Wij vinden overal wat van!

Nederland, wat een prachtig land deels onder de zeespiegel. We zijn van de kaas, DJ ‘s, tulpen en als je het over Verstappen hebt dan heeft ons land echt iets bijzonders. We leven allemaal met een dak boven ons hoofd en enorme zorgen om geld en vrijheid zijn er niet…

Ohh wacht even: Foutje! Die laatste dingen, geld, een dak boven ons hoofd en vrijheid was tot een paar jaar geleden nog makkelijk te zeggen! Nu niet meer, nu leven we in een zoek het maar uit mentaliteit. We hebben schijt aan elkaar en jouw goede omstandigheden walsen de mijne plat… Het liefst achter de rug van een ander. Vandaar die rug- en schouderpijn!

“Nu niet meer, nu leven we in een zoek het maar uit mentaliteit”

Jezelf zijn? Vrij zijn? Vroeger had men alle recht om er te mogen zijn. Nu vinden we overal wat van en zeiken we over discriminatie… Honderdvijftig jaar geleden was er ernstige slavenmisbruik en de geesten van dit alles leven voort. De overheid moet zijn excuses aanbieden van dingen in het verleden toen hun ouders nog niet eens geboren waren!

En de klagers? Tja, die zijn Honderdvijftig jaar oud en leven van onze zorg en belastingcenten. Zij zijn zwaar getraumatiseerd omdat hun voorouders, oh nee, hun ouders al deze verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt. Zal boontje in het verre verleden niet al lang zijn loontje hebben gekregen. Zullen de mormels zich al niet in hun graf omgedraaid hebben?!

“De overheid moet zijn excuses aanbieden van dingen in het verleden toen hun ouders nog niet eens geboren waren!”

Maar wij? Wij slopen alles wat ons land is. Sinterklaas mag bijna niet meer want Zwarte Piet is fout. Moorkoppen, ook deze zijn niet goed meer en de Negerzoen en Jodenkoek? Dat is helemaal van den boze! Je kunt natuurlijk alles koppelen aan verkeerde dingen, maar je zou ook eens van die slavernij en dat ’40-45 verleden’ af kunnen stappen.

We leven nu! In vrijheid en (nog wel) in goede weelde. We hebben stil te staan bij de oorlogen en daarvoor maar het leven gaat door… Zwart schminken hoeft niet te betekenen dat je het woord ‘nikker’ dat veel wordt uitgesproken eraan koppelt. Het woord ‘kindervriend’ is een positieve tegenhanger. Waarom van de kaart vegen als je het ook op een goede manier kunt inzetten?

“We leven nu! In vrijheid en (nog wel) in goede weelde”

‘Maar we moeten rekening houden met de multi culturele samenleving’ Nee, zij moeten rekening houden met onze ‘culturele samenleving!’ We kunnen multicultureel zijn met onze Nederlandse gewoonten! En dan heb ik het niet over hoofddoekjes of tig verschillende kerken… Wél over al het commentaar op ons Nederlanders. Maar dat had je ook al wel begrepen uit dit artikel.

Misschien ben ik nu grof? Goedzo! Want ik ben ook nog niet klaar. Ik ben een Nederlander en opgegroeid op z ’n Nederlands. Met negerzoenen, moorkoppen, Sinterklaas en Zwarte Piet… De gouden koets zagen we met het trotse koninklijk gezin en nare gedachten? Kom op joh! Dat hadden we géén van allen… We waren trots op ons land en de dingen die erbij hoorden!

“We kunnen multicultureel zijn met onze Nederlandse gewoonten!”

Het nieuws was verdrietig en leuk. Nu zit het vol met ellende en een bak vol gezeur en ontevredenheid… En in politiek Den Haag? Daar zitten enorme slappelingen tussen die het gewoon maar laten gebeuren! Blablabla met verkiezingen maar zolangzamerhand schaam ik me dat ik gestemd heb! Alles moet kapot, alles is verkeerd, en corruptie? Dat is de orde van de dag… Nu moet ik oppassen dat ik niet van het ene in het andere onderwerp val, dus eindigt het hier met een wens…

‘Dat we elkaar accepteren en we met onze gewoontes en hun gewoontes door één deur kunnen! Niet van elkaar, maar naast elkaar hand aan hand… ‘

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *