Gesplitst streamen

Beste lezer, deze week is een nieuwe streamingsdienst gelanceerd in Nederland, namelijk HBO Max. Gelijk heb ik me ervoor aangemeld en voor een ‘levenslange aanbieding’ heb ik het abonnement gekozen waarvoor ik nog geen vijf euro per maand betaal. Vroeger was ik geabonneerd op HBO toen het nog als lineaire TV te bekijken was. Ik keek er graag series van en baalde enorm dat het uiteindelijk verdween uit ons land. Via Ziggo kon je even later een abonnement afsluiten voor de HBO content maar dan moest je dus klant zijn bij dit bedrijf. Helaas… Ik was daar al een tijdje geen klant meer!

“Voor een ‘levenslange aanbieding’ heb ik het abonnement gekozen waarvoor ik nog geen vijf euro per maand betaal”

Na jaren wachten ben ik blij dat ik weer vanaf 8 maart j.l. de series, maar ook films en documentaires van HBO kan kijken. Dit wil niet zeggen dat ik in mijn leven niets anders te doen heb 🙂 maar toch wil ik als ik dan een keer TV kijk wel dát kunnen zien wat ik leuk vind. Voor mij geen kook- en bak programma ‘s, geen verhuis en verbouwprogramma ‘s en de tiende herhaling van welke serie dan ook… En die BN ‘ners die denken dat ze leuk zijn maar dat niet zijn of graag anderen voor schut zetten hoef ik ook niet te zien op TV. Al jaren ben ik geabonneerd op Netflix en een Christelijke streamingdienst genaamd New Faith Network, en al met al bij elkaar betaal ik daarvoor toch wel zo ‘n tweeëntwintig a drieëntwintig euro per maand.

“toch wil ik als ik dan een keer TV kijk wel dát kunnen zien wat ik leuk vind”

Begin maart is ook Viaplay uitgekomen, de wél bekende streamingsdienst waar ook films, series en jawel, voor de Formule 1 liefhebbers de formule 1 op gaat worden uitgezonden. En zo zijn we in korte tijd twee streamingsdiensten rijker naast de al bestaande. Als je lid zou worden van al deze partijen dan loopt de maandelijkse bijdrage al op tot enkele tientjes tot misschien wel honderd euro per maand. Véél duurder dan een TV abonnement en niet te vergeten streamen we ook nog muziek. Voor de film en serie industrie is deze vorm van abonnementen aanbieden een goudmijntje want iedereen wil en moet de series zien waar ze altijd al naar kijken of waar iedereen het over heeft. De consument meldt zich toch wel aan!

“Als je lid zou worden van al deze partijen dan loopt de maandelijkse bijdrage al op tot enkele tientjes tot misschien wel honderd euro per maand”

Ik ben niet zo iemand die alle streamingdiensten afneemt, dat is me het geld niet waard! Met een heel goedkoop TV abonnement dat ik heb omdat ik alle diensten bij dezelfde provider afneem vind ik het prima om twee of drie streamingsdiensten tot mijn beschikking te hebben. Veel mensen doen aan ‘cord cutting’ en dat betekent in het Nederlands ‘de kabel doorknippen’. Hiermee zeggen zij hun lineaire TV abonnement op en gaan volledig over op streamingsdiensten en zij kijken het journaal wel op internet of één van de streamingsdiensten. In Nederland bieden alle TV zenders streamingsdiensten aan dus waarom ook niet?! Ik ben van de oude stempel en ben gedeeltelijk nog van het lineaire TV kijken maar hoe lang nog?!

“Ik ben niet zo iemand die alle streamingdiensten afneemt, dat is me het geld niet waard!”

Ooit heb ik eens de overstap gemaakt naar volledig streamen en heb toen mijn lineaire TV abonnement opgezegd maar dit beviel me toch niet! Als je geboren bent in 1984 en je van kinds af aan al gewend bent om ‘live’ TV te kijken dan krijg je dat er niet zomaar uit. Ik heb een platte TV met scherp beeld etc. maar hij is nog niet smart… Dat betekent dat er nog geen apps opzitten en ik ben nu eenmaal iemand die gewoon met één afstandsbediening toegang wil kunnen hebben tot de TV. Mijn instelling hierin is zolang de TV die ik nu heb nog niet kapot is koop ik nog geen nieuwe. Het is me geen zeshonderd euro of meer waard om alleen Smart te kunnen kijken! Er gaat een tijd komen dat we alles gaan streamen, daar geloof ik wel in! Tien, misschien twintig jaar later is er denk ik geen ‘live tv’ meer…

“Als je geboren bent in 1984 en je van kinds af aan al gewend bent om ‘live’ TV te kijken dan krijg je dat er niet zomaar uit”

We krijgen afrekeningen van misschien wel vijf, misschien wel tien verschillende streamingsdiensten! Niet meer stipt om zes uur het journaal kijken of een ander programma maar gewoon de standaard van ‘wanneer ik het wil!’ Ik zal er ooit een keer aan moeten geloven… Mét een beetje heimwee naar toen het nog wel live kon… ‘Bas, je moet met de tijd mee!’ zal ik vast en zeker in de toekomst te horen krijgen! Ik ben geen ‘oude kearl’ zoals ze dat hier in de Achterhoek nog op een vrij nette manier zeggen, maar ieder mens krijgt met grote veranderingen te maken en het is aan jou of je er in mee wilt gaan of nog even wilt wachten… Veel kijkplezier gewenst als de TV vanavond aangaat! Happy streaming 😉

“Ik zal er ooit een keer aan moeten geloven… Mét een beetje heimwee naar toen het nog wel live kon…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *