Oudejaarsdag

Vandaag is het weer die éne dag, de laatste van het jaar… Oudejaarsdag. 31 december waarin we met z ’n allen los gaan. Oliebollen bakken en opeten, vuurwerk afsteken en dat de hele dag! Persoonlijk denk ik dat dit weleens de meest ongezonde dag van het jaar zou kunnen zijn. Niet alleen het eten, maar wat dacht je van het milieu? Al die vuurpijlen en vuurwerkbommen die de lucht ingaan en zodra het twee januari is moeten we de balans weer opmaken wat we in de decembermaand zijn aangekomen in gewicht en afgevallen in de portemonnee.

“Persoonlijk denk ik dat dit weleens de meest ongezonde dag van het jaar zou kunnen zijn”

We doen het gewoon, omdat we het willen vieren! Een oud jaar sluiten we af en een nieuw jaar begint. Eentje met nieuwe ronden en nieuwe kansen. Bij ons is het een traditie om zoals iedereen ook naar de bakker te gaan voor oliebollen en appelbeignets. Later op de dag zoeken we elkaar op als familie en gaan we samen het oude jaar afsluiten en het nieuwe inluiden. Lekker bijkletsen en lachen, soms ook serieuze gesprekjes. Spelletjes spelen zoals het oude maar oh zo leuke Rummikub en natuurlijk ons cholesterol hoog op pijl houden met de lekkernij.

“Lekker bijkletsen en lachen, soms ook serieuze gesprekjes”

December is bijna weer voorbij en op TV schenken ze daar aandacht aan. Een jaaroverzicht van het nieuws dat dit jaar waarschijnlijk vól met ellende zit want de wereld huilt… De oorlog tussen Oekraïne en Rusland, de oliecrisis, energiecrisis en natuurlijk nog het Coronavirus. Het leven is enorm duurder geworden en voor steeds meer mensen onbetaalbaar… Wat voor jaar wordt 2023?! Hoe vol of leeg zal onze boodschappenkar worden? Kunnen we de dingen blijven doen die we zo zijn gewend? Overal staat een groot vraagteken achter…

“Wat voor jaar wordt 2023?! Hoe vol of leeg zal onze boodschappenkar worden?”

Als ik de overheid moet geloven, en dat is steeds moeilijker geworden de laatste jaren, gaan we er volgend jaar behoorlijk op vooruit. Echter, het is afwachten of het voldoende is om de torenhoge kosten te kunnen opvullen. Zoals het nu is komen we van het ene in het andere dilemma en dan rest mij de vraag… Wanneer is het einde?! Van het jaar 2022 is dat bekend, dat is om 23.59.59 seconden, maar van de ellende? Waarschijnlijk is dat niet in cijfers uit te drukken! Ondanks alles moeten we door. Hoe het ook zal gaan, hoe we elkaar ’s hulp nodig zullen hebben.

“Zoals het nu is komen we van het ene in het andere dilemma en dan rest mij de vraag… Wanneer is het einde?!”

Deze tijd zal voor één ding goed zijn. Om naar elkaar om te kijken of het goed met ons gaat. Meer dan normaal en te helpen daar waar nodig! Wij zijn één maatschappij en in deze tijden van duisternis, onzekerheid en angst trekken we het niet alleen. Iets meer door de vingers zien als we chagrijnig zijn zal van ons gevraagd worden. Dit is wat ik vandaag en voor het nieuwe jaar met jullie wil delen. Mij rest om iedereen een prettige oudejaarsdag te wensen en een gelukkig, gezond en vooral liefdevol nieuwjaar!

“Iets meer door de vingers zien als we chagrijnig zijn zal van ons gevraagd worden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *