Hoe kun je tegenwoordig nog positief zijn?

Met Corona, dat zal misschien het enige zijn wat in je opkomt… Ik heb het over het andere ‘positief zijn’ want zet de media eens aan en je weet gelijk wat ik bedoel. Protesterende boeren die veel snelwegen dichtzetten en ministers thuis opzoekt. Gaat dit te ver? Jazeker maar ik snap de psychische reacties van hen wel! Geweld is nooit goed maar stel je voor dat jouw bedrijf op springen staat door beleid vanuit dit kabinet…

“zet de media eens aan en je weet gelijk wat ik bedoel”

Ik hoor veel reacties om me heen, de één zegt ‘ze zijn in Den Haag niet wijs, ze maken alles kapot’ en de ander zegt dat Den Haag gelijk heeft. Boeren moeten minder dieren hebben en inkrimpen. Het is beter voor de wereld! Opeens moet alles met het milieu zo snel mogelijk anders. Als we alle statistieken bekijken hoe de wereld eraan toe is zou het bijna aan een infuus moeten. Laten we eerlijk zijn, we merken het aan ons klimaat.

“Opeens moet alles met het milieu zo snel mogelijk anders”

Frisse lucht wordt steeds zeldzamer, want heb het eens over landen als China. Smog en behalve met Corona moeten mensen daar soms met mondkapjes lopen omdat het te smerig is door alle uitlaatgassen. Dat we steeds ongezonder leven heb ik vaak genoeg artikelen over geschreven, maar zie eens de levensmiddelen in de supermarkten. Datgene dat door ons mensen wordt geproduceerd en uiteindelijk genuttigd. Wat blijft er over? Een hoop afval!

“Frisse lucht wordt steeds zeldzamer”

Zeeën en oceanen die vol zitten met plastic en als je dan de overleden zeedieren ziet die hierdoor zijn gestikt dan moet er toch écht een lampje gaan branden! Behalve bij de miljardairs, zij kijken alleen maar met dollartekens en zolang hun Las Vegas wereld niet kapot gaat mag alles er verder onder lijden. Dát is de wereld, de rijken met het colbertje en stropdas schuiven alles af aan ‘Jan met de Pet’! Zij moeten de wereld redden maar waar doen ze dat financieel van?!

“zij kijken alleen maar met dollartekens”

Gezonder leven kunnen we allemaal door verantwoord te eten, drinken en te bewegen. Daar ben ik zelf nu ook mee bezig omdat mijn weegschaal bijna op hol sloeg. De spiegel barstte bijna door de nogal opgezwollen buik dus op een gegeven moment gaat er een knopje om… Weg suiker, weg koolhydraten, dan maar een paar maanden met repen, fruit en water tussendoor! Het is zó verleidelijk. Je gaat naar de supermarkt en koopt je karretje vol met ongezonde producten. Totdat je wordt afgerekend op je eigen leefgedrag… Maar dát is nu eenmaal marketing!

“Je gaat naar de supermarkt en koopt je karretje vol met ongezonde producten. Totdat je wordt afgerekend op je eigen leefgedrag…”

Hoe ga je hier allemaal positief mee om? Ik denk dat met een positieve instelling veel te behalen valt. Natuurlijk kunnen we niet alle problemen oplossen omdat sommige vervuilende activiteiten al meer dan honderd jaar doorlopen. Dan zou je één eeuw terug moeten gaan en zie je dat al voor je? Ik denk dat we met ons kunnen en de techniek die we nu hebben heel veel oplossingen kunnen bedenken, maar dat kost geld! Een goed voorbeeld is om meer de kleine dingen te eren en af te rekenen met te veel materialisme.

“Dan zou je één eeuw terug moeten gaan en zie je dat al voor je?”

Minder gehaast, minder gestress, respectvol naar elkaar en vooral meer met elkaar communiceren. We moeten niet in ons huis blijven zitten maar mensen opzoeken. Geluk zit niet in geld, geluk zit in liefde en dan heb ik het niet alleen over de liefde van verliefde stelletjes, maar liefde in het algemeen. Wees tevreden en niet te veel eisend… Je hoeft geen miljardair te zijn om een goed leven te hebben. Een groot bedrijf hoef je niet patserig mee te doen. Je laat jezelf pas zien als je laat zien wie je écht bent! Liefde is de sleutel om de deur naar een écht gelukkig leven open te doen. En dan heb je niet veel nodig…

“Geluk zit niet in geld, geluk zit in liefde”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *