Lente!

Vandaag, om precies 16.33 uur, dus nog 17 minuten vanaf het moment dat ik dit artikel ben gaan schrijven begint de lente. Naar buiten kijkend is het grijs, miezert het nog een beetje na een paar regenbuien en hoor ik de vogeltjes zingen. De bloemetjes beginnen uit te komen en de knopjes komen binnenkort uit en dat betekent dat de natuur weer in kleur begint uit te barsten! Wát heerlijk om vanaf 16.33 uur écht te kunnen zeggen ‘we zijn vanaf nu in de betere tijden van het jaar en gaan lekker op weg naar de zomer!’ Warmere temperaturen en vaker blauwe luchten niet te vergeten!

De zangvogel die hier bovenop de schuur zit klinkt al volop en mijn oren sturen met plezier deze liederen door naar mijn brein. Ik ontwaak uit de ‘winterstand’ en ondanks de grijze lucht die nu weg begint te trekken begeef ik me steeds meer in de ‘uit de winterslaap ontwakende sferen’ Afgelopen dagen waren al prachtig. Zo ‘n zeventien graden en heerlijk om buiten te zijn. Tuin stapje voor stapje in orde maken en elke dag even kijken wat er weer begint uit te komen. Dát is de weg naar de lente! De verwarming staat vandaag op twintig graden want vandaag is het weer even zo ‘n dipje.

Met tien boven nul en regenachtig weer is de winter nu écht officieel aan het eindigen. De laatste druppeltjes die niets met koude te maken hebben zijn neergevallen en terwijl ik vlak voor 16.33 uur naar buiten ga kijken begint het lenteachtig op te klaren. Het depri weer schuift verder weg en in de verte heeft de somberheid nog de overhand. Aan de andere kant kijkend zie ik alleen maar blauwe gaten tussen de subtieler wordende wolken en dát is het teken… De lente is begonnen! Alsof het zo moet zijn begint de zon steeds meer te schijnen vanaf 16.33 uur en dát is net als het vuurwerk met oud en nieuw!

Het eerste roodborstje verschijnt op de schutting en kijkt naar mijn voederhuisjes en waterpartij… Ze zijn weer gevuld en hoe prachtig kan het zijn… Hij vliegt naar een huisje en geniet heerlijk van het zaad wat erin ligt. Stralend in de zon zit hij weer op de schutting en ik denk dat hij zijn soortgenoten erbij roept. Want daar, bij dat huis op de hoek is genoeg. Méér dan genoeg te eten en drinken! Een merel komt bij de waterpartij om zich lekker te wassen en wat te drinken en ze fladderen weer lekker voort… Koning Winter is weer verder getrokken naar andere continenten om daar ijzige koude of herfstsferen te brengen… Welkom Keizer Lente!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *