Haal eruit wat erin zit!

Beste lezer, zo ‘n vijf jaar geleden ontdekte ik iets nieuws in mezelf, namelijk het schrijven. Ik ben heel voorzichtig met wat woordjes (een slogan) begonnen en steeds stapje voor stapje heb ik dit uitgebreid. Korte zinnetjes volgden als snel en het eerste gedichtje was een feit. In 2018 volgde mijn eerste verhaaltje en vanuit dit jaar ben ik alsmaar doorgegroeid in deze ontwikkeling. Al snel besloot ik om Bas schrijft, de website waar je nu op zit op te richten en fors uit te breiden in mijn schrijf activiteiten. Vandaag de dag ben ik bezig met grotere verhalen, verhaaltjes, gedichten, columns of blogs. Een paar jaar geleden heb ik mijn eigen verhaal, anders gezegd, mijn biografie geschreven met de naam ‘van de kaart geveegd’ waarin ik vertel over mijn verleden met pesten en epilepsie. Sommigen gaven aan dat ik dit in een boek moest uitbrengen maar daar denk ik nog even over na… In de tijd dat ik ‘van de kaart geveegd’ schreef was ik in behandeling bij een psycholoog en had ik het op dat moment erg moeilijk in mijn leven omdat ik alles een plekje moest geven en moest leren vergeven! Ik kreeg de tip om dingen op te schrijven, juist die dingen die me dwarszaten en dit ben ik op een gegeven moment ook gaan doen…

“Al snel besloot ik om Bas schrijft, de website waar je nu op zit op te richten en fors uit te breiden in mijn schrijf activiteiten”

Ik kwam erachter dat schrijven enorm hielp en voor ik het wist had ik het hele verhaal af. Ik liet het lezen en voor mezelf had ik zoiets ‘ik moet dit publiceren om anderen te waarschuwen wat pesten met mensen kan doen…’ Na een tijdje te hebben nagedacht heb ik de knoop doorgehakt en noemde ik het ‘van de kaart geveegd’ wat je ook op deze website kunt vinden. Nadat ik dit verhaal af had ben ik er achter gekomen dat ik het leuk ben gaan vinden om verhalen te schrijven. Dit ook in combinatie met de gedichten. Ik heb mijn fantasie eens losgelaten op de tekstverwerker en ik vond zelf dat er best leuke zelfbedachte verhalen uitkwamen en ik bedacht me om deze gewoon te publiceren en eventueel reacties af te wachten! Die reacties kwamen, en gelukkig veel positieve! Na een paar jaar van doorschrijven en doordichten ben ik eens getipt om meer uit het leven te halen… Doe waar je goed in bent en wat je leuk vind! Nadat ik er voor mezelf uit was dat ICT, waar ik voor gestudeerd heb en in het verleden ook in gewerkt, niet wat voor me is in verband met de stress en de achterstand die ik er al in heb besloot ik om eens te gaan kijken of er opleidingen zijn op het gebied van schrijven… En die zijn er!

“Ik heb mijn fantasie eens losgelaten op de tekstverwerker en ik vond zelf dat er best leuke zelfbedachte verhalen uitkwamen en ik bedacht me om deze gewoon te publiceren”

Dit jaar ben ik begonnen met de cursus schrijven en misschien denk je bij jezelf ‘je kunt toch al schrijven?!’ Ik noem het een bijschavingscursus. Met deze bijschavingscursus doe ik nieuwe ervaringen op om nog professionelere stukken te kunnen schrijven en je wordt voorbereid om je eigen boek te gaan schrijven. Dit plan heb ik maar ben nog niet begonnen hieraan. De opleiding schrijven heb ik bijna afgerond en daarna heb ik iets zien staan over schrijven en illustreren… Dit lijkt me erg leuk om te gaan doen! Heb ik een focus om er mijn beroep van te maken? Nee, ik doe dit erbij omdat het heel moeilijk is om als schrijver er je brood mee te verdienen. Tenzij je ├ęcht een goede bekende schrijver wordt…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *