Opruimen maar…

Gisteren was het driekoningen, en dat betekent dat de wijzen uit het oosten een ster zagen die hen naar Bethlehem zouden leiden en goud, wierook en mirre brachten naar het kindje jezus. In Nederland wordt dit niet als een officiële feestdag gezien, maar bijbels gezien wel. Tegenwoordig is dit een datum onder veel mensen waarbij de kerstversiering moet worden opgeruimd. En wat hebben we er weer een zin in?! Al die dozen weer van de zolder en alles weer daarin zien te krijgen of anders gezegd proppen. Je bent al snel anderhalf, misschien wel twee uur bezig om alles weer ‘normaal’ te krijgen als voor de decembermaand. (of eerder)

“Al die dozen weer van de zolder en alles weer daarin zien te krijgen of anders gezegd proppen”

Die gezelligheid van lampjes en kerstboom heeft absoluut wat, maar het is weer even wennen dat die kerstgezelligheid- en warmte weer is verdwenen voor zo ’n elf maanden. Het normale leven wordt dan weer opgepakt en je huis is wél weer een stuk rustiger van binnen en eromheen. Misschien toch nog even voor de laatste keer de kerst-playlist? Voor mij is het met de kerstmuziek na kerst al gelijk afgelopen. Ik vind elk jaar die muziek superleuk, maar op een gegeven moment ben ik er ook wel weer klaar mee als ik honderd keer White Christmas heb gehoord 😊 Gisteren ben ik begonnen met het opruimen van de buitenverlichting en vandaag is het de beurt aan binnen!

“Misschien toch nog even voor de laatste keer de kerst-playlist?”

Ik pak er gelijk een grote schoonmaakbeurt achteraan. Tenminste als ik daar puf voor heb. Als alles uit de vensterbanken is vanwege het weghalen van de guirlandes en de kerstboom in de doos zit, én er dus nog ruimte vrij is om daar te poetsen en te stofzuigen dan is dit het moment! Waarschijnlijk ben ik eind van de middag wel klaar als de wasmachine nog zijn programma aan het afmaken is. Op de eettafel in de kamer heb ik een prachtig kerststuk staan die ik op mijn werk heb gemaakt. Het ziet er nog goed uit qua groen… Helaas gaat dat alles naar de groene container en gaan overblijfselen van versiering etc naar zolder.

“Als alles uit de vensterbanken is vanwege het weghalen van de guirlandes en de kerstboom in de doos zit, én er dus nog ruimte vrij is om daar te poetsen en te stofzuigen dan is dit het moment!”

De eerste dagen zal ik nog een paar keer naar buiten kijken en beseffen dat de versiering weg is. Hetzelfde voor binnen. Maar ach, de lente is er over een paar weken weer en dan schijnt het zonnetje weer lekker naar binnen. Voor nu maken we het gezellig met kaarsen in de avond en ik ga zeker niet zeggen dat het in huis de rest van het jaar saai is… Voor nu haal ik mijn handen van de tekstverwerker en ga ik aan de slag. Het werk verricht zich niet automatisch en het aanschaffen van een robot is me nog te duur af! Zou ik dat wel moeten willen? Een kunstmatig intelligente robot? Goed, voor nu een prettige dag gewenst en tot de volgende post 😉

“Maar ach, de lente is er over een paar weken weer en dan schijnt het zonnetje weer lekker naar binnen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *