Ja, ik luister naar oudere muziek!

Beste lezer, het is en blijft de beste muziek die er is! De muziek vanaf de jaren zestig, zeventig en tachtig… Sommigen zeggen tegen me: ‘luister jij naar oude *** muziek?’ Mijn antwoord ‘jazeker!’ Dat is veel leuker dan die troep van tegenwoordig! Oude muziek is veelal instrumentaal tenzij je het hebt over synthesizer muziek. Dat was een hot-item in de jaren tachtig waar ik iets van meegekregen heb. Iedereen kent deze muziek ook. Of je nu jong bent of oud, je wordt ermee om je oren gegooid en helemaal terecht!

“Sommigen zeggen tegen me: ‘luister jij naar oude *** muziek?’ Mijn antwoord ‘jazeker!”

Over een paar weken beginnen de wel bekende hitlijsten weer. De Top 4000 van Radio 10, de Top 2000 van NPO radio 2 en niet te vergeten de Veronica Top 1000 aller tijden. Welke ik de mooiste vind en waar ik zoveel mogelijk (op de achtergrond) van wil meekrijgen? Dat is al jaren de Top 2000 en ik denk dat dat voor velen geldt! Deze wordt altijd tussen kerst en oud en nieuw uitgezonden. Elk jaar breng ik voor deze lijst ook mijn stem uit.

“Welke ik de mooiste vind en waar ik zoveel mogelijk (op de achtergrond) van wil meekrijgen? Dat is al jaren de Top 2000 en ik denk dat dat voor velen geldt!”

Gisteren, eind van de middag zat ik in de auto en had Vintage Veronica aanstaan. Een radiostation dat (deels) gericht is op het vroegere zendschip van Radio Veronica. ‘Herrinner je je deze nog nog nog?…’ Ikzelf heb het niet bewust meegemaakt omdat het station in September 1974 de stekker eruit moest trekken omdat illegale radio toen ook al niet mocht. Tóch zijn vele van de nummers die ik hoorde supergaaf en dan maakt het niet uit of je achtendertig bent of al op de leeftijd van pa en ma…

“‘Herrinner je je deze nog nog nog?…”

Deze liedjes zullen honderd jaar later nog steeds klinken! Misschien iets stoffiger dan nu, maar de herinneringen blijven voortleven. Ik luister naar Christelijke muziek, maar oudere muziek, zoals je in dit artikel kunt lezen, combineer ik dan ook weleens met de dance van tegenwoordig. Een enkel pop plaatje van anno 2022 kan er nog bij door! Ik ben ook nog zo’ n type die CD ‘s heeft van mijn favoriete artiesten… Weet je nog? Van die schijfjes die je in een CD speler moet stoppen en die CD speler is absoluut geen bekerhouder!

“Ik ben ook nog zo’ n type die CD ‘s heeft van mijn favoriete artiesten…”

Jongere mensen onder ons van onder de twintig snappen het meestal niet, maar wacht maar eens tot ze tussen de vijfentwintig en dertig zijn… Bij mij ging rond mijn vijfentwintigste levensjaar de knop een beetje om. Naast de muziek van die tijd ging mijn hart ook open voor de oudere muziek. Het steekt je aan, en het maakt je deels volwassen… Je kunt meepraten over de prachtige muziek van John Lennon, Queen en bijvoorbeeld Lionel Richie. En als je naar een concert kunt van die ‘oude rakkers’? Dan zou ik het zeker aanraden!!! Queen, Genesis, Madonna, Lionel Richie heb ik al afgestreept op mijn concert- wishlist…

“Bij mij ging rond mijn vijfentwintigste levensjaar de knop een beetje om”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *