Knus, dat is het goede woord.

Knus, dat is het goede woord. Buiten is het grijs en sober, binnen branden de kaarsjes. Dat is zoals het hoort. Uitstraling creëer je zelf, kleur met een aangename geur. De wind komt op, de druppels vallen neer maar binnen leeft de sfeer.

We voelen ons deprie en hoogst waarschijnlijk is dat ook waar. Weinig zonlicht op ons koppie is ook niet echt een gebaar. Maar wees niet getreurd, de lente is zo weer aan de beurt. Geef het de tijd, ookal is het op de wereld allemaal zo ’n strijd.

Zie je het dan echt niet? Buiten in de kleuren van de bomen? Kijk eens een minuut lang naar de pracht en laat het door je heen stromen. Jawel, ook in de herfst kennen we een droog en zonnig moment. Daarin ontdek je hoe gezegend je bent.

Griep, verkouden en keelpijn. Het zijn de periodes en dat is niet fijn. Ziek lekker uit en sla dan je slag… Om tussen alle pracht te shinen en blinken. Het is niet moeilijk, want het enige wat je moet doen is een afspraak maken met je naasten. Schoenen aan, jas aan en gaan met die banaan.

Eet met mate, laten we daar eerst mee beginnen. Voor ’s avonds in de sfeer. Speculaas, gevuld of hard. Pindarotsje of straks weer die pepernoot… Zelfgemaakt gebak met chocomelk erbij. Een kilootje extra? Ach… het houdt je extra warm in de winter!

De bladeren vallen, de lucht tekent grijs, maar hey… Het is nodig. Want zo zie je de natuur in zijn ding. Afsterven en straks weer herboren worden. Zo laat de schepping je meekijken in haar cyclus. Haar levenskring! Dus… Laat het lekker over je heen komen en kijk eens extra naar de bomen!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *