1 April en nog wat…

Beste lezer, wellicht zijn jullie allemaal voor de gek gehouden vandaag. Het is weer één april en met een winters karakter hebben we het zover ik weet weer overleefd. Even dacht ik dat de weermannen- en vrouwen een grap maakten dat het flink zou gaan sneeuwen maar helaas… We hebben een enorme sprong gemaakt van twintig graden naar een graad of vijf en de vlokken dansten door de lucht! De lente lijkt weg te zijn… Er is geen vogeltje meer te horen en de bloemetjes liggen er wat bezopen bij. Gaan zij het overleven? Het is dat ik vorige week nieuwe viooltjes en andere bloemen heb gekocht en in mijn tuin heb gezet.

Vanmorgen werd ik in een witte wereld wakker, even dacht ik dat het bijna kerst zou zijn maar nee, het is over bijna twee weken Pasen! Wie weet komt er een ‘witte Pasen’? Even dacht ik erover na om buiten weer de lampjes op te hangen en de kerstboom op te zetten want met een mooie witte wereld ziet dat er fantastisch uit. Het zijn nu nét weer de donkere dagen voor kerst waarin we het voor ons zelf en de ander extra gezellig willen maken. Maar goed, ik dacht bij mezelf ‘laten we vooral bij ons gezonde verstand blijven’ en ‘maar gewoon naar het werk gaan!’ Voor mij viel het mee, géén 1 april grappen! Geen fopglas of vast getapete telefoon dus…

Vandaag is ook de dag dat de brandstof een stuk goedkoper is geworden. Ook dát was géén 1 Aprilgrap! Helaas niet vanwege de oorlog in Oekraïne maar vanuit de overheid om ons wat te kunnen helpen zodat we niet al teveel in de problemen komen. De economie in ons land moet ondanks die vreselijke oorlog blijven draaien. En het OV dan als alternatief? Het was maar de vraag of die konden rijden vanwege de sneeuw op het spoor. Als er een paar centimeter is gevallen spoort het allemaal niet meer en moet men met de föhn de wissels laten ontdooien… Bovenleidingen die niet meer werken en weet ik alles wat nog meer! Gelukkig dit keer geen rampzalig nieuws omdat het OV plat heeft gelegen of komt dat nog?

Een computerstoring omdat de Wifi netwerken uitvallen door atmosferische storingen? Het zou wat zijn na het verhaal over blad op het spoor en vierkant vormende wielen… Dit is al wel van een paar jaar geleden maar allemaal nog in ons netvlies. Sinds bijna een jaar heb ik een abonnement bij het OV omdat ik vorig jaar een tijdje geen auto mocht rijden en door de hoge brandstofprijzen heb ik dit abonnement maar aangehouden. Super handig en in al die tijd heb ik nog maar drie keer een ‘andere oplossing’ moeten zoeken en gewoon keihard ‘SHIT’ moeten roepen… Laat ik ook vooral respect tonen aan de mensen die elke dag ervoor zorgen dat de treinen en bussen zoveel mogelijk rijden. Toppie bezig!

Met eigen ogen zie ik nu hoe ingewikkeld het treinen netwerk in elkaar zit met al die spaghetti aan draden. Ik ben van mening dat je eerst eens moet zien hoe één en ander in elkaar zit voordat je überhaupt begint te miepen en mopperen… Ik denk dat de tijd nuttiger kan worden benut door aan een worteltje te knagen! Het is gezonder voor je verstand én nogeens je gezondheid… Lekker fris uit de koelkast 😁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *