Inspiratieloos…

Goedemorgen allemaal, vier dagen geleden heb ik mijn laatste artikel geschreven over koningsdag en nu is het 1 mei… Eén dag voor mijn verjaardag en dat is altijd wel leuk. Mensen komen op bezoek, je krijgt cadeautjes. En niet te vergeten de lekkernij! Het gaat om de gezelligheid dat je weer een jaartje ouder bent. Dit hele weekend staat in het teken hiervan en vanaf dinsdag gaat ‘gewoon het normale leven’ weer door zoals ik het ben gewend. Qua schrijven staat mijn brein even op pauze, want wat moet ik op het moment eens gaan schrijven? Soms heb ik ideetjes maar ben ik na een paar zinnetjes klaar. Het is alsof mijn hoofd even vol zit met allerlei dingen. Geen zorgen, niet negatief hoor!

De laatste tijd heb ik veel verhalen geschreven, en dat deed en doe ik nog steeds met veel plezier. Waarschijnlijk moet mijn koppie gewoon even afkoelen omdat de boel overbelast is. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor mijn eigen leven en heb ik ook een vriendin. Allemaal prachtig om te hebben! Het gaat prima maar mijn hoofd staat gewoon even stil qua schrijven… Daarom, vier dagen rust en vandaag weer even een artikel om te laten weten dat de pen nog wel bestaat maar even aan de kant ligt 😉 Rond kerst, Valentijn, Pasen en andere feesten is het altijd heel makkelijk en inspiratievol om ergens over die onderwerpen te schrijven, maar zoals de wereld nu is…

Alles wordt duurder, een oorlog in Oekraïne die de hele wereld aantast en niet te vergeten Corona… Waar moet je nog bijvoorbeeld een column over schrijven? Alleen maar narigheid! Een voorstander ben ik nooit geweest om alleen maar nare dingen te schrijven over hoe rot momenteel veel dingen zijn op aarde. Ik hoor graag het gefluit van de vogeltjes en vind het prachtig om ze te zien, maar daar heb ik al vaker over geschreven. Een webcam aansluiten en live beelden te maken van de genietende vogeltjes, daar heb ik serieus weleens over zitten nadenken om iedereen te laten meegenieten dat de kleine dingetjes zó belangrijk zijn! Niet alleen in deze moeilijke periode maar gewoon altijd!

Misschien zet de lieve HEER me even op pauze. Straks ga ik op vakantie (zonder laptop) naar Italië dus zal ik een paar artikelen van tevoren inplannen. Normaal schrijf ik altijd mijn artikelen en zet ik ze meteen live! In de vakantie zal misschien een schrijfblok even het enige zijn of mijn smartphone want het koppie moet gewoon even één keer in het jaar, soms wat vaker afkoelen… Vakantie is veel zien, beleven, culturen ervaren en natuurlijk ook lekker eten! Vakantie is ook samen zijn en de tijd aan elkaar besteden, want je bent uiteraard niet op vakantie om alleen maar te pennen… Trouwens, pennen, dat vind ik een leuk woord. Als kind moest ik weleens strafwerk maken, dat geef ik eerlijk toe. De meeste zei ‘Bas, nu is het afgelopen! Pak maar papier en ga maar pennen!’

Ik moet mijn tong trainen, dat was de strafregel die ik nog maar al te goed wist… Of, ik moet me normaal gedragen. Tjah, daar zat je dan weer met je regeltjespapier! Daar zat je dan weer te schrijven totdat je last kreeg van je hand want je wilde het zo snel mogelijk afhebben voor de pauze of om het niet naar huis te moeten meenemen… Je wilde toch niet ook nogeens op je donder krijgen van je ouders?!

Tot over een dag, misschien twee dagen 😎

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *