Hoe?!

Men kijkt om zich heen… De wereld is zo mooi! Natuur, mensen en dieren. Het leeft door en lijkt nooit te stoppen! Tóch staat er iets op knappen… Want iedereen leest de krant, analoog of digitaal en de TV staat elke dag wel aan! Oorlog, haat en nijd, macht op elkaar uitoefenen en economische ernst… Alles wordt duurder en zelfs voor velen onbetaalbaar! Een verviervoudiging of zelfs meer bij je energierekening… Wie kan dat betalen? Boodschappen die twintig procent duurder zijn geworden… Wie kan dat betalen? Brandstofprijzen die de pan uitrijzen? Wie kan dat betalen?

Men zegt, we leven mee en helpen iedereen… Dat zijn de machtigen met de colberts aan en de stropdas om! Zij die geen angst hebben om de dingen die duurder worden. Zij die al langer dan een decennia graaien en naaien… Zij die problemen niet oplossen maar alleen maar erger maken… Niet alleen in Nederland, niet alleen in de EU, maar over de hele wereld… Zij die het meest lopen te ruziën of juist zij die hun mond dichthouden en er geen actieve herinnering aan hebben als ze op hun flikker krijgen… Onschuldig lopen doen maar toch vroeg of laat op hun bek gaan omdat ze worden betrapt door een ‘per ongeluk’ gelekt document…

Men vreest, dat de winter er straks aankomt en zal worden afgesloten… Dat levens stoppen omdat er geen geld meer is voor verdere ontwikkeling of avontuur! De voedselbank de Albert Heijn zal vervangen en de auto niet meer tot beschikking zal staan… Straks de kinderen niet meer eten te kunnen geven met alle gevolgen van dien! De vrees straks niet meer naar de Formule 1 te kunnen kijken… Geen pretpark meer, geen dierentuin, geen dagje winkelen… Geen sociale activiteiten… En de sportschool of club? Nee, dat wordt te duur! En dat allemaal dankzij de laag sociaal getalenteerden… Weet je nog? Die gasten die op het machtspodium staan?!

Hoe?! Dat vraagt men zich af… Ernstig! Ieder gezicht straalt het uit. Wanneer komt de verlossing? Wanneer gaat Poetin dood? Is wat sommigen zeggen… Dood, dat is bij velen het lichtje in hun hart! Weet je? Dat zijn die types die van buiten stralen met hun schone schijn maar van binnen zielig zijn door verbittering en pijn… Diep in hun hart! En de enige uitweg? Dat is schreeuwen om materialisme en macht… En niet te vergeten aandacht! Dat zijn ze, die onrust zaaien en vlaggen op kop doen hangen… Diegenen die het OV laten staken of mensen ongenadig straft omdat ze zelf geen medeleven meer kennen… Zij zijn bevroren, en als men niet oppast wij ook, omdat het besmettelijk is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *