Giro555 een keigoede actie!

Beste lezer, vandaag staat Nederland in het teken van de landelijke actie Giro555. Veel landelijke en commerciële radiozenders zijn de hele dag al bezig met Radio555 waarin er op het moment van schrijven van dit bericht al bijna 41 miljoen euro is gedoneerd. Ook op TV zijn er al de hele dag uitzendingen met betrekking tot de actie. Vanaf half negen vanavond begint de landelijke TV uitzending die in het teken staat van Giro555, dus de oorlog in Oekraïne. Ik heb vanavond ook een donatie gedaan want iedere euro telt! Je kunt op diverse manieren geld doneren, bijvoorbeeld via internet, telefoon en TV.

Op de radio hoorde ik dat mensen soms gul geven, soms geven wat ze kunnen missen. Bijvoorbeeld ouderen met een klein pensioen of iemand die duizend euro doneert voor bijvoorbeeld een ‘nood-wc’ bij de grens met Oekraïne. Mensen vertellen hun verhaal bij donaties, zoals wat hun angst is omdat ze de tweede wereldoorlog hebben meegemaakt of tranen in de ogen hebben van de beelden die ze op TV- of internet zien van de vreselijke dingen die de Oekraïners meemaken. Nederland heeft gul gegeven en zal nog geven! Het bord staat bijna op 41.000.000 euro en dat heeft Oekraïne hard nodig!

Vrijheid lijkt normaal te zijn, maar als je de beelden ziet of foto ‘s ziet op internet dan krijg je een brok in je keel! Geen moment van veiligheid daar en als het luchtalarm klinkt dan vrees je je leven extra hard… Mensen die schuilen in kelders, gangen of metrostations en baby ‘s die pas geboren zijn kunnen niet goed verzorgd worden dan in de menigte die op de meest afschuwelijke plekken in nood verkeren! Het is erg dichtbij en ook wij leven in stille, soms minder stille angst… Hier is de zon onder gegaan in rust en vrijheid, daar is de zon ondergegaan met de vraag ‘overleef ik vanavond en vannacht?’

Oorlog, vanaf de bijbelse tijd voeren mensen het al! Leren doen ze niet, rouwen wel! Macht… Laten zien hoe groot je bent en dat kost altijd duizenden, tienduizenden of honderdduizenden levens! Als dát geluk voor jezelf moet zijn dan heb je toch écht een groot probleem… Laten we met z ‘n allen ons hart spreken en doneren… Doneren kun je doen via diverse wegen. Telefonisch, via internet op giro555.nl of via TV:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *