Oorlog

Het is voor de zoveelste keer oorlog op deze wereld. Niemand doet er iets tegen want de machtsmisbruikers zetten je in de cel. Een ‘grote bek’ betekent hardhandig opgepakt worden en in een politiebusje gesmeten worden. Wie weet wat er met je gebeurt! Hoeveel jaar ga je in een hokkie zitten? Hoeveel slagen krijg je op je af? Word je het land uitgezet? Of moet je het bekopen met de dood? De burger is er altijd de dupe van en je eigendommen zijn niet meer van jezelf maar van het lot! Wanneer valt die raket of bom op jouw huis en je familie? Welke sancties krijg je op je bordje? Moeten sommigen net zoals in de tweede wereld oorlog een ster dragen of werkt met met QR codes?

Bulderende tanks door je straat, vliegtuigen en straaljagers in de lucht en niet weten wat er gaat gebeuren… Dát is angst! Ik, de schrijver, heb gelukkig nooit oorlog meegemaakt, maar blijft dit gegarandeerd? Moeten we nét zoals de Russen en Oekraïners worden opgeroepen om in de toekomst ook voor ons eigen landje, onze staat, te moeten vechten en ons leven op het spel te zetten? Een wapen in de handen gedrukt krijgen, misschien wat oefeningetjes doen en dan mensen moeten vermoorden omdat je anders zelf het loodje legt? Wát een leven! Wát een trauma, want ik ben niet iemand om mensen te vermoorden… Zovelen in Oekraïne staan nu op dit punt, zovelen die de russen de rug moeten toekeren en hun wapen gericht moeten afvuren…

De keihard werkende burger die misschien wel een moordmachine moet worden om zijn eigen hachje te moeten redden! Zijn gezin! Hier komt de zon nu op, in Rusland en Oekraïne is ie een paar dagen geleden al onder gegaan… Want het kunnen wel die ‘nare russen’ zijn zoals sommigen zeggen, maar velen waarvan er al meer dan zeventienhonderd zijn opgepakt zijn fél tegen een oorlog… Meer dan zeventienhonderd die ook werken aan bloei in hun leven en gewoon een land dienen zoals wij Nederlanders dat doen naar onze landelijke economie. Het zijn mensen met een hart en een ziel, en wat denk je van de Russische militairen die misschien helemaal niet naar Oekraïne willen omdat ze weten dat het één en ander niet klopt?! Vernietiging, doden, gewonden en zwaargewonden… Het is weer hét beeld van een zoveelste oorlog…

Beelden van biddende Oekraïners, omdat ze geloven in God, onze schepper, onze HEER! Biddend en zingend in een metrostation maar ook op straat… Dát is pas geloven! Smeken om hulp, smeken om vergeving en vrede en smeken om genezing. Hopelijk zal God hier zegevieren! HIJ die zijn HEILIGE GEEST in en om iedereen heen laat komen en de ellende zal beëindigen! HIJ die zijn WOORD zal verspreiden en Russen en Oekraïners weer bij elkaar zal brengen in vrede, liefde en warmte! HIJ die soldaten kan bekeren en de rug toe kan laten keren naar het duivelse. HALLELUJA!!! Daarom heeft de wereld de HEER nodig! Niet alleen in Rusland en Oekraïne maar overal op deze prachtige planeet waar het zó anders en liefdevoller kan zijn! God leeft, zijn zoon Jezus de Messias leeft, nét zoals de Heilige Geest die ons is toegezonden…

Oorlog wordt gemaakt door de mensen, en inderdaad, de HEER geeft ons de mogelijkheid om te moorden of lief te hebben. Uiteindelijk zal HIJ zijn oordeel uitspreken over deze vreselijke zonden maar vergeet niet, bij de HEER is het eeuwig koninkrijk. Na ons leven hier op aarde wacht ons nog iets veel mooiers en zal er geen oorlog meer zijn, geen haat en woede. Je moet er alleen in geloven en het willen geloven… Mijn gebed gaat naar Rusland en Oekraïne! Ik bid voor vrede, voor herstel en voor genezing… Ik bid voor gelijkheid tussen mensen. Iedereen verdient gelijke kansen en in Jezus’ naam, laat de haat snel verdwijnen… Amen!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *