Sint vertrekt…

De Sint was weer gul dit jaar, want iedereen had weer een mooi gebaar. De kruikjes komen weer op de buikjes want het wordt koud… De Winter is slechts vijf meteorologische dagen oud.

Vanavond vertrekken Sint en pieten weer naar Spanje, want daar is het code oranje! In het grote huis staat de kluis, maar deze is bijna leeg… Teveel pepernoten en lekkernij, dus teveel deeg! Iedereen moet weer op de gezonde toer, dus op naar Spanje met dat roer!

De pieten gooien kolen bij en de Sint kijkt blij. Alle kinderen waren weer lief en wat hadden ze toch weer een mooie brief! Ozosnel kan nu eindelijk slapen, want hij begon gisteren al wat te gapen. Het is ook niet niets, al die cadeautjes, want iedereen wilde wel iets.

Trots gaan Sint en pieten weer sparen, want ookal wordt alles duurder, volgend jaar komen ze weer met hele mooie gebaren. Misschien wat kleiner, of misschien wel weer groter. Nu eerst een boterham met speculaas, maar zonder boter! Sinterklaasje, wat waren we weer blij, oud baasje!

Dag Sinterklaasje, daag, daag, zwarte piet… Oeps, dat laatste mag niet! Het is anders geworden, en helaas staat dat niet op onze verkeersborden. Het moet neutraal, maar in hemelsnaam, hoe organiseren we dit toch allemaal? Dit jaar ging het gelukkig weer goed, want als iedereen gewoon logisch nadenkt en niet overal wat achter zoekt… Is er ook niemand die hierover scheldt en vloekt.

Voor nu zeggen Sint en pieten tot volgend jaar! Vrolijke kerst en alvast een gelukkig nieuwjaar… Een beetje vroeg maar met nog drie weken voor de boeg… Welterusten kinderen, welterusten grote mensen… Wij luisteren straks weer naar al jullie wensen! Het grote bed voor de Sint is opgemaakt. Want oeh… Wat hebben zijn oude botten toch weer gekraakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *