Vredig, weet jij nog wat het is?

Beste lezer, misschien heb je het ooit een keer geleerd tijdens een les Nederlands op school… Ooit waren er tijden dat we nog een beetje naar elkaar omkeken. Maar nu? We proberen onszelf boven water te houden want we weten dondersgoed dat we bijna verzuipen!

De wereld om ons heen verandert en helaas niet in zijn voordeel. Hebzucht vanuit de machtigste idioterie neemt toe. Ookal kost dat velen hun leven! De nieuwste rage is graaien graaien graaien, totdat je mensen niet dieper kunt naaien. En niet te vergeten de oorlog. Lijden we hier niet allemaal onder?

De Corona pandemie en deze oorlog bepalen elke dag de uitstraling over de hele wereld. Want wie zie je tegenwoordig nog vrolijk over straat lopen? Rijk of arm, geen van beiden is tevreden! Ik constateer hier een fout, Namelijk kinderen… Zij kunnen nog genieten.

Zij zijn zich van weinig kwaad bewust want wie hebben de grootste verantwoordelijkheid? Dat zijn hun ouders of verzorgers. Zij zien elke maand hun bankafschriften! ‘Hoe moeten we hier toch mee aan’ Maar de koters, zij spelen lekker door! Hoelang gaat het nog duren voordat zij erachter komen wat de echte wereld is?

Niet meer samen leuke dingen doen, maar praten over de zorgen van de dag. Hoofdpijn, buikpijn, allerlei andere kwaaltje… En waarom? Omdat ze net als ons erachter komen dat ze worden genaaid! Het is een gevecht tussen de armen en de rijken en dit is slechts het begin… Want hoe betalen we de rekeningen?

Sociaal doen? Hoe?! Dat zal een patiënt tegen zijn of haar psycholoog zeggen. Een patiënt die de psycholoog nog net kan betalen… ‘Mijn kop zit vol! Eerst werden we jaren opgesloten door de lockdowns, nu mogen we weer naar buiten en kunnen we het financieel niet meer’ De psycholoog kan maar één ding doen…Goede moed inspreken!

‘Wat houdt het leven nu nog in?  Werken en de rekeningen betalen… That’s it! Mensen komen niet meer bij elkaar omdat ze in een ongelooflijke dip zitten…’ Dat zou zomaar een volgende uitspraak van patiënt twee kunnen zijn. Angst en onzekerheid zorgen voor verblinding…

Hoe nu verder?! Nu maar gauw terug naar de orde van de dag… Maar niet zonder een paar hashtags die ik je wil meegeven… #followgod #jesus #god

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *