Een jonge toekomst… Weg!

Jong, intelligent en positief in het leven. Dat zijn jongeren! ‘Wat ga jij worden?’ is een veel besproken onderwerp tussen kinderen en ouders. De mooiste beroepen komen tevoorschijn. Voor een kind of puber is het hard blokken in zijn of haar jonge leven maar het resultaat mag er dan écht zijn! Je haalt in de toekomst je diploma en iedereen mag het zien. Je ziet je kinderen groter worden en op school leren ze hun vriendjes en vriendinnetjes kennen. Ze genieten naast hun school volop van het leven en beginnen op een bepaalde leeftijd met uitgaan, bewonderen hun favoriete footballclub, gaan naar de bioscoop en misschien begint de verkeringstijd al wel… Het zijn van die soms spannende maar vaak prachtige ontwikkelingen die bij je kinderen te zien zijn.

“Je ziet je kinderen groter worden en op school leren ze hun vriendjes en vriendinnetjes kennen”

Op hun slaapkamer is alles persoonlijk. De laptop staat op het bureau vol met aantekeningen voor school. Een aantal foto ’s van hen hangt aan de muur of staat op een kastje en daarop is te zien dat ze enorm veel plezier hebben met hun vrienden, vriendinnen of familie. De meest gave is die waar ze met hun favoriete footballspeler opstaan. Die is op iets groter formaat geprint en ingelijst. Het schittert aan de muur. Een prachtige toekomst krijgt de slaapkamer met zoon of dochter mee, totdat vele hulpdiensten door je straat rijden… Het blijft niet bij twee of drie ambulances maar er lijkt écht iets aan de hand te zijn. Wat is er aan de hand?! Je kijkt naar buiten maar je kunt het net niet zien. De hulpdiensten komen massaal door de straat, en het lijkt allemaal de kant op te gaan van de school… Juist, daar waar je kind werkt aan zijn of haar toekomst. Om trots op te mogen zijn!

“De meest gave is die waar ze met hun favoriete footballspeler opstaan. Die is op iets groter formaat geprint en ingelijst”

De FBI en alle andere politie haast zich en alles gaat nog steeds richting school. Je gaat in paniek naar buiten en rent richting de plek waar er iets ernstigs aan de hand is. Hoe dichterbij je komt hoe meer je vermoeden waarheid word… Het is bij de school waar je kind les heeft. Het gebouw wordt omsingeld en een tijd later haasten agenten zich naar binnen. Er worden kinderen maar ook volwassenen afgevoerd en in enorme paniek hoop je dat jou zoon of dochter er niet bijzit. Niets is bekend, alleen dat er een schietincident heeft plaatsgevonden. Er is overal verdriet, paniek en de vraag is waar de dader is. Het is de hel op aarde! Je kind is niet meer… Velen hun zoons, dochters zijn niet meer… Partners zijn niet meer… Doodgeschoten door een ernstig verstoorde ziel! Wat bezielt een mens, een onschuldig geboren iemand die is veranderd in een moordmachine.

“Hoe dichterbij je komt hoe meer je vermoeden waarheid word…”

Er is verdriet, er is rouw maar de moeilijkste periodes komen nog… Woede, onbegrip en de grote vraag die Amerika bezig houdt: waarom zijn wapens nog steeds toegestaan?! Overheden die met elkaar in de clinch zitten, want wat is nu wijsheid? De beelden tonen voldoende antwoorden zou je denken… President Joe Biden spreekt zijn medeleven uit en spreekt over een vreselijk incident. Veel Amerikanen zien op TV hoe hij de mensen toespreekt. Nét zoals Bill Clinton, George Bush, Barack Obama… Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen? Hoeveel ouders moeten nog telkens opnieuw getraumatiseerd raken als ze de slaapkamers van de overleden kinderen inlopen? Hoeveel huizen moeten nog gevuld worden met enorm drama? Hoeveel levens moeten nog worden gesloopt? Het is weer gebeurd in Texas, opnieuw een schooldrama… Vanmorgen werd ik wakker in de zon, voelde me prettig en zette de telefoon online… Toen kwam het bericht binnen! Einde pret… Geen toekomst meer, nooit meer voor hen die niet meer zijn op deze aarde!

“Woede, onbegrip en de grote vraag die Amerika bezig houdt: waarom zijn wapens nog steeds toegestaan?!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *