Ja, dát is liefde…

Ja, dát is liefde… om vooral om elkaar te geven en elkaar te omhelzen in goede en mindere tijden! Elkaar recht in de ogen aan kunnen kijken, wát er ook aan de hand is! Geen geweld, maar wel geweldige tijden met elkaar mogen beleven. Niet zomaar opgeven maar vechten als wolven, en dan, het resultaat met open armen ontvangen…

Ja, dát is liefde… om bij elkaar troost te vinden en durven te huilen! Je niet te hoeven schamen en elkaar ‘s tranen te drogen als het nodig is. De trillende lip van verdriet te kussen met troost en steunend je liefde en medeleven te tonen. Samen het verdriet te delen met elkaar en zowel bij lach als traan één team te zijn! Vreugde van warmte en verdriet van pijn, dát is het leven!

Ja, dát is liefde… samen de wereld rondtrekken en genieten van dat wat we gepresenteerd krijgen in ons leven. Bergje op, bergje af… Samen hand in hand de levensweg bewandelen! Samen de gids volgen op je pad en wijs maar soms niet wijs te zijn… Samen door weer en wind de tocht te maken en elke keer weer de frisse lucht in te ademen waar het kan!

Ja, dát is liefde… samen onvoorwaardelijk voor elkaar kiezen en hopen stokoud te mogen worden… De verlovingsring te mogen dragen en keihard ja zeggen bij de ambtenaar en je dierbaren! Samen mogen zingen en dansen, samen springen van vreugde en juichen voor het leven! Samen de wereld te steunen daar waar nodig maar ook elkaar te beschermen tegen het kwade…

Ja, dát is liefde… om intens te mogen zijn met elkaar! Eén te zijn met twee lichamen en houden van te uiten in intense liefde… Elkaar ‘s geur te ervaren en overal te mogen aanraken… Samen nieuw leven te mogen creëren of ervoor kiezen dit niet te doen om wat voor reden dan ook! Samen de kus als je ‘s morgens naar het werk gaat en ‘s avonds weer thuis komt!

Ja, dát is liefde… samen geld te verdienen en verantwoord ervan te leven. Elkaar ‘s boterhammetje smeren en af en toe een cadeautje geven. Samen de boel warm houden en geen dorst te hoeven hebben… Samen verzekerd maar ook verzekerd van vertrouwen! Samen papieren invullen en samen versturen, samen alles doen maar soms ook éven iets alleen kunnen doen.

Ja, dát is liefde… Ruzie maken maar ook enorm om elkaar lachen. Wél goedmaken en welterusten zeggen, ookal heb je onenigheid… Niemand weet wat er de volgende ochtend gebeurt! Samen flink een kater hebben van dat feestje of ‘gewoon’ die leuke avond thuis! Lekker op vakantie en genieten van alles! De BBQ aansteken en heerlijk eten. Gezond maar soms ook ongezond!

Ja, dát is liefde… elkaar te verzorgen bij ziekte. Samen naar de dokter en beiden de uitslag afwachten. Met z ‘n tweetjes genezing bevechten en vieren dat het weer goed is. Of het nu koorts is of iets anders… Samen rouwen, samen herinneringen delen! Liefde is ook afscheid nemen van elkaar met veel verdriet, want niemand heeft het eeuwige leven! Liefde is positieve en negatieve gebeurtenissen in het leven hebben… Samen!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *