Gemeenteraadsverkiezingen

Deze week is het zover… We mogen ons potloodje weer gebruiken om onze stem uit te brengen. Maar de grote vraag is ‘wie moeten we in hemelsnaam kiezen?’ Willen we een ander beleid als het gaat om afval inzamelen of moet tóch die spoorlijn door de natuur komen? Willen we nóg meer asfalt of maken we onze keuze voor groen en gezonder leven?! Elke politieke partij die meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen doen hun best om kiezers te trekken want ook die woningen moeten er komen en het moet veiliger op straat! Dat zeggen ze, maar komt er ook wat van? Krijgt elke Nederlander een fatsoenlijk huis en zal er minder criminaliteit zijn? Worden de straffen hoger bij geweldsdelicten? Dát zal de tijd leren…

“Elke politieke partij die meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen doen hun best om kiezers te trekken”

Hoe kunnen politieke partijen in deze tijd van Corona en de oorlog in Oekraïne het beste handelen? Gas is duurder, brandstof is duurder en hoe gaan we met ons allen dit gat vullen? We hebben crisis door de pandemie en de volgende crisis dient zich aan! Wie kan dit enorm grote probleem dat er is en nog groter zal worden oplossen? Ik denk dat het dit jaar extra moeilijke verkiezingen worden omdat er oorlog gaande is die iedereen zal raken maar ook bij veel mensen het vertrouwen in politiek best wel is beschadigd. Want, wie gaan er écht voor ons zorgen? Wie zal er voor iedereen zijn en laat bepaalde doelgroepen niet links liggen? De échte taak van een partij in deze tijd zal mensen hun zorgen afnemen worden, voor verlichting zorgen. We moeten allemaal de klappen opvangen maar wel op een eerlijke manier!

“Wie gaan er écht voor ons zorgen? Wie zal er voor iedereen zijn en laat bepaalde doelgroepen niet links liggen?”

De standaard moet blijven dat iedereen recht heeft op een goed leven. Maar hoe gaan we de gevluchte Oekraïners opvangen in ons land? Een behoorlijke opgave komt er aan voor de politiek… Een opgave die begint bij je eigen woonplaats, gemeente, provincie en uiteindelijk in je eigen land! Het treintje mag weer rijden, want Den Haag moet zien hoe je gemeente, je dorp of stad eraan toe is. Jouw potloodje zet zijn kleur op onze toekomst! Vandaag, morgen en woensdag kan er gestemd worden op diverse plekken in de gemeente, en ik doe mee! Niet als kandidaat, wél als inwoner van Nederland… Ik doe mee voor deze generatie, de volgende en diegenen die onze kinderen in goede staat in bed moeten leggen als ze oud zijn. Stemmen doe je met je hart, voor jezelf én de ander!

“Het treintje mag weer rijden, want Den Haag moet zien hoe je gemeente, je dorp of stad eraan toe is”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *