruipen en te slapen, want ik heb nog een proces dat ‘beter worden’ wordt genoemd… Tot de volgende keer! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *