Is het nu dan écht einde pandemie?

Beste lezer, een aantal maanden geleden, zo ‘n beetje in september vorig jaar, schreef ik een artikel over ‘het einde van Corona’. We mochten weer het normale leven oppakken en de anderhalve meter afstand ging er zelfs vanaf. Geen mondkapjes meer en dat betekende weer normale frisse lucht overal! We konden weer leuke dingen doen in openbare ruimten en het leek echt alsof we de pandemie ‘bijna hadden overwonnen’, maar helaas… We gingen weer langzaam naar een derde lockdown, dus we waren opnieuw weer terug bij af! Ik schreef het artikel van vorig jaar al als een soort ‘afscheid nemen van een nare periode van ziekte’ maar ik moest me excuseren! De ellende kwam weer terug en voor we het wisten leefden we weer binnen. Na twee keer besmet te zijn geweest met Corona, wél of geen uitlokking van een epileptische aanval door dezelfde Corona en natuurlijk ook de bitterheid die heel dichtbij me kwam, net zoals bij iedereen, begin ik nu berichten om me heen te horen dat er weer meer mag binnenkort. Sommigen zeggen in de media dat de pandemie na bijna twee jaar voorbij aan het gaan is…

“Ik schreef het artikel van vorig jaar al als een soort ‘afscheid nemen van een nare periode van ziekte’ maar ik moest me excuseren!”

Ik ga niet meer zeggen dat we nu voor altijd afscheid nemen van deze pandemie, in elk geval nu nog niet! Dit klinkt misschien heel negatief, maar we dachten dit al eens eerder. In sommige landen om ons heen wordt Corona voortaan als een griep opgenomen en vervallen regels. Natuurlijk is dat gaaf, maar mogen we inderdaad onze nieuwe vrijheid vieren? Ik hoop het met iedereen mee! Wel is de wereld veranderd, dat is wat me als eerst opvalt. Weinig mensen kijken nog vrolijk en de ‘ikke ikke’ mentaliteit is erger dan ooit! In de winkel merk ik dat mensen klant onvriendelijker zijn geworden omdat ze niet lastig gevallen willen worden. Haastig gaan mensen weer naar huis omdat ze bang zijn besmet te raken. Alsof de ‘Coronaduivel’ rondvliegt en iedereen probeert te grijpen. Na ons suf te hebben getest met zelftests en PCR tests lijkt er dan toch een eind aan de neus wattenstaafjes te komen of toch niet?! Zullen we ons voor de zekerheid altijd blijven testen en op drukke plekken mondkapjes dragen?

“Weinig mensen kijken nog vrolijk en de ‘ikke ikke’ mentaliteit is erger dan ooit!”

Kerst mag weer gevierd worden in een vol huis met familie en vrienden en oud en nieuw weer vol van vreugde buiten. Is vuurwerk voor altijd een no-way of mag het eind van het jaar gewoon weer? Niet te vergeten onze verjaardag! Zelf denk ik dat Corona wel zijn sporen zal achterlaten als de pandemie inderdaad verdwijnt. Of ook Nederland het voortaan gaat zien als één van de vele griepen, dat is altijd de vraag want wat beslist Den Haag? De QR plicht, ofwel de QR code, zal die weer als promotiemateriaal of link naar giften gebruikt worden? We weten het niet maar in sommige berichten lijkt het wel dat het daarnaar uitziet. De opbeurende berichten brengen weer licht in een donkere cocon, als dit zo zal blijven en meer wordt help ik graag mee om de duisternis van de wereld af te breken! Helaas zullen de namen die gegrafeerd staan in grafstenen wel blijvend zijn… Bij een ieder die aan Corona is overleden, wereldwijd! Die sporen zullen altijd blijven… Altijd! Ik hoop, vanuit het diepst van mijn hart, dat de wereld weer kleurrijk mag worden, nét zoals die vanuit de ruimte zichtbaar is!

“De opbeurende berichten brengen weer licht in een donkere cocon, als dit zo zal blijven en meer wordt help ik graag mee om de duisternis van de wereld af te breken!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *