Het kersterige gevoel

Beste lezer, kerstig zal vast en zeker niet in het woordenboek voorkomen maar als je het tuincentrum binnenloopt dan krijg je het al binnen enkele seconden te pakken. Laatst waren we naar Intratuin en daar kwamen we in een waar kerstparadijs… Wat mij meteen opviel was dat de Amerikaanse tradities steeds meer naar Nederland komen. Maar waar gaat het eigenlijk echt om?! Even een opfrissertje… Met kerst vieren we de geboorte van Jezus. De zoon van God.

“Wat mij meteen opviel was dat de Amerikaanse tradities steeds meer naar Nederland komen”

Er stonden op bepaalde plekken een paar stallen die dit verhaal uitbeelden maar grotendeels bestaat alles uit lampjes, kerstballen, ornamenten en vooral dit laatste is erg hip! De kerstbal begint steeds meer op de achtergrond te geraken en het ornament maakt ‘the picture’. Complete kerstbomen met groente en vruchten zijn één van de voorbeelden. Gelukkig zitten er nog wel lampjes in. De wel bekende notenkraker vond ik dit keer veel in beeld terug komen. Zelf zou ik hier niet een cent aan uitgeven 😉

“De kerstbal begint steeds meer op de achtergrond te geraken en het ornament maakt ‘the picture’ “

Zelf houd ik van lichtjes, bomen en dorpjes. Zoals elk jaar staat bij mij onder de kerstboom het dorpje weer en binnen bij het tuincentrum was het weer een belevenis van heb ik jou daar. Ik heb erg veel respect voor iedereen die hier aan heeft meegewerkt. Pracht werk, opnieuw weer! Elk jaar kocht ik wel een nieuw huisje voor in het dorp, maar voor dit jaar vond ik het wel even goed. Op een gegeven moment is het gewoon goed geweest en staan er genoeg huizen in je dorp.

“Elk jaar kocht ik wel een nieuw huisje voor in het dorp, maar voor dit jaar vond ik het wel even goed”

Het ware kerstparadijs heb ik op foto ‘s staan en een enkeling vind je hier terug op de website. Zit je in een dip? Breng dan een bezoekje aan de Intratuin en je hele dag is weer goed. Wij zijn in November al geweest en onze inspiratie was hetzelfde als vorig jaar… Géén slingers in de kerstboom. Dat is ouderwets! 🙂 Lichtjes, rode kerstballen en ornamenten. Dat maakt het bij ons weer een mooi kunstwerk. En zoals net vermeld, het dorp maakt het helemaal af! Trouwens voordat ik het vergeet: de kerstster op de boom mag niet vergeten worden.

“Zit je in een dip? Breng dan een bezoekje aan de Intratuin en je hele dag is weer goed”

2 reacties

 • Peter Boon

  Bas, ik ben vorige week ook nog naar een tuincentra geweest. Namelijk De Bosrand in Alphen aan den Rijn. Zelf vind ik de sfeer daar van Kerst, erg fijn. Goed dat je aan het begin van dit artikel vermeld, dat Kerst draait om de Geboorte van Jezus! Alvast gezegende kerstdagen toegewenst. Groetjes Peter

  • admin

   Hallo Peter,

   Dankjewel voor je reactie. Het is er inderdaad erg gezellig en sfeervol. Maar we moeten absoluut niet vergeten waar het allemaal écht om gaat…
   De Heere Jezus 😉 En dat vond ik inderdaad ook nodig om nogmaals te vermelden in dit artikel.

   Groetjes Bas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *