Bas, je lijkt veranderd!

Goedemiddag allemaal, waarom dit artikel zou je denken? Hoeveel inhoud dit artikel gaat krijgen weet ik nog niet, maar toch voel ik dat ik er wat over wil schrijven. Ik ben anders, zeggen veel mensen. De één vindt het positief, maar er zijn ook mensen die me negatief vinden veranderen. Ben ik serieuzer? Opeens een ‘heilig boontje’? Dat is waar! Het wil niet zeggen dat ik mijn gevoel voor humor kwijt ben, ik kan tegen grapjes, mensen kunnen me ‘in de zeik zetten’ en ik kan ook ‘op dezelfde manier’ terug reageren. Mensen snappen soms niet hoe ik nu leef. Ik ben zoals velen weten drie jaar geleden ‘opnieuw herboren’ in mijn Christelijk leven en deel het Christelijk geloof met anderen die er ook in geïnteresseerd zijn.

“Ben ik serieuzer? Opeens een ‘heilig boontje’? Dat is waar! Het wil niet zeggen dat ik mijn gevoel voor humor kwijt ben, ik kan tegen grapjes, mensen kunnen me ‘in de zeik zetten’ en ik kan ook ‘op dezelfde manier’ terug reageren”

‘Houd het voor jezelf!’ is wat er weleens tegen me wordt gezegd… Uit bescherming naar mij snap ik het ook wel. Het heeft met mijn pestverleden te maken en Christenen worden helaas soms buitengesloten bij niet Christelijke mensen… Dát is nu eenmaal de maatschappij, en daarbij komt, ik werd in de tijd dat ik ‘niet als Christen leefde’ ook buitengesloten door veel mensen. Daarom heet mijn levensverhaal, mijn biografie, ook ‘van de kaart geveegd’ wat je hier kunt lezen. Ik mocht nooit zijn wie ik mócht zijn, ik haatte mezelf, ik kon niets, ik was niet waardig genoeg, ik vond mezelf zielig, en nog héél veel negatieve dingen erbij! Voor alle duidelijkheid: dat vonden vroeger de pesters, later ben ik hier zelf ook in gaan geloven!

“Dát is nu eenmaal de maatschappij, en daarbij komt, ik werd in de tijd dat ik ‘niet als Christen leefde’ ook buitengesloten door veel mensen”

Met allerlei professionele hulp heb ik dit na vijftien jaar kunnen verwerken en als afsluiter van die moeilijke periode waarin ik het allemaal ‘herbeleefde’ omdat dit nodig was voor mijn eigen verwerking heeft God binnen weten te dringen in mijn hart, ziel en lichaam. De HEER heeft me met mensen in contact gebracht die me op een subtiele manier de goede richting in wilden sturen richting een Christelijk leven en God deed, en doet de rest! Mijn eerste stap in de kerk, poeh… Dat was moeilijk! Dat gezing, gebid en die dankbaarheid… Ik wist niet of ik dit écht wel wilde maar toch bleef ik gaan en bleef ik nieuwe mensen leren kennen die me over die drempel hielpen om mijn hart eindelijk aan de HEER te kunnen geven. Het begon bij een psycholoog die, zonder dat ik het de eerste keer wist, Christelijk is!

“Mijn eerste stap in de kerk, poeh… Dat was moeilijk! Dat gezing, gebid en die dankbaarheid…”

Tijdens het weekend van de Alpha-cursus in 2019 is mijn leven totaal veranderd. De bitterheid, boosheid, woede, zelfhaat en ga zo nog maar even door werd vervangen door de liefde van God en die van mezelf! Dát was voor mij een bevestiging dat God écht bestaat en dat hij écht van me kan houden! Ik was namelijk al vijftien jaar van mijn geloof af… Hoe leg je zoiets uit? Ik ben geraakt door God! Voor sommigen begrijpelijk als je erover praat, anderen lachen je uit. Zij geloven er niet in, nu niet, nooit niet! Of toch misschien ooit?! Een genezing is me aangeboden door de lieve HEER en dit heb ik met beide handen aangepakt! Daarom praat ik er ook graag over, daarom gun ik iedereen dit! Want, hoeveel mensen zijn er wel niet die worstelen met hun leven?! Ik kan het weten, want ik kom van héél ver…

“De bitterheid, boosheid, woede, zelfhaat en ga zo nog maar even door werd vervangen door de liefde van God en die van mezelf!”

Dus daarom, lieve mensen, vertel ik geregeld mensen over het geloof. Ik ben niet die zeur, ik ben niet die zwevende gek, ik ben gewoon wie ik mag zijn! Dát moment dat God in je leven komt. Van het éne op het andere moment. Iets ouds wat getraumatiseerd was maakt plaats voor iets nieuws dat liefde kent en toekomstvisie. Donker wordt licht! Zo heb ik dit echt ervaren en serieus… Ik kreeg het warm! Natuurlijk, er is veel ellende op de wereld, en ook bij mij zijn niet alle problemen de wereld uit. Ook Christenen hebben te kampen met problemen en verdriet. Het leven is elke dag een keuze tussen goed en fout. En de vraag is: welke kant ga jij op?! Er sterven dagelijks veel onschuldige mensen, maar zij worden opgenomen in de hemel van liefde! De hemel van God en Jezus, want daar gaat het leven verder!

“Het leven is elke dag een keuze tussen goed en fout. En de vraag is: welke kant ga jij op?!”

Inderdaad, voor velen blijft deze vraag hangen, maar het is niet alleen een bijbel die je mag lezen, het is ook je gevoel! Want wat als je alleen de bijbel leest en er niets mee doet?! Je hart ergens of bij iemand neerleggen kan erg moeilijk zijn, soms zelfs onmogelijk lijken, maar velen hebben ervaren hoe het is als je het wél doet. Het is moeilijk om twijfels weg te nemen bij jezelf, want kijk eens naar de oorlogen zoals in Oekraïne. De beelden die je op internet en op TV ziet van alle doden verstrooid op straat… Dát is namelijk het werk van ‘een andere soort God’… Namelijk de Duivel, de Lucifer! Zij die dit op hun geweten hebben zullen hun hele leven met deze littekens blijven rondlopen. Mits ook zij vergeven kunnen worden en de liefde van God kunnen vinden! Echt leven is geen haat, geen bitterheid, geen trauma van vroeger…

“De beelden die je op internet en op TV ziet van alle doden verstrooid op straat… Dát is namelijk het werk van ‘een andere soort God’… Namelijk de Duivel”

Met alle vreselijke kwaad zal worden afgerekend! Het goede zal altijd overwinnen… Ondanks dat elk mensenleven niet over rozen gaat en overal littekens zichtbaar zullen blijven… De sleutel die in het slot van de gesloten deur op je levenspad moet is ‘liefde!’… Ik wens iedereen fijne paasdagen en geniet van het mooie weer deze week!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *