Donkere modus

Je kent het vast wel. Je tikt of klikt op het maantje en voila! Je scherm verandert in donkere kleuren. Behalve je letters, want je moet uiteraard je tekst kunnen lezen. Ogen worden weer rustig en de prikkels in je hoofd nemen af. Dark mode of gewoon in het Nederlands ‘donkere modus’ is de oplossing!

Ikzelf gebruik het alleen op mijn telefoon. Vooral bij de apps die ik het meest gebruik. Ik merk dat ik veel minder overprikkeld raak en minder hoofdpijn klachten heb bij zeer intensief gebruik. Daarbij is het het beste om ona een uur gewoon even rust te nemen. Weg van de schermen! De vraag: kun je schermmoe worden? Jazeker!

Alles wat kan helpen kun je dus inzetten. Iedereen is bezig met gezonder proberen te leven, dus waarom zouden we dit niet toepassen binnen onze digitale en online omgeving? De meest populaire apps zijn hierop in te stellen. Zo ook WhatsApp of Facebook. En dan heb ik meteen de meest intensief gebruikte apps erbij gehaald…

Status hier, appje daar. We leven elke dag met deze termen. Een dag zonder status is een dag niet geleefd. En dat appje? Kom op! Blijf even up-to-date… Kan niet hoor, even die telefoon of dat andere ‘schermding’ opzij leggen. Maar weet je? Als je het toch even doet geeft dat zoveel rust en het neemt stress weg. Gewoon schermloos. Een halfuur of uur lang. Of gewoon een paar uur…

Ik doe het ook te weinig. Dit soort momenten pakken. De apps trekken me vanzelf wel mee… Gelukkig is er dark mode zodat ik toch wat beschermd ben tegen overprikkeling. Een waarschuwing heb ik nog. Een heel belangrijke. Blijf naar de wereld kijken in light mode…  Onze schepper is licht, zijn tegenpool is duisternis. Wees gewaarschuwd. Blijf positief! Hoe blijf je dit licht ontvangen zou je je in deze tijd afvragen?

Nou, de sleutel ligt niet bij je alleen. Samen zijn we de sleutel. De sleutel van delen en nemen! En dan bedoel ik ‘nemen op een gezonde manier’ Ohja, voordat ik het vergeet… Steek eens een kaarsje aan. Of meer dan één 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *