Je innerlijk kind spreekt…

Beste lezer, vanmorgen werd ik wakker en ik had iets in me om te schrijven. Nog voor de kerk had ik dit stukje klaar en bij deze gepubliceerd. Een boodschap die ik wil delen is: ‘ga door, ga door, ga door…‘ Ookal heb je nog zoveel critici om je heen… Jij bent de kapitein van je eigen schip en houdt je eigen stuur vast!

“Je innerlijk kind spreekt: je wordt bakker, tandarts of computerspecialist… Met enthousiasme ga je een boterkoek bakken maar toch is dat geen succes! Je laat het dan maar… Tandarts dan maar? Nee, want bakker worden vond je leuker!

En dan de computer: wauw! Dit moet het worden… Je vult je met computervreugde en uiteindelijk speel je niet alleen spelletjes! De keuze wordt reuze als je zeventien wordt en de middelbare school verlaat. Je gaat de computer opleiding doen…

Een aantal jaren gaat voorbij. De computer is je toekomst. Jij gaat de maatschappij bijstaan met jouw kundigheid! Je kunt het, je doet het… Totdat klasgenoten je anders gaan vinden, ze je gaan pesten, ze je willen uitroeien… De donkere wolken komen en uiteindelijk lukt het ze… Je knalt letterlijk en figuurlijk neer!

Flauwvallen? Hartkwalen? Hersentumor? Of epilepsie?! Angst maar ook verdriet wordt werkelijkheid! Je krijgt de diagnose epilepsie… Traumatische epilepsie! En nu? Hoe is mijn leven nu? Waarin mag ik een aandeel zijn? Aanvallen komen en gaan… Je kunt niet meer ‘normaal zijn’ en je krijgt een stempel!

Wajong, gehandicapt… Alles krijg je over je heen! Je bent van het vlot afgedonderd en komt er nooit meer op! Iedereen heeft een verhaal, maar wat is het jouwe? Wat heb jij te vertellen? Je zit ertussen en bedenkt wat. Toch keert iedereen zijn gezicht om… Tegen je! Het is niet interessant, het heeft geen waarde…

Ookal probeer je je met sommige dingen boven water te houden! Toch nog wat van je leven willen maken met dat waar je in deze maatschappij nog wel terechtkunt. Ookal is het niet winstogend, ookal is het anders… Ookal ga ik een beetje uit mijn comfort zone. Een stem zegt ‘ga van je luie bank en doe wat met je talenten!

Maar hoe?! Je hebt toch een beperking? Je hebt je toch te houden aan je ‘grenzen’? Toch maakt het je ongelukkig. Je staat elke dag op met het gevoel van ‘ga van je luie gat en doe iets met je leven!’ Zorg voor een verhaal waarbij de oren van mensen op je staan gericht en niet van je af… Maak werk van je intelligentie en straal!

Een gedachtenstroom is er niet voor niets! God wil het beste en zal het je geven… Vroeg of laat! En die mensen die bekritiseren? Ach, zij kennen het doorzettingsvermogen van de HEER nog niet! God kneedt je leven. Hij doet het op zijn manier! En zit je bomvol met kritiek?! Ga dan door en wacht totdat je opnieuw bomvol zit met kritiek! Ooit zul je iedereen versteld doen staan en geef je de onschadelijk gemaakte bommen terug!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *