2021? Op naar 2022!

2021, wát een jaar was het… We testten ons suf en van die Coronamaatregelen zijn we ondertussen allemaal duf! Inenten of niet, de één deed het graag en de ander interesseerde het geen biet! Sommigen zijn bang voor hun vrijheid en de ander laat zich niet inenten om een andere gedachtenstrijd. De zomer was even een vrije val, maar helaas met het EK verloren we en belandden we ook hierin in een dal. Het leek snel vergeten, maar er was hoop, met de QR-code leek het alsof we na deze te hebben laten zien tóch lekker uit konden eten! Even leek het voorbij, tenminste voor diegenen die gevaccineerd waren, maar er kwamen al weer nieuwe gebaren… Vanuit Afrika vloog Omikron ons land binnen en begon zijn tol onder het volk te innen! Langzaam ging het land weer dicht met dit resterende jaar maar één uitzicht…

December was dan hét moment, Mark en Jaap stonden met een boodschap voor velen al bekend! Heel Nederland keek chagrijnig toe en innerlijk schreeuwde iedereen ‘boe!’ Maar wat doen we eraan? Wanneer zal dat vervelende ‘kutcorona’, zoals ik vele mensen zo hoor zeggen nu eindelijk eens weggaan?! Ik geef ze groot gelijk want het is gewoon een hoop gezeik… Wéér met kerst en oud en nieuw binnen maar we hopen dat we het ooit zullen overwinnen! We zijn het zat van dat door Lockdown zitten op ons gat! Gelukkig mag een wandelingetje of boodschapje, maar vergeet vooral niet dat strak zittend of jeukend mondkapje… Buiten lijkt alles eng zo langzamerhand, maar het scheelt, wij zijn niet het enige land! Nu vluchten we naar België of Duitsland, we gaan er lekker shoppen maar wacht… Ook Corona loopt ons daar te foppen! Over enkele dagen of weken zal ook daar de overheid weer over een lockdown gaan preken!

Wéér geen vuurwerk dit jaar, maar de bommen die af en toe afgaan klinken best wel zwaar. Wat gaat het met oud en nieuw worden? Volgen velen dan de oogarts-aanwijsborden? Gelukkig nieuwjaar zal waarschijnlijk niet op Scheveningen strand zijn maar lekker binnen voor de buis hand in hand. Waar de postcodekanjer zal vallen is nog niet bekend, wel zal er heus iemand zijn die van vreugde misschien wel door het hele land rondrent. Met ons buikje vol en onze wangetjes bol tellen we met de Top 2000 af naar het nieuwe jaar, want wat wordt 2022 ‘s nieuwe gebaar? Wordt het wéér een Coronajaar of is het einde daar? Met spanning wachtend op negatief of positief wachten wij op de uitslag, wordt het balen of tijdens de jaarwisseling een opluchtende lach… De oliebollen liggen in elk geval klaar, nét zoals de appelbeignets. Het wordt sowieso weer een jaar, soms met vreugde, soms met vrees!

Wat er ook gebeurt, hoe 2022 zich ook kleurt… Namens ons een Fantastisch 2022 toegewenst!

Geniet vooral van de kleine dingen in het leven!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *