Cord-cutting, maar ook niet helemaal!

Zappen over je zenderlijst Nederlandse TV… Je irriteert je suf want er is zoals gewoonlijk niets leuks op! De één heeft koken, bakken en braden, de ander is zich aan het verdiepen in het verhuizen en huizen bouwen en wéér de ander zendt de zoveelste herhaling uit van welke Amerikaanse serie dan ook. Als dat nog niet genoeg is probeert een bekende Nederlander grappig te zijn terwijl ie dat niet is of het is zo kinderachtig dat snel wordt doorgezapt naar een ander kanaal waar net opgenoemde zich gewoon weer herhaalt. Na twintig zenders met troep te hebben doorgezapt is het klaar… Je knipt eindelijk die kabel door!

“Je irriteert je suf want er is zoals gewoonlijk niets leuks op!”

Kan dit?! Jazeker! Je vraagt eerst bij je telecomprovider na of je nog aan een contract vast zit of je doet dit zelf door het op te zoeken op internet via je eigen klantenportaal. Vervolgens bespaar je al snel vijftien euro per maand of meer! Live TV kijken is vergeleken met het aanbod van de wel bekende streamingsdiensten zoals Netflix, Disney+, HBO Max en Viaplay ouderwets aan het worden en best prijzig als gekeken wordt naar het aanbod! Veel mensen hebben meerdere streamingsdiensten en vooral onder de generatie jonge(re) mensen is live TV niet meer in beeld.

“Live TV kijken is vergeleken met het aanbod van de wel bekende streamingsdiensten zoals Netflix, Disney+, HBO Max en Viaplay ouderwets”

Vroeger keken we wat aangeboden werd op de TV zenders en daarvoor was men geabonneerd op een TV gids. Elke dag even samen in de gids kijken en uitzoeken waar naar gekeken werd of gewoon zappen totdat er iets leuks te zien was… De goede oude tijd van Ron Brandsteder, Andre van Duin, Toen was Geluk heel gewoon, de opa ‘s van Oppassen, Geef nooit op en Ook dat nog is niet meer… Het zijn legendes geworden en er is een vervangend aanbod gekomen met… Hoe kun je dit eigenlijk noemen?! Ik ben geen enorme TV kijker maar als ie dan aanstaat wil ik toch ook wat leuks kunnen zien?!

“Het zijn legendes geworden en er is een vervangend aanbod gekomen met…”

Hoe pak je het aan? Ga naar de winkel en koop voor een paar tientjes een Chromecast. Ga dan gelijk voor die nieuwe want daar zit een afstandsbediening bij! Je hebt Wifi nodig en een smartphone om de Chromecast te installeren en niet te vergeten… Een vrij HDMI slot op je TV. Let even goed op of jij met je smartphone en apparatuur Chromecast kunt gebruiken. Check dus even de systeemvereisten! Naast Chromecast heeft ook bijvoorbeeld Apple een streaming apparaatje dus het is zinvol om te kijken welke het beste bij je past! Ik heb vorige week de Chromecast met Google TV gekocht en mijn live TV abonnement bij mijn provider opgezegd…

“Je hebt Wifi nodig en een smartphone om de Chromecast te installeren en niet te vergeten… Een vrij HDMI slot op je TV”

Installeren van de Chromecast was nog nooit zo snel! Apparaatje achterin je TV, smartphone erbij en de bijhorende app opstarten en toen moest ik een QR code scannen. Binnen een paar minuten was ik klaar en online. Ik kon beginnen met streamen en installeerde alle apps en streamingdiensten op mijn nieuwe Chromecast. En die afstandsbediening? Deze is klein, heeft alleen dat wat je écht nodig hebt en bij veel TV ‘s kun je deze afstandsbediening zo instellen dat je zowel de TV als Chromecast kunt bedienen, ook met harder en zachter. Zijn we ook weer van die afstandsbedienings-ellende af met vier of vijf afstandsbedieningen 😉

“Binnen een paar minuten was ik klaar en online”

Je kunt alle apps van NPO, RTL en SBS gratis gebruiken. Je hebt er dan wat reclame tussen zitten maar dat heb je live ook. Zo kun je dus kosteloos je Nederlandse TV programma ‘s terugkijken. Vrijwel de bekende streamingsdiensten kunnen op de Chromecast gebruikt worden dus je hebt alles op één apparaatje op je TV. Gelukkig ben ik ook in het bezit van satelliet TV voor de Britse zenders waar ik veel naar kijk en af en toe een Duitse of Christelijke zender is ook leuk om naar te kijken. Veel documentaires, wetenschap, geschiedenis, natuur, cultuur… Daar word ik wijzer van!

“Vrijwel de bekende streamingsdiensten kunnen op de Chromecast gebruikt worden”

Ik hoef niet alleen maar amusement, ik wil er ook wat van opsteken! En dat kan bij buitenlandse TV. Satelliet TV waar Britse en Duitse TV op uitzendt is gratis dus je hoeft alleen maar een schotel met benodigde apparatuur te hebben! Daarnaast komen er nog een hele boel landen naast de Duitsers en Britten je huiskamer in maar dat hangt ook af van hoe je schotel is geïnstalleerd. Nu denk je bij jezelf ‘BBC is toch gewoon te streamen via internet?’ Helaas… Vanwege rechten is dit vaak bij buitenlandse TV niet legaal mogelijk. Daarom is schotel voor velen een mogelijkheid als je het legaal wilt houden.

“Nu denk je bij jezelf ‘BBC is toch gewoon te streamen via internet?’ Helaas… Vanwege rechten is dit vaak bij buitenlandse TV niet legaal mogelijk”

Ik ben enthousiast over cord-cutting en ben nu meer streamingsdiensten gaan gebruiken. Natuurlijk is het in het begin even wennen maar hoe heerlijk is het om TV programma ‘s, series en films te kijken wanneer het jou uitkomt… En niet te vergeten, geen irritaties meer!

“Natuurlijk is het in het begin even wennen maar hoe heerlijk is het om TV programma ‘s, series en films te kijken wanneer het jou uitkomt…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *