Respect en loos

Een stel op hol geslagen idioten, zij die respectloos hakenkruizen op grafstenen spuiten en zo het beeld van omgekomen vrijheidsstrijders verkloten. Gruwelijk om te zien hoe de oorlog sommigen niet bezighoudt en de situatie niet berouwt. Misschien eens een keer écht naar Auschwitz om te kijken hoe het leven daar kon zijn? Met een grote bek naar binnen en buiten komen met tranen en pijn. Buiten komen, daar noem je me wat. De gevangenen kregen dodelijk gas door een gat. Zij zijn nooit meer onder ons geweest en dat alleen door een Duivels beest!

Klappen krijgen en alsmaar doorslaan in een vliegtuig. Mensen staan eromheen en sommigen staan te pushen. Want dat is lekker ruig! Moet het slachtoffer nu écht dood? De moordenaar in de gevangenis als een op hol geslagen idioot? Iedereen in paniek en vol van angst maar misschien is de dader wel het bangst. Wat staat hem te wachten als het vliegtuig is geland. Hopelijk blust de politie zijn ‘woedebrand’ Eigen schuld dikke bult. Wie weet dat hij in de cel van droog brood en water smult. Het slachtoffer leeft nog en is in goede staat. Dat door een steward die er als redder tussenstaat.

Vechtpartijen onder jongeren zijn tegenwoordig heel normaal want iedereen van het groepje wil er toch bij horen? Het is oké om naast de telefoon een mes mee te nemen of misschien wel erger. Wie weet gaat iemand wel andermans leven beëindigen of voor altijd verstoren. De vuist moet gebald als het eventjes door wat dan ook voor situatie tegenvalt. En de politie? Nou die rammen we toch ook maar gewoon op hun bek. Want momenteel zijn we tóch hartstikke gek! Respect lijkt alleen te koop bij een dure juwelier. Daarom gieten we ons maar vol met bier. Alles kan en mag hier!

De zoektocht in het leven, daar valt veel in te ervaren met veel gebaren. Helaas kent het ook gevaren. Het duiveltje of het engeltje, wordt iemand de wijze of het bengeltje? Wordt men de liefde of haat. Is iemand diegene met trots of die andere vorm die in het politiebusje gaat. Een leven lang groeien of eeuwig in de cel door misdaden alle tijd hebben om uit te bloeien. Respect en loos liggen allebei in een grote doos. Alles brengt de dag en een nieuwe morgen maar hoe ga je voor jezelf zorgen? Wil je de hatelijke gast uithangen of bouw je een mooi leven op waar je naar mag verlangen..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *