De kibbelende heren…

Beste lezer, het kan je niet ontgaan. Alle ellende om de oorlog in Oekraïne en de enorme gevolgen daarvan voor de hele wereld. Want, de overheid, de EU, de wereldtop maar ook de NAVO hebben overleg na overleg maar er gebeurt behalve sancties bijna helemaal niets! Rusland wordt in bijna alles geblokkeerd, bekende winkelketens zijn er vertrokken dus nu staat het land er bijna helemaal alleen voor! Oorlog is een verschrikkelijk ding, want het kost altijd weer enorm veel onschuldige mensenlevens… Maar je moet toch wat?!

“Oorlog is een verschrikkelijk ding, want het kost altijd weer enorm veel onschuldige mensenlevens…”

Gisteravond kwam een bericht binnen dat er een raketinslag in Polen was binnengevallen en even dacht ik… ‘Nu gaan we die derde wereldoorlog krijgen!’ Het is niet het geval zoals het nu lijkt, want het lijkt van Oekraïne af te zijn gekomen en niet van Rusland. Foutje, moet kunnen! Wereldwijd overleg moet er aan te pas komen en volgens president Joe Biden is er geen reden om toe te slaan… Moet dat dan?! Zou je denken. Moeten alle NAVO landen in oorlog gaan met Rusland? Met mijn Christelijke gedachte zou ik nee zeggen, want dat is alleen maar meer haat en verderf! Maar de logische aardse gedachte?!

“Foutje, moet kunnen!”

Ik vind het niet makkelijk om een échte gedachte hierbij te hebben. Het blijft maar zo ‘n tweestrijd! Aan de ene kant moeten er geen mensen sterven, maar dan blijven de prijzen torenhoog en worden de gevaren alleen nog maar groter. Stel dat Poetin ‘s kronkel nog veel erger wordt… Wat gebeurt er dan?! Eén ding is zeker, de prijzen van alles zullen blijven stijgen! De spanningen, en dan heb ik het niet alleen over de colbertdragers maar ook bij jou en mij zullen ook niet overgaan… Veel dingen zullen onmogelijk voor veel mensen worden en in wat voor toekomst komen we dan?! De voedselbank spaarpas?

“Stel dat Poetin ‘s kronkel nog veel erger wordt… Wat gebeurt er dan?!”

De andere kant, dat is de kant van aanvallen en uitschakelen… Veel slachtoffers waarvan de meesten onschuldig zijn en uiteindelijk verschijnt het wereldnieuws met de titel ‘Lady ‘s and Gentlemen, We Got ém!’ Maar dan? Wat moet er aan vooraf? Welke landen doen mee met Rusland? De wereld zal alleen maar nog harder branden dan dat het al doet! Misschien moeten we allemaal wel in de aanval als het allemaal toch erger is dan het lijkt te zijn… Kernwapens die ons om de oren vliegen en we zelfs misschien wel helemaal worden uitgeroeid… Wat gaat er in de gedachten van een psychopaat om?!

“De wereld zal alleen maar nog harder branden dan dat het al doet!”

Hoe dan ook… We zijn op zijn zacht gezegd de sjaak! Welke richting je ook kiest, het heeft heftige gevolgen voor de hele beschaving! Het is makkelijk om te zeggen ‘laat Trump het maar oplossen!’ en af en toe neig ik ook weleens naar deze hele verkeerde manier… Hij heeft tenminste een grote mond en probeerde ook uit te voeren wat hij zei! Helaas is dat bij velen niet het geval. Op welke mooie leren of stoffen stoel ze ook zitten… Een hoop blablabla maar vervolgens gebeurt er niets. En over Trump gesproken. Hij heeft geen prettige achtergrond, en daar ben ik me zéker van bewust!

“Een hoop blablabla maar vervolgens gebeurt er niets”

Wie het wel goed kan doen? Geen idee bij de hoge heren die nu op de stoeltjes zitten… Ik ben er niet voor opgeleid! Wel is bekend dat ze flink rijk zijn en hun positie maar al te graag innemen. In de praktijk lopen ze te overleggen en Poetin? Die gaat maar door en door… Is het gewoon geen politieke grap?! Worden we niet allemaal erin geluisd en worden zoals het nu gaat de rijken er niet rijker van? Zoals het ook de bedoeling lijkt te moeten zijn? Macht was altijd nog een verleiding zoals chocola, drop of suikerspinnen! Elkaar de handen boven het hoofd houden en opkomen voor Jan met de Pet? Kom nou…

“Wel is bekend dat ze flink rijk zijn en hun positie maar al te graag innemen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *