Intelligent

Mensen… Het zijn intelligente wezens. De één wat meer dan de ander. Hoe dan ook, allemaal hebben we wat bij te dragen aan onze wereld. We houden water tegen om watersnoodrampen te voorkomen, we schieten raketten de lucht in zodat we wereldwijd op het internet kunnen, ookal loop je in je eentje door de sahara… We kunnen sneller ver reizen en auto ’s hoeven niet meer bestuurd te worden door mensen. Je vertelt waar je heen moet en voila… Daar ga je! Tenminste als je er een enorm geldbedrag voor over hebt. We kunnen bijna alles en soms denken we dat we beter zijn dan de schepping…

We zijn zo slim dat we het al kunstmatig kunnen laten regenen, zag ik laatst in een documentaire. We kunnen over de hele wereld met elkaar communiceren en foto ’s met filmpjes versturen en dat supersnel! Er hoeft maar op verzenden getikt of geklikt te worden en ons berichtje gaat over het gigantische wereldwijde web… Kabeltje hier, wifi daar en satelliet in de ruimte… Het kan allemaal! Waterstof is dé oplossing voor de vervuiling door voertuigen, net zoals elektrische auto ‘s. Kanker kunnen we steeds beter genezen en andere ziektes zijn we meer de baas… We eten duurzamer door bijvoorbeeld vegetarisch te worden en we hebben steeds meer biologische alternatieven.

Computers nemen ons denkvermogen over. Daardoor kunnen we wat we nu dagelijks doen. Pakketjes worden steeds sneller bezorgd omdat we dat fijner vinden en we kunnen hierdoor sneller aan wensen van onszelf of klanten voldoen. En het leuke is, alles wordt steeds moderner en over een tijdje zitten we met z ’n allen in de wolk… Ofwel de cloud! Alles slaan we erin op, dus lokaal hoeven we geen stroom vretende apparatuur meer aan te schaffen en worden de stortplaatsen leger omdat apparaten niet meer zoveel hardware hebben die nodig is voor de eindgebruiker. Elektriciteit roepen we via de natuur op en via water door middel van stuwdammen en windmolens…

Financieel worden we rijker lijkt het wel, maar toch houdt een groot deel van de mensheid bijna niets meer over… We hebben de schone alternatieven maar de wereld gaat kapot. Apparatuur ontbreekt het ons niet aan want we houden van materialisme, toch zijn we niet gelukkig… Witte winters kunnen we weer terughalen als we de dampkring herstellen, maar het blijft herfst. Oorlog voeren we steeds meer terwijl er voor iedereen vrede zou kunnen zijn. Maar we maken elkaar wel af… er was Corona, maar weet je dat er nog een andere besmetting is?! Eentje die al het hele aardse leven bestaat? Dat is geen ruzie, dat is geen haat, maar 1+1 is macht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *