Klantenservice…

Een brandgat in je nog vrij nieuwe jas… Dat kan in principe iedereen overkomen. Ik had de pech dat ik bij een feestje iets te dicht bij een kachel stond en het was dat iemand anders me waarschuwde dat er een enorm gat in mijn mouw is gebrand. Ik schrok best wel en baalde maar er was een klein beetje hoop… Ik betaal elke maand dure premie aan de verzekering en met goede hoop ging ik de verzekering bellen. Tegenwoordig zijn veel van die nummers gratis of tegen de gebruikelijke belkosten, dus dat is prettig.

“Ik betaal elke maand dure premie aan de verzekering en met goede hoop ging ik de verzekering bellen”

Zodra ik belde kreeg ik gelijk te horen ‘ga naar www’ want daar kun je (bijna) alle informatie vinden en jawel, zelfs via de app een schademelding indienen. Goed, dat is bekend! De blikken juffrouw die je eigenlijk laat weten dat je irritant bent en het zelf maar moet uitzoeken via internet. Waarom bel je eigenlijk?! Ik de app downloaden en een account aangemaakt. Nu moest het goedkomen dacht ik, maar helaas was dát niet het geval. Er moest een categorie geselecteerd worden, maar die was er voor mij niet.

“De blikken juffrouw die je eigenlijk laat weten dat je irritant bent en het zelf maar moet uitzoeken via internet”

Ik alweer balen. Een halfuur later en nog geen steek verder gekomen. Maar weer eens een belletje met een ander nummer dat ik vond en toen kreeg ik vrij snel iemand aan de lijn. Uiteraard moest ik wel de eerste vijf minuten een keuze maken via de blikken juffrouwprocedure. Nu zou het me opluchten en ik vertelde wat er aan de hand was aan de persoon aan de andere kant. Helaas, zij kon niets voor me doen en ik werd doorverbonden met een ander telefoonnummer. En jawel hoor… Exact hetzelfde als dat ik eerder belde. Ik moest opnieuw maar ‘naar www’ gaan!

“Helaas, zij kon niets voor me doen en ik werd doorverbonden met een ander telefoonnummer”

Ik word al wat pissig! Waar betaal ik de dure premie toch voor?! Ondertussen moet ik nodig plassen maar ik wilde dit eerst geregeld hebben. Op een gegeven moment met alle geklooi zit ik vijftien minuten in de wacht en ik moet je zeggen hoe ik in die wachtrij kwam? Geen idee! Misschien weer een ander nummer gebeld ofzo… Goed, vijftien minuten en mijn blaas werd steeds voller. Uiteindelijk maar opgehangen en maar een nieuwe jas besteld. Ben er zo klaar mee met dat gedoe! Waar is de klantvriendelijkheid tegenwoordig? Ohja, we zijn een ‘doe-het-zelf-maatschappij’ tegenwoordig!

“Uiteindelijk maar opgehangen en maar een nieuwe jas besteld”

Ik loop met wat gevoeter naar de WC en nog net op tijd ging het goed. Anders had ik misschien een andere melding moeten indienen voor ‘urineschade’ aan de tegeltjes ofzo?! Ook dat zal de blikken dame of app van de verzekeringsmaatschappij wel niet kennen… Trots moet je op deze manier zijn als directeur. De man met het driedelig pak (of is het nou vijfdelig?) die heerlijk kaviaar zit te eten in een duur restaurant en zijn klanten maar in de kou of anders gezegd, met een gat laten zitten. Ondertussen heb ik mijn nieuwe jas en is het weer iets prettiger buiten dan met die oude tijdelijke klusjesjas van dertien jaar oud.

“Ook dat zal de blikken dame of app van de verzekeringsmaatschappij wel niet kennen…”

Verzekeraar waarvan ik de naam maar even niet noem… Bedankt! En ik zie dat jullie mijn premie voor deze maand alweer hebben geïnd! Vijfenveertig euro om weer dik te kunnen worden van de luxe etentjes en weet ik wat nog meer voor profijt! Ohja, niet te vergeten, de stomerij voor het drie- of vijfdelige pak… Dit was dan weer zo ‘n helpdesk avontuur dat van alle kanten euh… Gaten heeft!

“Ohja, niet te vergeten, de stomerij voor het drie- of vijfdelige pak…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *