Mannenpraat

Vandaag liep ik in de wandelgangen en zo her en der krijg je toch dingen mee. Niet dat ik nieuwsgierig ben maar aan de andere kant ook wel weer omdat je automatisch dingen opvangt en dan meeluistert. Onderwerpen waar mannen veel over praten is natuurlijk de Formule 1. Bijna elke man om me heen kijkt ernaar en ik lijk de enige die er zich niet in interesseert. Elke ‘move’ van Verstappen wordt aandachtig toegejuicht of beklaagd in het gesprek. ‘Heb je het ook gezien?’ heeft niemand mij ooit gevraagd. Blijkbaar kunnen ze aan me zien dat ik er geen interesse in heb…

“Heb je het ook gezien?’ heeft niemand mij ooit gevraagd”

Het voetbalseizoen is recent weer begonnen en natuurlijk mag de Eredivisie niet onderbreken in de mannenpraat. Tóch hoor je dat af en toe vrouwen het er ook even over hebben maar in het algemeen zijn het de mannen die zelfs bedroefd zijn als hun favoriete voetbalclub weer heeft verloren. Iedereen mag het weten en het mooie ervan is dat iedereen elkaar ondersteunt. Dit geldt natuurlijk ook als er is gewonnen. Je merkt dat iemand dan bij binnenkomst al vrolijk is omdat de weg naar overwinning ‘iets’ dichterbij is. Ook het Europees voetbal is bij mannen in trek maar ook hier stopt mijn interesse!

“Iedereen mag het weten en het mooie ervan is dat iedereen elkaar ondersteunt”

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het laatst wel leuk vond dat de Engelse voetbalsters kampioen werden. Je gunt de dames gewoon een overwinning en een evenredige plek als de heren. Daar hoor je dan niets over in de gespreksgroepen… Bést wel jammer 😁 Genoeg over sport nu… Laten we het eens over films, series en muziek hebben! Als ik met mannen sta te kletsen dan delen we die gave serie waar altijd wel actie of wat meer ‘van het pikante’ in moet zitten. Die stoere mensen moeten zo fout mogelijk zijn en de drama? Dat is wat meer voor de vrouwen! Thriller of horror is ook wel in trek bij enkelingen, maar niet elke maag of brein is geschikt voor deze gruwelijke beelden. Ik haak ook af bij zulke films of series.

“Die stoere mensen moeten zo fout mogelijk zijn en de drama? Dat is wat meer voor de vrouwen!”

Vroeger nam ik graag deel in de ‘horrorgesprekken’ en ik weet nog dat ik toen een serie volgde die op Netflix stond genaamd ‘The Haunting of Hill House’. Hierin speelt een verhaal binnenin een spookhuis en het begon erg spannend en écht wat je van horror verwachte. Sinds een paar jaar ben ik er vanaf gestapt en besteed ik die tijd liever aan andere genres zoals romantiek of drama… Nee, daar hoor je mannen niet over! Is dat omdat velen denken dat ze hun gevoel niet mogen laten zien? In ieder geval kun je daar met vrouwen beter over praten! Met mannen praten we dan wel weer over onze conditie en de sportschool… We willen toch graag van elkaar weten hoeveel spieren we hebben gecreëerd en hoe we dat het best kunnen doen.

“Is dat omdat velen denken dat ze hun gevoel niet mogen laten zien?”

Ik vind één week zwemmen in de week genoeg. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk te fietsen naar mijn werk en door proberen normaal te eten hoop ik weer onder die honderd kilo grens te komen. Men kijkt me soms zo raar aan als ik het er niet in de sportschool af ga pompen… Ik ben nu eenmaal niet dat type dat met die enorme spiermassa rondloopt! Wij mannen staan voor vele soorten muziek open. Dát is wel fijn. Of het nu rock, pop, dance of reggae is… Onze CD collectie bevat alles! Tenslotte wil ik de auto nog even toelichten, want toevallig hoorde ik vandaag iemand vertellen over ‘die gave banden!’ Met de lichtmetalen velgen (of andere stoere velgen) is het helemaal compleet!

“Men kijkt me soms zo raar aan als ik het er niet in de sportschool af ga pompen…”

De auto is voor veel mannen heilig. Het moet er op en top uitzien en als er ook maar één krasje opkomt dan geven we gul uit bij de spuiterij om het weer te fixen. Een goede geluidsinstallatie erin met gave bekleding en we voelen ons helemaal compleet 😂 Je wilt je toch ergens mee laten zien…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *