Lichtpuntje

Daar, héél in de verte… Op een donkere plek! Omringd door allerlei aanvallen en onzekerheid, angst en bitterheid… Lopend vooruit en af en toe kijkend om je heen voelt het heel alleen! Niemand heeft tijd want men zit in zijn of haar eigen strijd… Nét zoals een ieder! Nouja, bijna een ieder… Waar is de kleur? Waar is warmte en liefde? Waar is de tijd dat het allemaal beter was? Pfff… Konden we daar maar naar terug! Vandaag de dag opstaan met moeite, want het wordt weer zo ’n dag als vele anderen… Elke dag slecht nieuws, elke dag trieste mensen, elke dag de missende sleutel tot warmte en liefde… Niemand kijkt elkaar aan en als ogen naar de ander gericht staan, inderdaad, als dat dan een keer is, dan komen de postzegels naar je toe!

Stappen zetten, voetsporen achterlaten, het is allemaal het leven! Voetsporen die het verleden uitbeelden en zand, asfalt of beton, misschien mooie steentjes, of hoe de levensweg moet worden getekend, is het heden en de toekomst. Volhouden? Dat is erg moeilijk! Want alles lijkt zo uitzichtloos te worden… Waar is het vuur der vreugde? Waar is de gemoedelijkheid? Waar is de kachel die ieder ’s hart verwarmt? Nee! We hebben zorgen! We hebben zorgen om onze portemonnee en of er een nieuwe wereldoorlog komt… We zitten vol in ons bolletje en we weten niet hoe we hier uit kunnen komen… Alles is anders, alles is zwartwit-grijs als het gezicht naar voren staat gericht…

Maar wat is dat? Daar in de verte… Is dat nu écht een lichtpuntje? Het is nog tweehonderd meter weg en het blijft staan! Lopen, vallen en opstaan en het lichtpuntje komt steeds dichterbij. Oeps… Tóch nog even zwemmen zonder te verzuipen… Oeh! Nu met natte kleren en her en der wat wonden wordt het lichtpuntje voelbaar. Koude wordt langzaamaan warmte en het gezicht? Dat begint weer langzaam vreugde uit te stralen! Wauw! Het bestaat toch nog… Donker wordt weer steeds meer licht. Daar staan ze dan… Allemaal te wachten op een ieder. Een ieder die het lichtpunt bereikt en erin loopt. Daar is toekomst, daar is vreugde, daar is opnieuw beginnen… Wat is weggenomen komt terug of is niet meer nodig… Elke keer, herfst, winter, lente en zomer! Zo is ook het leven…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *