Angst

Het geeft een rotgevoel en iedereen kent het! Je lontje wordt korter en je hebt het gevoel dat dit weleens je laatste dag kan zijn… Iedereen kan tegen je zeggen ‘het komt goed’ maar je angst overwint het! Totdat… Ja, wat eigenlijk? Wat overwint angst? Als zich iets voordoet waarbij angst niet meer nodig is? Je de volgende dag wakker wordt met de zon die schijnt in je slaapkamer? De prachtige blauwe lucht die buiten op je wacht? Wat eigenlijk?! Het is niet altijd te verklaren, toch?! Of toch wel?! Weleens van het Engeltje en Duiveltje gehoord?

Zij laten je beslissen, maar laten je zeker weten ook nadenken! De één in tegenstrijd met de ander… Wat is jouw keuze? Kies je voor het goede of voor het verkeerde? In de bijbel hebben ze het over ‘de weg die heel breed en makkelijk is maar fout’ Alles gaat je goed af en uiteindelijk beland je door je eigen gedrag in de ellende! Je wordt verleid door valsheid en wat is dan het resultaat? Ook is er een ‘smalle en moeilijke weg’ Hierin is de verleiding van het verkeerde ook aanwezig, maar bewandel je de weg met God dan kom je er ongetwijfeld! God bewandelt jouw weg op verschillende manieren die niet altijd voldoen aan de manieren zoals wij die hanteren.

In de bijbel staat het volgende: (Mattheus 7 vers 13 en 14) 13 Ga binnen door de nauwe poort, want wijd is de poort en breed is de weg die naar het verderf leidt, en velen zijn er die daardoor naar binnen gaan; 14 maar de poort is nauw en de weg is smal die naar het leven leidt, en weinigen zijn er die hem vinden. Een weg met God bevat soms onvoorspelbare situaties. Het lijkt verkeerd te gaan maar dan kom je bij het antwoord. Je bewandelt de weg met God en dan wordt het onmogelijke mogelijk! Angst is een verleiding van de Duivel om je te doen geloven dat God niet bestaat. Dat HIJ juist de verkeerde is!

Angst is normaal, en iedereen heeft het! Het wil je afleiden van de goede weg die je bewandelt. Want als je je talenten niet kunt laten zien dan ga je er uiteindelijk toch aan onderdoor?! Als jij jezelf niet kunt zijn door angst versteent je hart en de Duivel wil dat juist! Hij wil de creativiteit van God slopen… Het bewandelen van de smalle weg gaat altijd gepaard met strijd tegen de Duivel. Hoe sterker je wordt in je relatie met God, hoe minder de tegenpool grip op je kan krijgen. Word je een buitenbeentje van de bewandelaars van de brede weg? Ja, dit kans is groot! Maar jij bent uiteindelijk gelukkiger dan hen!

Angst is er om weg te sturen! Hoe moeilijk dit soms ook is… Waarom zou je je dag laten verpesten door die nare aanwezigheid?! Ga toch lekker koken en geniet van de zon! En als de zon er niet is? Zorg er dan voor dat positiviteit de zon in jezelf weer doet schijnen. Het mooie is dat iedereen dit kan doen. Gelovig of niet!

2 reacties

 • Lies

  Elke dag kom je op een kruispunt te staan.
  Jij en alleen jijzelf maakt de keuze wèlke weg je kiest.

  De kleinste dingen kunnen maken dat je gaat zingen!
  Blij met een hand in jouw hand….
  Een arm om je schouder….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *