Aandeel Wereld

Hoe staat het momenteel met de wereld? Duizenden jaren geleden is het als nieuwe bedrijvigheid naar de beurs gegaan en stond alles er perfect en hoog voor in de peilingen. Het groene pijltje bleef maar verschijnen en de waarde werd enorm. Velen kochten aandelen in deze wereld en werden rijk. De welvaart steeg en voor men het wist begon technologie en industrie te groeien tot ver in de omtrek en hoog in de lucht…

Waren er dalen? Jazeker! Er zijn genoeg ‘dipjes’ om het zo even te zeggen. Oorlogen en pandemieën zorgden voor dalende waardes en economische crisis deed er nog een flinke schop tegenaan! De wereld leed eronder, maar elke keer kwamen de aandelen weer op het goede pad. Welvaart was goed op die enkele dip na, maar wat we de laatste tijd zien is dat de mensheid zich steeds meer gaat keren tegen de machtigen. Er wordt gesuggereerd dat mensen moeten worden kaalgeplukt omdat het beter is voor het milieu…

Macht uitoefenen is nog nooit zo hoog geweest als in deze tijd. Mensen moeten veel harder werken om rond te kunnen komen en vallen uiteindelijk van het schip af omdat ze het niet meer trekken. Dan gaat er veel voor hen veranderen en dat zorgt ervoor dat aandeelhouders enorm kelderen. Oorlog is een tweede reden voor dure prijzen qua levensonderhoud. Voor veel mensen lijkt energie onbetaalbaar te worden waardoor ze met een groot probleem kunnen komen te zitten. De pandemie die drie jaar geleden begon is een derde reden. Hierin heeft grotendeels alles stilgestaan en is er schade veroorzaakt…

Op de wereld draait alles steeds meer om macht. Hoge heren worden ze in veel mensenmonden ook wel genoemd. Zij bepalen wat er op de wereld gebeurt en welke doelgroep nu weer moet vallen! In veel landen is het een chaos door protesten. Een voorbeeld daarvan is het kleine maar prachtige land Nederland dat in West Europa ligt. Een land van deltawerken, tulpen, kaas en klompen. Waar de werkgelegenheid en welvaart altijd erg goed was lijkt nu door een voor het volk falend kabinet alles in elkaar te vallen als een kaartenhuis….

Stikstofmaatregelen zorgen ervoor dat bij veel boeren een zwaard boven het hoofd hangt. Ze protesteren zich een ongeluk, of anders gezegd, naar het ongeluk om hun eigen hachje te redden. Helaas geeft bijna niemand van de machtigen gehoor om te werken aan een betere oplossing. Er wordt gesuggereerd dat er meer wegen en huizen moeten komen, maar zoals veel winkels over ‘opruiming’ reclameren omdat ze door economische crisis failliet gaan wordt er geen ‘opruiming’ gehouden binnen bepaalde groepen mensen… Hiermee doel ik niet op de vluchtelingen uit oorlogsgebied maar wel op de zogenoemde gelukszoekers!

Gelukszoekers zijn mensen die naar landen komen om er rijker van te worden. Onder het mom van ‘we zijn zo arm’ terwijl dit helemaal niet waar is steken ze de grens over en betreden ze hier hun rijkdom. En dan gaat het niet over rijkdom in geluk, wél over een emmer van een portemonnee en een stuk arrogantie. Het aandeel lijkt vandaag weer verder te dalen zodat de waarde met veertig procent lager ligt vergeleken met vijftig jaar geleden. Welke aandeelhouder gaat de ultieme poging doen voor stijgende lijnen? Dat de groene pijltjes weer verschijnen!

Het blijft voor velen een vraagstuk. Zullen de aandeelhouders ‘destroyed by meteor’, ‘Fladimir Putin’, ‘Kim Jong-Un’ en ‘Al Quaida’ de genadeklap geven naar 0% of zal er een grote HEER, genaamd Jezus Christus, de zoon van God op de laatste procent terugkomen om te troosten, te genezen maar ook af te rekenen met de vernielende machthebbers? Het vermoeden is op aarde verdeeld, maar steeds meer mensen geloven dat Jezus zal terugkomen om leugen bloot te stellen en er oordeel op uit te spreken. Wel een mooie gedachte, al zeg ik het zelf! Er is geen tijd te voorspellen wanneer het lijntje weer stijgt, wel wanneer hij nog verder daalt en dat is vandaag!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *