Geef ons vrede!

Jesaja 26, te beginnen met vers 1: God zal ons vrede geven. In een tijd waarin oorlog, woede en haat om ons heen gebeurt sluit deze bijbeltekst goed aan op ‘de dag van vandaag’. Vanmorgen heb ik na het eten een stuk voorgelezen over dit onderwerp. Deze wil ik met jullie, trouwe lezers, delen:

1Er komt een tijd dat men in Juda dit lied zal zingen. ‘onze stad is goed verdedigd, 2. God omringt haar met de vrijheid als met muren en wallen. 2.Open de poorten en laat binnen het volk dat rechtvaardig is en trouw blijft. 3.Aan wie standvastig is, geeft U, heer! Vrede, ware vrede. Want op U stelt hij zijn hoop. 4. Stel toch uw hoop op hem, altijd. Hij is voor ons een rots, hij wankelt nooit.

Vrede, dat klinkt als een klok! Welk gezond mens wil dat nu niet diep in zijn hart? Daar waar de lucht grijs is beeldt de wereld zich anno 2022 uit. Economie, ziekte en oorlog bepalen dit beeld en als het zonnetje schijnt, dan hebben we éven weer dat glansje hoop…

Het volgend stukje zou ik persoonlijk willen voorlezen, voorzeggen als vraag en dringend verzoek naar God: Jesaja 26, vers 7: Heer, effen is het pad van de goede mensen, recht is de weg die U voor hen uitzet. 8. Wij richten ons naar Uw uitspraken, wij zien uit naar U! Uw roem verkondigen, dát is ons verlangen. Reikhalzend kijk ik naar U uit, zelfs ‘s nachts verlang ik naar U. Want wanneer U de aarde vonnist, leren mensen wat gerechtigheid is.

Kerst, een periode van nieuw leven. Want als we het over kerst hebben dan hebben we het over de geboorte van Jezus. Even lijkt dan bijna de hele wereld even op pauze te staan omdat we dan proberen vredig met elkaar te zijn… Samen eten, samen naar de woonboulevard en natuurlijk ook samen de kerstweelde van de lampjes, bomen en andere versieringen te aanschouwen. Elk jaar weer! Maar wat doet het met je hart?! Als je de naam Jezus hoort of leest, wat zegt je hart dan?!

Het is heel makkelijk om te zeggen ‘ik geloof er niet in!’ want dat is enkel een sprookje… Maar wát als het écht waar is?! Als je écht de vrede, liefde en warmte kunt vinden in het geloof in God, Jezus en de Heilige Geest?! Stel dat je een kiertje openzet in je hart en er iets positiefs begint te borrelen? Ga eens op jouw manier je hart te binnen en luister eens. Neem éven vijf minuten afstand van ‘de ander’ en kijk wat er gebeurt. Schakel alles even uit wat een ‘anti-mening’ heeft over het geloof en luister met je hart dat áltijd rijn is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *