De warme douche!

Beste lezer, wat is het heerlijk om na je werkdag een warme douche te nemen! Even alles van je af te laten stromen en wat dacht je van alle ellende op de wereld? De dreigende oorlog tussen Rusland en Oekraïne, de stijgende gasprijzen en nog steeds Corona. Misschien zijn dit wel de drie hot-items voor het gesprek van de dag. Alles wordt somberder, duurder en iedereen wordt vreemder van elkaar omdat we door een pandemie niet meer sociaal konden doen. Gisteravond werd tijdens de persconferentie aangekondigd dat veel maatregelen stapsgewijs worden losgelaten en dat het begin van de lente ook het begin van vrijheid zou kunnen zijn!

Tóch houd ik m ‘n hart vast, want wat gaat er nu gebeuren? Carnaval moet gevierd worden en festivals mogen straks ook weer… Het is allemaal zo fifty-fifty! Aan de ene kant wil je geen besmettingshaard en aan de andere kant moeten de festival-exploitanten niet failliet gaan waardoor er straks bijna helemaal geen (bekende) festivals meer zijn. We willen los! En dat is overal merkbaar… We zijn het zat om binnen de vier muren van ons huis te moeten leven, we zijn die anderhalve meter afstand spuugzat en die rottige mondkapjes kunnen ook in de vuurkorf… De mensheid trekt het niet langer en dat is merkbaar ook! Wordt het nóg een lockdown of kunnen we hiervan afscheid nemen? Dat is nu nog de vraag en onze grootste angst als we het hebben over het Corona virus.

We volgen naast de Olympische spelen ook de dreiging tussen Rusland en Oekraïne, want waar loopt dat op uit? Duurdere gasprijzen hebben we te danken aan deze ellende, want de Russen houden ons allemaal lekker aan het lijntje. Doe je mee aan het verdedigen van de oorlog dan draaien wij de gaskraan nóg verder dicht en wordt gas, ofwel de verwarming bij je thuis onbetaalbaar voor bijna iedereen! Er zijn al veel mensen die de rekening niet meer kunnen betalen en je hebt het hier over een primaire levensbehoefte. Per maand drie keer zoveel voorschot moeten betalen dan vroeger, wie kan dat aan? We leven al in een tijd waarin boodschappen met de week duurder lijken te worden, niet te vergeten de hoge zorgkosten en het eigen risico en de benzine? Niet iedereen kan de auto laten staan! We moeten toch allemaal naar ons werk? Het leven gaat gewoon verder!

Lekker met z’n allen in de schuldsanering, daar lijkt het op als ik de media volg. Met de dreiging van een oorlog en natuurlijk ook nog het terrorisme van IS en de Taliban lijkt het weer een enorme puinzooi op de wereld te worden… Ik ben blij dat ik mijn warme douche nog kan hebben! Gelukkig zijn er de lichtpuntjes in het leven, want ondanks de pandemie en andere economische en machtsellende waarderen we aan de andere kant tóch meer de kleine dingetjes. Die dingetjes die een mens zo goed kan doen! Het maakt ons bewuster hoe belangrijk het is om in vrijheid te leven maar ook in vrede. De lucht is grijs, en daar waar nu het zonnetje nog schijnt zal deze grijze lucht binnenkort gaan overheersen. Het leven zal enorm veranderen! De dingen die we gewoon vinden zijn straks niet meer gewoon… In de bijbel zijn we laatst met een studie bezig geweest over het laatste hoofdstuk, namelijk openbaringen!

Als je de bijbel leest kom je veel over het geloof te weten. Openbaringen is een hoofdstuk zonder eind want de bijbel is er gestopt maar het leven gaat er in door. Het hoofdstuk is een erg onheilspellend hoofdstuk, want toenemende oorlog, toename in natuurrampen, Antichrist en verdrukking… Het is nogal wat van datgene dat er op de menukaart staat! ‘Kijk eens om je heen, dan weet je genoeg’ is wat ik tegen mensen zeg als ‘het gesprek’ er over gaat. Het wordt niet beter, alleen maar erger! Het draait erom of je voor de HEER, dus voor God kiest en voor de zoon van God, de HEERE Jezus Christus. Dán zal het een stuk minder moeilijk voor je worden zou je denken… Plaats jezelf eens in deze maatschappij in de 21ste eeuw… Uitgekotst ga je zeker worden! Jij, die gekkerd die voor de HEER kiest, wát een onzin of andere kreten die je naar je toe gesmeten krijgt. Tóch mag ik uit ervaring spreken dat een leven met de HEERE Jezus en God me heeft veranderd! Voor mij in positieve zin…

Meer waardering voor jezelf en anderen, minder materialistisch en vooral het ervaren van liefde, warmte en geloof, dat is een kleine greep uit waarin ikzelf ben veranderd. Verbittering is weg en haat ken je niet meer! Dát is een leven in de ogen van de HEER! Dat is het leven dat ik nu mag leven… En natuurlijk gaat het bij ook mij niet allemaal makkelijk, natuurlijk heb ik nog epilepsie en de gevolgen ervan… De last is wel een enorm stuk minder! Daarbij komt: Het leven houdt niet op, niet op deze wereld! Het gaat door en hoe… Wees niet bang! Het leven is mooier dan hier op aarde. Als je met die gedachte, dát leven deze tijd verder bewandelt, dan is dat toch een mooie belofte… Dagelijks komen er wereldwijd ongeveer 80.000 nieuwe Christenen bij omdat zoveel mensen worden geraakt door de HEER… Maar voor nu neem ik écht even die lekker warme douche omdat ik er even zin in heb!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *