Alpha Cursus

Wie is God, wie is Jezus en de Heilige Geest? Wat kan ik daarmee?! Dat kunnen zomaar vragen zijn die in je opkomen. Misschien ben je met een geloof opgevoed en heb je het lang geleden achter je gelaten omdat je denkt ‘ik kan er niets mee’ of ‘ik wil er niets mee’… Geloven is soms best moeilijk als je met allerlei tegenslagen te maken hebt in je leven. De strijd die je ervaart en als je er dan met anderen over praat krijg je veel verschillende meningen te horen. Ofwel, nu zie je tussen de bomen het bos niet meer! Misschien ben je ‘gewoon benieuwd’ naar het geloof, dat kan natuurlijk ook 😉

“Wat kan ik daarmee?!”

Voor iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is om meer te weten te komen over het geloof in God en Jezus Christus is er de Alpha Cursus. Deze cursus wordt wereldwijd gegeven en dus ook in Nederland. Bij de Alphacursus kun je terecht met ál je vragen. Hoe persoonlijk het ook is! Vraag, leer of ervaar de belevenis van anderen tijdens een bijeenkomst. Tijdens Alpha kom je eerst bijeen om gezamenlijk te eten. Dit is een prettige en laagdrempelige manier om mensen te ontmoeten en gesprekken te voeren. Na het eten wordt er uitleg gegeven over het onderwerp waar het die avond over gaat en sommigen geven ook getuigenissen. Daarna beginnen de kleinere gespreksgroepjes.

“Tijdens Alpha kom je eerst bijeen om gezamenlijk te eten. Dit is een prettige en laagdrempelige manier om mensen te ontmoeten en gesprekken te voeren”

In de gespreksgroepjes gaat het er leuk maar ook serieus aan toe. Iedereen krijgt zijn of haar beurt om vragen te stellen of om iets te vertellen. De gespreksleiders begeleiden deze gesprekken zodat ook écht iedereen aan de beurt komt en het onderwerp ook daadwerkelijk wordt behandeld. Na een aantal bijeenkomsten is er een Alpha dag- of weekend. Tijdens deze dag- of weekend krijg je de mogelijkheid om nog dieper de materie in te gaan en jezelf nog opener te stellen voor God, de Heere Jezus Christus en de Heilige Geest. Ofwel het Christelijk geloof! Zie het als dat je eerst wordt voorbereid tijdens de bijeenkomsten en daarna zelf aan de slag kunt gaan om God (opnieuw) te ontmoeten.

“Na een aantal bijeenkomsten is er een Alpha dag- of weekend”

Is de Alpha dag- of weekend de alles beslissende periode om God te moeten toelaten in je leven? Nee, zeker niet! Er gebeuren daar mooie en wonderbaarlijke dingen, maar het is absoluut niet verplicht om op dat moment al gelijk Christen te moeten worden. Gebeurt dit later? Of misschien helemaal niet? Ook dan is er niets aan de hand… Het heeft ook te maken met het proces in je leven waar je mee te maken hebt. Wil je meer weten over de Alpha Cursus? Kijk dan eens op deze website. Er is altijd een Alpha Cursus bij je in de buurt, dus je hoeft nooit erg ver te reizen om kennis te maken. Ikzelf heb in 2019 Alpha gedaan als deelnemer en ben dat jaar opnieuw weer tot geloof gekomen. Dit is gebeurd tijdens het Alpha-weekend.

“Er is altijd een Alpha Cursus bij je in de buurt, dus je hoeft nooit erg ver te reizen om kennis te maken”

Ik kwam zoals je in mijn verhaal ‘Van de kaart geveegd’ kunt lezen (bovenaan in het menu bij Biografie) op Alpha als een zwaar getraumatiseerd persoon. Erg negatief en depressief en ik schopte tegen het geloof aan om het zo te zeggen. Mijn neerwaartse spiraal was al een behoorlijke tijd (vijftien jaar) bezig en ik zag geen toekomstperspectief meer… Ik haatte mezelf! Dit klinkt allemaal erg deprimerend maar ik kan met 100% zeggen dat God mij weer heeft opgepakt en op de juiste weg heeft gezet! Ik heb eerst de avonden gevolgd en ben dit erg boeiend gaan vinden totdat het Alpha Weekend begon… Wat daar gebeurde zal ik mijn leven niet meer vergeten!

“Mijn neerwaartse spiraal was al een behoorlijke tijd (vijftien jaar) bezig en ik zag geen toekomstperspectief meer… Ik haatte mezelf! Dit klinkt allemaal erg deprimerend maar ik kan met 100% zeggen dat God mij weer heeft opgepakt en op de juiste weg heeft gezet!”

Ik vond het weekend best wel spannend. We waren op een plek die middenin het bos ligt met alle mogelijkheden om er volledig tot jezelf te komen maar ook na te denken… Ons thema was de Heilige Geest, zeg maar de connectie met God en terwijl ik naar een spreker luisterde die daar sprak gebeurde er iets in me wat ik lang, heel lang niet meer had meegemaakt… Opeens kwam er weer warmte en liefde in me en vanaf dat moment veranderde mijn hele leven! Hoe negatief ik aankwam, hoe positief en opgeruimd ging ik er weer vandaan. Iedereen om me heen zei ‘wat is er met jou gebeurd?!’ en vanaf dat moment begon mijn getuigenis.

“Opeens kwam er weer warmte en liefde in me en vanaf dat moment veranderde mijn hele leven!”

Mijn uitgebreide getuigenis kun je trouwens ook terugvinden in mijn verhaal. Er ging twee jaar overheen en toen meldde ik me aan om zelf mee te doen binnen het team van Alpha. Op dezelfde plek waar ik in 2019 Alpha deed ben ik nu actief in het team! Meehelpen om een avond op gang te zetten en ik ben één van de gespreksleiders in de groepjes. Erg dankbaar werk om te doen en een wens van mij is ook om te evangeliseren. Met Alpha krijg ik alle mogelijkheden om dit te doen! Als jij je hart opent voor God gaat hij met je aan het werk en zal hij je stap voor stap laten zien wie je écht bent en wat jouw doel is op deze aarde! Hij geeft, geneest en vergeeft 🙏

“Als jij je hart opent voor God gaat hij met je aan het werk…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *