Driekoningen maar ook Corona

Vandaag is het driekoningen, de dag dat de drie wijzen op zoek gingen naar de HEERE Jezus die pas is geboren! Op deze dag is bekend geworden dat Jezus een bijzondere rol in zijn leven als de zoon van God zal hebben… Een fonkelende ster komt aan de lucht en op deze ‘wijze’ konden de drie wijzen Jezus vinden. Mirre, goud en wierrook werden door de wijzen meegenomen als ‘cadeau voor het kindje Jezus’. Goud had het symbool voor ‘koningen’, wierrook betekende de Goddelijke afkomst van Jezus en minder positief maar toch een betekenis: Mirre had de betekenis dat Jezus zou lijden in zijn leven. Als je het verhaal van Jezus kent dan weet je ook op welke manier Jezus heeft moeten lijden voor en door ons… Driekoningen betekent voor sommigen dat kinderen, net zoals met Halloween en Sint Maarten de straat opgaan, verkleed als de drie wijzen en ‘driekoningenliedjes’ mogen zingen. De drie wijzen uitgelegd qua naam en afkomst: Caspar, hij kwam uit Afrika, Balthasar, hij kwam uit Azië en tenslotte Melchior uit Europa. Driekoningen is een feest dat door Katholieken en Protestanten wordt gevierd.

“Een fonkelende ster komt aan de lucht en op deze ‘wijze’ konden de drie wijzen Jezus vinden”

Tegenwoordig sluiten we met driekoningen het kerstseizoen af. Alle kerstversiering en kerstbomen worden opgeruimd en wordt het ‘normale leven’ weer hervat. Vaak is het even weer wennen als alle lichtjes weer zijn verdwenen en die mooie boom uit de kamer weg is maar niet getreurd: Over zo ‘n elf maanden mag ie weer naar beneden en meestal hanteer ik eerste advent om te beginnen met het versieren voor kerst. Voor vandaag staat (Coronaproof) hier thuis op het programma om alles netjes af te breken, zowel binnen als buiten en naar de zolder te brengen. Waarom Coronaproof zou je denken? Sinds 27 December zit ik in quarantaine omdat ik in aanraking ben geweest met een positief persoon. Twee dagen later kreeg ik zelf klachten en jawel… Ik testte op oudejaarsdag positief! Voor de tweede keer kreeg ik Corona maar gelukkig zijn het dit keer milde klachten. Helaas ben ik nog niet helemaal klachtenvrij dus blijf ik nog wel even bij huis. Natuurlijk houd ik me netjes aan de maatregelen en hoop ik na vierentwintig uur klachtenvrij weer de wereld in te mogen.

“Alle kerstversiering en kerstbomen worden opgeruimd en wordt het ‘normale leven’ weer hervat”

Ik ben licht verzwakt maar zo gek is dat ook niet na bijna twee weken binnen te hebben moeten leven. Oud en nieuw was voor mij dit jaar de meest rottige die ik in mijn leven heb gekend want ik mocht geen mensen opzoeken en zelfs mijn vriendin en ik leefden gescheiden van elkaar… Dat was nog het meest vervelende! Gelukkig gaat het nu beter en ga ik bij huis maar even de buitenlucht in om zoals net geschreven de buiten kerstverlichting af te breken en op te bergen op zolder. Gelukkig hebben we het kerstfeest met familie en schoonfamilie kunnen vieren en daar ben ik wel heel erg blij om! Corona bestaat al weer twee jaar maar ik vier het niet! Ik hoop dat het mag verdwijnen en dat de samenleving op de wereld weer mag herstellen. Mensen zijn niet gemaakt om geïsoleerd van elkaar te leven maar juist samen! Samen eten, samen lachen, gieren, brullen en samen erop uit! Geen schermen waarmee je alleen in huis met de mensheid communiceert, maar gewoon bij elkaar! Lekker naar kantoor en collegiaal zijn. Fijn bij de koffieautomaat bijkletsen en daarna aan de slag!

“Corona bestaat al weer twee jaar maar ik vier het niet!”

Voor mijn ontbijt heb ik nog twee sneedjes kerstbrood die ik ga opeten met pasta erop en dan is ook qua eten de meeste kerst lekkernij weer op! Heb ik nog voornemens voor 2022? Nee, want ik kan me er toch niet aan houden! 😉 Ik ga veel nieuwe verhalen schrijven en wie weet wordt dit wel het jaar van mijn eerste boek…

“Heb ik nog voornemens voor 2022? Nee, want ik kan me er toch niet aan houden! 😉 “

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *