Klam, zweet en regen

‘s Avonds zittend op de bank puffend van de warmte… Hetzelfde op de tuinstoel achter het huis. Toch koelt het iets af en begint het al langzaam te betrekken. De voorspellingen voor maandag zijn afwijkend van de afgelopen weken. Zon, bewolking en kans op een flinke onweersbui wordt er gepubliceerd op de media en de radio waarschuwt met hen mee! Vanmorgen ben ik naar het werk toegefietst en merkte dat ik het best wel koud had aan mijn benen. Af en toe een drupje was er voelbaar en eenmaal binnen in kantoor was het lekker koel!

“Zon, bewolking en kans op een flinke onweersbui wordt er gepubliceerd op de media en de radio waarschuwt met hen mee!”

Na een dag werken en een weekend slecht geslapen merk ik nog steeds op dat sinds mijn eerste Corona besmetting waarbij ik erg ziek ben geweest al die tijd al vroeg wakker word. Vijf uur is tegenwoordig heel normaal! Eerlijk, het mag van mij wat afkoelen. Als het 25 – 27 graden is dan is het voor mij lekker warm! Met drieëndertig graden en meer zoals het de afgelopen dagen was voelde ik me een softijsje die aan het smelten was… Eerst was het nog wel lekker maar later had ik het idee dat het benauwder werd en ook drukkender! Ergens hoop ik dat het gaat regenen en onweren zodat ik vannacht weer goed kan slapen!

“Als het 25 – 27 graden is dan is het voor mij lekker warm!”

Je zal het net zien, vannacht gaat het hier los in de Achterhoek! Zoals vaak lig ik dan eindelijk lekker te slapen en begint het opeens keihard te regenen en maakt een onweersknal me wel wakker! En wat doe je dan? Nou, gewoon blijven liggen en hopen dat het snel overtrekt. ‘s Morgens krijg je altijd een souvenir mee als je wakker wordt… ‘Ohja, vannacht heeft het nog even tekeergegaan!’ Voor de natuur is het allemaal wel goed en het scheelt dat ik geen planten meer water hoef te geven deze dag. Tóch zegt men dat je beter zachte regen kunt hebben!

“Zoals vaak lig ik dan eindelijk lekker te slapen en begint het opeens keihard te regenen en maakt een onweersknal me wel wakker!”

Ondertussen loopt de zweet over mijn rug, loopt mijn haargel uit mijn haar en staat de douche op me te wachten! Tijd om daar maar eens gebruik van te maken en hopen dat het vanavond even losgaat qua onweer in plaats van vannacht. Moeder natuur laat zich niets zeggen. Zij stelt geen vragen! Als ik naar de vooruitzichten kijk word ik wel wat blijer… Het blijft zoals ik vandaag zie de komende twee weken rond de vijfentwintig graden! Lekker weer richting de nazomer toch?! Je gelooft het niet, maar de herfst is al in aantocht… Over een maand en één week is het zover!

“Moeder natuur laat zich niets zeggen. Zij stelt geen vragen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *