De groet

Goedemorgen! Een dag zonder zorgen…. Het is voor jou een dag met een lach maar wat is het voor die ander? Had ie nu net een uitbrander? Dit niet goed, dát moet nú met spoed! Met opgetrokken schouders zit daar iemand die hoopt dat het snel vijf uur wordt en anders maar hopen dat zijn ‘tot honderd tellen vermogen’ niet verdort. Je groet met je ‘vrolijke hoed’ en dat voelt bij de ander goed. Je ziet het aan de persoon en voor vandaag is dát je loon! Een rood gezicht verandert in vriendelijkheid in het licht!

Je loopt door en bereikt je plekje. Maar wat is dat? Een vlekje? Ook dat nog! Je loopt terug want je wilt er schoon uitzien toch? Bij de koffieautomaat pak je een doek en wat is dat? Drie pakken met koek! Je kijkt er naar en je denkt bij jezelf ‘dat is niet goed voor mij’ Ach, kijk hier! Er ligt een briefje ‘pak gerust’ bij… Jij met je schone broek waagt er een koek aan en die paar grammetjes erbij? Die zie je wel weer een keer gaan! Al etend loop je terug maar wat is dat voor brede rug?

Het is je collega die baalt, want het is de zoveelste keer dat zijn favoriete voetbalclub faalt! Gevloek, gescheld maar waar is nu die held? Het is maar een spelletje is wat je tegen hen zegt. Gelukkig ben jij het niet die zoals hun een scheef gezicht trekt. Je maakt er een geintje bij en gelukkig… Ook de fans van de verliezers kijken weer blij! Ze lachen en denken bij zichzelf ‘dankjewel voor het goedmaken van de dag!’ Ook bij hun is er gelukkig weer een lach. Dat zijn er al twee deze morgen, twee zonder al teveel zorgen!

Je bent bezig en je wordt gebeld. Pakketje hier en een kapot lampje daar… Voor jou het gebaar! Je mag het vervangen en de mensen weer blij maken. De irritatie of het lange wachten op de bestelling ga je staken. Wéér blije gezichten, de goede complimenten stromen door je gewrichten! Even een groet bij de receptie en met hen doe je ook weer goed! Ze hadden een irritante beller, geïrriteerd zijn ze, misschien boos maar met een kopje koffie en een koekje erbij én jouw vriendelijkheid zijn ze weer de goede verteller…

Je doet je ding, nét zoals ieder ander. Je loopt fluitend door de gangen als het moet en bij bijna iedereen breng je de boodschap goed. Welke boodschap ik bedoel? Nou, de boodschap van vriendelijkheid en de lach… Het voordeel is dat iedereen hem heeft ontvangen en het met een ander delen mag! De klok staat op vijf uur en dat betekent einde werkdag… Maar, mede dankzij jou verlaten ze het pand met een goed gevoel en een lach! Op naar ‘moeder de vrouw’ of de uitspraak die je misschien nooit hoort ‘vader de man’… 😁

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *