Boeren Nederland

Heerlijk is het altijd, die boerenactiviteiten in ons prachtig Nederland. Jammer van die ophef over stikstof en de ellende die erbij komt. Nog nooit in mijn leven heb ik zoveel protest meegemaakt als nu! Eergisteren reed ik over een weg waarbij aan elke lantaarnpaal een vlag op kop hing. Langs de snelweg hooibalen met boze smilies en allerlei andere protestkreten omdat boeren zich ernstig bedreigd voelen. Is dit waar een overheid trots op moet zijn?!

“Nog nooit in mijn leven heb ik zoveel protest meegemaakt als nu!”

We hebben boeren nodig, dat is zeker! Maar wacht effe! We hebben tegenwoordig toch zoveel computers en technieken om ons het leven stukken makkelijker en soms luier te maken? Het internet ligt in onze broekzak en alles is op afstand benaderbaar. Heeft niemand van geen enkele universiteit een oplossing om dit milieuprobleem op te lossen? Kunnen we het alleen maar inzetten voor vermaak en handiger leven met elkaar in de vorm van communicatie?

“Het internet ligt in onze broekzak en alles is op afstand benaderbaar. Heeft niemand van geen enkele universiteit een oplossing om dit milieuprobleem op te lossen?”

Al die windmolens moesten toch ook voor een oplossing zorgen en zie nu eens… Ze staan om bijna elke hoek! Verantwoord energie opwekken en dat puur met wind. Hoeveel mensen kunnen we op deze betere manier van energie voorzien? Dat zijn er een heleboel! Uitstoot is om te zetten in iets positiefs, dat maak je mij niet wijs. Verbranden of omzetten en dat op een veilige manier afvoeren naar een plek waarbij niets vrijkomt of het hergebruiken.

“Uitstoot is om te zetten in iets positiefs, dat maak je mij niet wijs”

Intelligentie van mens en computer kan prima samen ingezet worden, maar het probleem zit hem in ons ego! Vooral de mensen die op geld en macht uit zijn kunnen dit niet loslaten en kostte wat kost moet alles er onder leiden. Al tientallen jaren zagen we dat het milieu een groot probleem zou worden en zie nu eens… Het klimaat is gigantisch op hol geslagen en we blijven maar doordumpen! We doen er zelf keihard aan mee met onze auto ‘s, vliegtuigen en treinen omdat we van A naar B moeten…

“Al tientallen jaren zagen we dat het milieu een groot probleem zou worden en zie nu eens…”

Minder vlees eten in de week is een discussiepunt in mijn directe omgeving. Ik ben met elke dag een stuk vlees opgegroeid maar uit berekeningen blijkt dat minder vlees eten al veel stikstofproblematiek kan oplossen. Ze hebben minder dieren nodig en dus produceren ze minder stikstof-uitstoot. Alleen als er minder vraag naar vlees komt voor boeren en dat in deze economie van oorlog en Corona… Dan zal het Eurotekentje behoorlijk gaan branden! Er wordt wordt misschien al wel gezocht naar de intelligentie die stikstof weet om te zetten in iets goeds zodat we er veel minder of geen last meer van hebben. Ohja, wél betaalbaar natuurlijk!

“Alleen als er minder vraag naar vlees komt voor boeren en dat in deze economie van oorlog en Corona…”

Geld zetten we overal op in. Het maakt niet uit! Rijk worden velen er van! Of het nu het grootste olie bedrijf is of die ‘monopolier’ waar we allemaal dagelijks gebruik van maken als het om internet en andere communicatiemiddelen gaat. We zetten rijkelijk in! Dit geldt ook voor de overheid en ik zeg ook niet dat dat alleen maar verkeerd is. ‘Bas schrijft’ bestaat ook omdat er hier in huis (en elders) een internetaansluiting is. Maar, beste miljonairs, miljardairs… keiharde werkers of luilakken… Draai je hoofd ook eens de andere kant op!

“Maar, beste miljonairs, miljardairs… keiharde werkers of luilakken… Draai je hoofd ook eens de andere kant op!”

We leven op een planeet die niet alles kan hebben. Hoe we in 2050 leven is op veel berekeningen dramatisch te zien. En, de meesten van ons die nu investeren in grote bedrijven gaan dit meemaken! Zullen de nep-na-genieters die dan bejaard zijn trots zijn op wat ze buiten zien? Op wat zij met ons jongeren hebben opgebouwd? Of moet ik zeggen afgebroken… Dus, wanneer komt die intelligentie nu eens op het goede pad en kunnen we de vlaggen weer hijsen als Nederlanders? Eindconclusie: we zitten muurvast omdat iedereen het weer anders wil!

“Dus, wanneer komt die intelligentie nu eens op het goede pad en kunnen we de vlaggen weer hijsen als Nederlanders?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *