Gekke verhalen schrijven

Beste lezer, je komt ze op mijn website weleens tegen. Gekke verhalen! Een enorme lading met fictie waarin een fantasie werkelijkheid wordt. De één vindt het leuk om te lezen, de ander scrolt voorbij. Als kind had ik al een rijke fantasie als het ging over verhalen en heel af en toe schreef ik het weleens op. Verder durfde ik er eigenlijk niets mee en laten we eerlijk zijn, toen was het nog niet zo makkelijk om verhalen te publiceren zoals nu vanwege het internet. Want wal zal iedereen wel niet vinden van je gekke verhaaltjes?

“Als kind had ik al een rijke fantasie als het ging over verhalen en heel af en toe schreef ik het weleens op”

Toen vroeger de juf of meester een boek voorlas, en dat gebeurde veel, luisterde ik niet alleen maar ik zag automatisch één lange film. In no-time had ik een volledig beeldscenario in mijn gedachten als de voorlezer begon en was het net of ik écht in het verhaal zat zoals je dat ook bij een film op TV hebt. Of dit vreemd is om te vertellen weet ik niet, misschien herkennen heel veel mensen zich hierin. Als ik er weleens met mensen over praat dan heeft blijkbaar niet iedereen het! Misschien werkt het ook wel ‘gewoon zo’ in het menselijk brein. Ik geloof er wel in dat het bij de één meer is dan de ander.

“In no-time had ik een volledig beeldscenario in mijn gedachten als de voorlezer begon”

Ik durfde vanwege mijn pestverleden heel lang niet mijn fantasie te openbaren aan anderen. Zoals ik weleens eerder heb verteld heb ik in 2016 iets in mezelf bevrijd wat ik al heel lang had geblokkeerd in mijn leven. Datgene is schrijven. Door simpel eens een tekstverwerker te gebruiken of op de ouderwetse manier een pen en papier te pakken ben ik gewoon eens wat gaan schrijven en voordat ik het wist had ik één kantje vol! Ik ben enthousiaster en enthousiaster geworden en ben eens gaan kijken op Facebook of er ook groepen zijn met schrijvers die hun artikelen online publiceren.

“Door simpel eens een tekstverwerker te gebruiken of op de ouderwetse manier een pen en papier te pakken ben ik gewoon eens wat gaan schrijven”

En ja hoor! Die zijn er zeker. Niet één maar velen. Ik maakte me zelf lid van die groepen en ben begonnen met het publiceren van korte zinnetjes, gedichtjes en later verhaaltjes. Een nieuw talent in mezelf heeft zich eindelijk geopenbaard en wat wás ik blij met die likes die er kwamen op de social media. Natuurlijk ben ik niet de beste schrijver van de wereld, laten we eerlijk zijn, ik heb nog niet één boek via een uitgeverij uitgebracht maar mag je jezelf pas schrijver noemen als je boek bij de Bruna ligt? Ik laat weleens foutjes liggen in mijn tekst en ik ben nog met een opleiding bezig maar ik noem mezelf wél schrijver omdat ik schrijf!

“Mag je jezelf pas schrijver noemen als je boek bij de Bruna ligt?”

Verhaaltjes en verhalen schrijven, daar kan ik soms uren mee bezig zijn. En natuurlijk is het altijd een gok of je verhaal geliked wordt of dat het grotendeels voorbij wordt gescrold. Is de opzet wel goed, het onderwerp of heeft iemand gewoon geen zin om iets te lezen op dat moment? Willen mensen juist op die zonnige avond een grappig artikel, een roman of juist iets waarvan ze tranen in de ogen zouden kunnen krijgen. Dat hangt natuurlijk af van de stemming van de lezer. Laten we ook niet vergeten: Een kerstverhaal schrijven in de winter, rond kerst is hartstikke leuk en lezers waarderen het. Maar in de zomer bij vijfentwintig graden of warmer, strakblauwe lucht en de BBQ op de achtergrond aan dat is een no-go!

“Willen mensen juist op die zonnige avond een grappig artikel, een roman of juist iets waarvan ze tranen in de ogen zouden kunnen krijgen”

De stemming van iemand is wisselend in die zin dat je de ene keer zin hebt in een roman en de andere keer iets spannends wil lezen of gewoon een dom verhaal. Als ik naar mezelf kijk dan schrijf ik de ene keer een roman en de andere keer een dom verhaal waarin ik probeer iets leuks over te brengen omdat mijn stemming daarin elke keer anders is. Dát is het leuke van schrijven… de afwisseling in het soort verhaal! Ik ben blij dat ik bevrijding heb gevonden in mezelf zodat ik me kon voegen in een leuke wereld van allerlei schrijvers die het elk op zijn of haar manier doen. Leergierig ben je altijd en daarom verander je met de tijd mee. Gelukkig kan ik mijn fantasie uitzetten als het moet, want anders was het wel een heel vreemd leven geweest… 😊

“Als ik naar mezelf kijk dan schrijf ik de ene keer een roman en de andere keer een dom verhaal waarin ik probeer iets leuks over te brengen omdat mijn stemming daarin elke keer anders is”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *