Het gezang…

Brrr, pfff, wat een triest weer is het toch! Wél word ik blij als ik ‘s morgens wakker word. Dat is vroeg, dat weet ik, maar enkele zangvogeltjes zijn al in het land… Welk lied ze aan het repeteren zijn weet ik niet. Er is geen app die het kan herkennen maar het zal vast in de Top 2000 terug te vinden zijn. Of toch niet? Is het aangenaam klassiek of een jazz deuntje? Nee, ik kan het niet herkennen maar het klinkt prachtig! Kan me niet schelen welk nummer of welke nummers ze aan het repeteren zijn! Zolang het maar om liefde en warmte gaat en daar lijkt het wel op… Het slagwerk, de kraaien klinken af en toe er ook tussendoor en dat maakt de muziek compleet!

Ik voed de muziek met pindakaas en water in de tuin. Nu is het hier achter het huis nog vrij rustig omdat er niets te beleven valt maar niet getreurd, de bühne wordt weer opgebouwd en rijkelijk voorzien van gezelligheid en warmte. Gelukkig heb ik de afgelopen twee jaar van jullie prachtige muziek kunnen genieten terwijl we door Corona thuis moesten blijven! Het vliegt, loopt en rent en wauw! Boven op het dak van de schuur klinkt de solo… ‘Fuut, vuut en viuut’ en niet te vergeten ‘triuuuuut triuuuutrrrr, trrriuuuut’ ja ik doe het niet zo snel na maar gelukkig kunnen jullie als muzikanten het wel! Ik zou er haast op gaan dansen maar helaas kijken mensen daar een beetje raar van op…

Wat fijn dat jullie over zo ‘n maandje allemaal weer hier zijn om ons warme klanken over te brengen. Lekker genietend in de zon en prachtig blauwe lucht. Het kleine nét aangename briesje wind en een glaasje drinken maakt het voor mij compleet. Ik sta met jullie op, ga ermee de dag door en vlak voor het slapen gaan zingen jullie me een ‘welterusten liedje’ in en doe ik mijn oogjes dicht. Op dat moment voel ik me rustig, ontspannen en nét zoals een kind dat in slaap wordt gekust door z ‘n moeder! Wát verheug ik me er zó op… Deze grijze, grauwe en zwart wit lijkende buitenomgeving maakt me ook niet echt gelukkig. Als er nu sneeuw had gelegen en het zou vriezen?! Helaas, dáár kan ik nu niet van genieten!

Koning Winter, ookal ben je tegenwoordig zo afgezwakt, wat ben ik blij dat je tegenwoordig al wat muzikanten van het lentekoor meeneemt… Nog éven geduld, nog éven geen kleur in de omgeving, maar het komt! Het komt eraan en hoe… Tussen de bloemen en prachtige planten die straks beginnen te bloeien en uit de grond komen zullen jullie allemaal je act uitvoeren. Wauw!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *