Wouter en de zoektocht naar kerst (slot)

De ochtend is al op volle gang en het is kerstdag. Wouter heeft deze ochtend vrij genomen bij de bakkerij om nog even ‘wat zaken te regelen’ voor de overname van de bakkerij. In plaats daarvan wordt hij om elf uur wakker naast zijn prachtig schone Marleen die even later wakker wordt. Beiden hebben geslapen als een roos! Beiden geven elkaar een stevige goedemorgen knuffel en een kus op de iets uitgedroogde lippen van Marleen volgt. Ze zijn dolgelukkig samen en als mensen zeggen ‘die passen bij elkaar!’ dan kun je dat heel goed zien bij Wouter en Marleen. Wouter staat op en gaat naar beneden. Marleen blijft nog even op bed liggen. Beneden in de keuken wordt alles uit de kast getrokken om een heerlijk ontbijt op bed te maken… Terwijl Marleen nog lekker nageniet hoort ze beneden wat gespetter in een pan en klinkt een piep van de magnetron. Dan, een kwartiertje later komt Wouter boven met een dienblad met het lekkerste ontbijt voor zijn gloednieuwe lief! Marleen gaat op bed zitten en is superblij. ‘Wat lief! Wat zorg je toch weer goed voor me’ en de liefste glimlach is weer een feit! Wouter heeft voor zichzelf ook een ontbijtje meegenomen en terwijl de broodjes met ei en spek worden opgegeten wordt alles weggespoeld met een heerlijk glaasje sinaasappelsap en een kop heerlijke koffie. Marleen strijkt heel subtiel door Wouter ’s haren en Wouter slaat een arm om haar heen. Een goede en romantische start van de dag is een feit! Vandaag wordt de dag dat Wouter ’s middags de nieuwe plannen met de bakkerij gaat presenteren. Deze zullen niet veel anders zijn dan al die jaren bij Frederik. De bakkerij moet vooral gezelligheid uitstralen en warmte. Daar heeft het bij Frederik ook nooit aan ontbroken. Qua papierwerk heeft Wouter in overleg met Frederik deze kerstdag uitgekozen om ook zijn personeel te verassen dat hij vanaf vanmiddag eigenaar is van de bakkerij. Op deze manier kunnen ze vanaf het nieuwe jaar meteen aan de slag! Daarbij komt dat Wouter heeft overlegd met zijn maten in de bakkerij en dat zij het eten en drinken willen verzorgen bij het kerstbal dat vanavond plaatsvindt. Echter… Wouter doet mee aan het toneelstukje maar zijn collega ’s zullen zich prima zelf redden. Dit hebben ze al zo lang bewezen!

Nadat Marleen en Wouter zijn gedoucht gaan ieder na een paar stevige knuffels en zoenen naar hun werk. Marleen gaat naar de bakkerij waar zij werkt en Wouter gaat deze middag onder andere in de papieren! Wouter komt aan bij bakkerij Frederik en hij heeft de papieren opgehaald die hij moet invullen en ondertekenen. Rond drie uur in de middag is alles ingevuld en ondertekend en is het moment van de waarheid… Officieel wordt er door Frederik in het ziekenhuis een handtekening gezet en moet hij nog even voor wat dingen langs de notaris. Dan, als écht alles is afgerond gaat Wouter met een heel gelukkig gevoel terug naar de bakkerij… Hij informeert het personeel door iedereen bij zich te roepen. Hij vertelt het goede nieuws en de enthousiasme kan niet meer stuk bij iedereen! Wouter gaat door met zijn werk en voorbereidingen voor het kerstbal. Hij kijkt om zich heen en beseft ‘nu is dit allemaal van mij!’ Later verandert het iets in zijn gedachte: ‘het is nog steeds van ons!’… Dan gaat de telefoon. Het is Marleen… Ze huilt en Wouter vraagt wat er aan de hand is. Marleen vertelt dat vandaag op kerstdag de stekker uit de bakkerij is getrokken en dat iedereen naar huis is gestuurd. Wouter probeert haar te kalmeren maar aan de telefoon lukt dit niet. Hij geeft aan even weg te moeten en vraagt of zijn collega ’s even zonder hem kunnen. Wouter stapt op zijn fiets en fietst naar Marleen toe. Hij komt aan bij haar prachtig vrijstaande huis en hij ziet dat het niet is versierd met kerstversiering… Wouter loopt naar de voordeur en belt aan. De deur gaat open en het is Marleen die in de deuropening staat met tranen in de ogen… Wouter loopt naar haar toe en troost haar. Marleen houdt hem stevig vast en duwt de deur dicht. Daar staan ze in de gang… Marleen huilt en huilt en Wouter probeert haar heel subtiel te troosten. Gelukkig komt ze weer wat tot bezinning en Wouter aait nog even over haar hoofd en streelt wat door haar haren. Samen lopen ze naar de kamer en Marleen vertelt wat er precies is gebeurd.

Met tranende ogen vertelt ze dat ze haar hart heeft gegeven aan de bakkerij en vooral in de vrijwilligers met een beperking. Er is een heel ander management in de zaak gekomen, vertelt Marleen en zij hebben er een potje van gemaakt. Commercieel ingesteld hebben ze alles naar de knoppen geholpen en nu staan we met z ’n allen op straat! zegt Marleen. Wouter slaat een arm om haar heen terwijl hij naast haar zit. Hij duwt haar tegen zich aan en ze legt haar hoofd op Wouter ’s schouder. ‘Hoe moet dat nu?! Ik heb een eigen huis en geen werk meer… ‘ Wouter kalmeert haar en hij belooft haar te helpen. ‘Vind je het erg dat ik even naar de bakkerij ga? Ik moet even wat overleggen’ zegt Wouter. Wouter zet een kop thee voor Marleen en doet er een koekje bij. ‘Ik ben over een uurtje terug!’ zegt hij en hij gaat naar zijn bakkerij. Marleen doet na een stevige knuffel en een kus de deur dicht en gaat maar wachten wat Wouter te zeggen heeft. Aangekomen bij de bakkerij roept Wouter opnieuw iedereen bij zich en gaat opnieuw het gesprek aan met zijn personeel. Hij vertelt over het faillissement van de andere bakkerij en dat alle mensen die daar werkten nu op straat staan. Velen kennen de mensen daar en vinden het heel erg dat dit zo is gebeurd. Iemand vertelt dat hij daar vroeger ook heeft gewerkt en dat de nieuwe eigenaar een chagrijnig mannetje was met alleen maar oog op dollartekens. Dan vertelt iemand anders dat zij al eens heel erg is beledigd door diezelfde eigenaar en dat ze daarom weg is gegaan en bij Frederik terecht is gekomen. Wouter komt met de belangrijkste vraag van het gesprek… ‘Vinden jullie het erg dat ik al die mensen hier in dienst neem en dat wij ze hier in het zonnetje gaan zetten?’ Dan wordt het weer even stil maar al snel reageert iedereen enthousiast! Wouter gaat het in orde maken en terwijl hij achter zijn computer zit heeft hij voor iedereen een contract gemaakt zodat ze bij de bakkerij kunnen komen werken. Frederik heeft ooit weleens te horen gegeven dat hij mensen met een beperking in dienst wil nemen maar dat hij dat met zijn 78ste leeftijd niet meer aankon. Wouter heeft een plannetje dat hij het wél aankan en zo print hij vervolgens alle contracten uit!

Tenslotte gaat Wouter even iets anders doen… Hij gaat naar een aantal winkels om Marleen te verassen. Zij vertelde toen Wouter bij haar in huis kwam dat ze geen kerstversiering heeft omdat ze er simpelweg geen tijd voor heeft gehad. Er staat nog niet eens een kerstboom! Marleen is al die tijd uitgebuit door de eigenaar van de failliet gegane bakkerij en het enige waar ze te laat naartoe kon was de toneelvereniging. Daar schrok Wouter behoorlijk van en dan is het extra wreed dat al dat werk voor niets is geweest. Vanaf nu zal Marleen niet weten wat haar overkomt. Als Wouter terugkomt op de bakkerij vraagt hij of hij straks even het bestelbusje kan meenemen en of enkelen even met hem mee willen gaan naar Marleen ’s huis. Hij heeft wat mensen kunnen regelen en diegenen die achterblijven nemen even de winkel over en de andere werkzaamheden. Wouter gaat op zijn fiets terug naar Marleen en als hij bij Marleen is vraagt hij of ze met hem meewil naar de bakkerij. Hij moet wat met haar bespreken! Marleen kijkt vragend naar Wouter maar hij zegt nog even niets… Samen fietsen ze naar de bakkerij en hij geeft Marleen een rondleiding. Hij slaat een arm om haar heen en dolverliefd dat ze zijn volgt er middenin de winkel een knuffel vol van liefde! Dan lopen beiden naar kantoor om wat ‘zakelijke dingen te bespreken…’ Marleen kijkt met nog meer vragende ogen naar Wouter en gaat maar gewoon bij hem zitten. Wouter pakt wat contracten en Marleen heeft al een beetje een idee wat hij haar wil aanbieden.

‘Lieve Marleen, ik weet wat je hebt doorgemaakt de afgelopen tijd. Je hebt geen fijne tijd gehad bij de bakkerij waar je werkte en op een hele nare manier zijn jullie op straat gezet… Een mooie tijd dreigt op te houden maar daar wil ik een stokje voor steken…’ Marleen kijkt Wouter met nóg meer vragende ogen aan! ‘Lieve Marleen, zoals je weet heb ik het aanbod gekregen om deze bakkerij over te nemen en wat je nog niet wist is dat ik vanmiddag alles heb ondertekend en dat de bakkerij nu al op mijn naam staat!’ Marleen kijkt enthousiast. Wouter gaat verder: ‘Toen jij me vertelde dat je geen werk meer hebt en alle andere mensen van de bakkerij ging dat bij mij door merg en been. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om jullie aan je lot over te laten en daarom kom ik met dit aanbod…’ Er beginnen bij Marleen tranen te rollen want nu komt de vraag… Wouter sluit het gesprekje af met de vraag: ‘Lieve Marleen, ik weet het, het is de derde keer dat ik Lieve Marleen zeg, maar ik heb alles contractueel al geregeld en bij deze bied ik jullie aan dat jullie hier in de bakkerij mogen komen werken!’ Marleen staat op bespringt Wouter van vreugde. Wouter kan nog meer net blijven staan terwijl Marleen ’s hele lichaam leunt op Wouter. Een paar stevige zoenen volgen en Wouter heeft nog nooit zoveel blijdschap gezien als dit moment! ‘Dan heb ik nog één dingetje…’ zegt Wouter. ‘Wat is dat, wat is dat?!’ zegt Marleen overenthousiast. ‘Ik heb gehoord dat jij als enige in loondienst was en jij en de vrijwilligers werd uitgebuit en beledigd’ zegt Wouter. Marleen knikt antwoordend met ja. Dan vertelt wouter het volgende: ‘omdat ik vind dat iedereen beloond moet worden voor zijn of haar werk en omdat ik superveel van jou houd en mijn personeel neem ik iedereen in vaste dienst!’ Dan laat Marleen Wouter los en kijkt hem aan… ‘Meen je dat echt?!’ Jazeker! Iedereen gaat hier in vaste dienst! Dan bespringt Marleen wouter opnieuw en kust hem helemaal onder… Ondertussen is het bestelbusje weggereden en is er één dingetje wat Marleen een beetje gek vindt. ‘Waar is iedereen? Bijna iedereen is weg!’ zegt ze. Wouter vertelt dat ze heel veel bestellingen hadden en dat dat allemaal voor kerstavond nog moet worden rondgebracht en afgeleverd moet worden. ‘Maar je hebt maar één bestelauto’ zegt Marleen. Wouter antwoordt dat mensen ook met eigen auto dingen bij klanten afleveren en sommigen zelfs met de fiets.

De dolenthousiaste en smoorverliefde Marleen en Wouter lopen naar Marleen ’s huis. Het is ondertussen al bijna donker en al slenterend door de dikke laag sneeuw zegt Wouter dat ze hier even moet stoppen. ‘Per toeval’ ziet Marleen de bestelbus staan bij haar huis… ‘Marleen, ik heb een verassing voor je!’ zegt Wouter. Hij zegt dat ze vooral naar haar huis moet blijven kijken en dan zegt Marleen ‘wat is er aan te zien? Ik ben de enige in de buurt waar niets verlicht is of versiering te zien is…’ Kijk nou maar, zegt Wouter met een glimlachend gezicht. Dan fluit Wouter en opeens… Opeens is daar een verlicht huis! Marleen kijkt verbaasd naar haar huis. Alles is versierd, zelfs de struiken in de tuin! Vooraan het puntdak van haar huis is een grote ster gemonteerd en diverse buitenkerstbomen glinsteren! Het is een lichtjesparadijs geworden, maar binnen is het nog donker… Marleen raakt emotioneel en bespringt Wouter opnieuw om hem een enorme knuffel te geven. Samen vallen ze in de sneeuw maar er is nog wel even wat werk aan de winkel… Marleen en Wouter staan op en Marleen opent haar huis. Binnen wordt door iedereen hard gewerkt om het ook daar gezellig te maken met kerstversiering en zo wordt terwijl kerstvond is begonnen toch nog in het leven van Marleen veel licht gebracht. Iedereen is dolenthousiast en ze drinken wat. Het personeel gaat naar de bakker om nog even de mensen af te lossen en vervolgens de winkel te sluiten. Wouter en Marleen zitten naast elkaar. ‘Dankjewel’ zegt Marleen en voordat ze zich gaan voorbereiden liggen ze nog even samen op de bank heerlijk genietend van elkaar… Een uurtje later gaat Wouter naar zijn huis want om acht uur begint het kerstbal. Hij redt het allemaal nét en in zijn prachtig gekostumeerd pak komt hij nog op tijd aan. Marleen komt ook en ook zij redt het net op tijd. Ze rennen naar elkaar toe en lopen samen naar binnen. Een kerstbal om nooit meer te vergeten! Zo ziet het eruit. Het hele dorp is aangekomen en een beetje zenuwachtig zijn ze wel…

Marleen doet haar jas uit en wat daar tevoorschijn komt… Wauw! Wouter staat in zijn blauwe smoking met wit overhemd en strik, een blauwe broek en de meest glimmende schoenen tegenover zijn mooiste vrouw… Marleen draagt een prachtig mooie zwarte jurk over haar hele lichaam. Haar onderbenen zijn bloot en met haar hoge hakschoenen maakt ze zichzelf de meest mooie vrouw van het kerstbal! Wouter komt steeds dichterbij haar staan en een kusje op Marleen ’s mooie rode lippen volgt. Samen lopen ze naar de prachtige met kerst versierde plek waar het bal gaat plaatsvinden, maar eerst het toneelstukje waar goed op is gerepeteerd. Wouter en Marleen staan backstage met wat jongens en dan het moment van de waarheid… Het scheelt dat Wouter haar nu écht mag kussen en dat is hét moment waar Wouter naar uitkijkt, nét zoals Marleen! Een luid applaus volgt en Wouter en Marleen komen tevoorschijn… Ze voeren hun toneelstukje op en terwijl Wouter aan het einde van de uitvoering in de toren klimt staat Marleen hem vól van liefde op te wachten… Dan is Wouter eindelijk bij Marleen in de toren. Hij klimt erin en dan… Dan volgt hét moment van de waarheid! De kus… Wouter en Marleen houden elkaar stevig vast terwijl ze elkaar kussen. Iedereen is super-enthousiast en terwijl Marleen en Wouter elkaar nog steeds kussen duwt hij haar héél subtiel achterover zoals in de film… Wouter leunt op Marleen ’s prachtige lichaam en met deze afsluiter kan het kerstbal niet meer stuk! Beiden genieten heerlijk van elkaar als het kerstbal op het punt staat te beginnen. Wouter helpt Marleen netjes uit de toren en begeleidt haar als een gentlemen weer naar achteren. Samen lopen ze richting de danszaal en ze zijn heel blij dat het toneelspel in goede aarde is gevallen. Het stel loopt de balzaal binnen en werkelijk waar, er is alleen maar geluk en liefde. Het lijkt erop dat meer stelletjes elkaar hebben gevonden binnen de dansvereniging en wat is dat? Er zijn ook wat mensen van de oude toneelvereniging van Wouter die hem complimenteren. Het eerste plaatje wordt opgezet, en Marleen en Wouter staan tegenover elkaar. Vol van liefde dansen ze de hele avond alleen maar met elkaar en tussendoor wordt er stiekem nog wat geknuffeld. Wouter geniet van haar prachtige lichaam dansend tegen hem aan, die prachtige jurk die alles nét wat gevoeliger maakt qua ‘het voelen van elkaar ’s lichaam’.

Het is een groot succes en ook Rico is aanwezig met zijn gezin. Hij complimenteert Wouter en Marleen met hun fantastische opening en feliciteert hen met hun intense liefde. ‘Jullie passen bij elkaar!’ zegt Rico en zowel Marleen als Wouter zeggen ‘ja dat klopt!’. Het kerstbal duurt en duurt en iedereen geniet nog steeds volop. Dan, als afsluiter van het bal komt opeens de kerstman met zijn slee en rendieren binnen op de bühne en presenteert het mooiste stel… Er staat een leuke prijs op diegenen te wachten, namelijk een onvergetelijke vakantie naar een plek naar keuze! Marleen en Wouter bespreken voor de gein waar ze van de zomer naartoe willen en dan komt het moment van de uitslag van de jury en de kerstman! Het wordt stil, muisstil… ‘De winnaar van vanavond zijn…’ zegt onze Santa Clause… En nog steeds is het muisstil… Dan klinken de namen door de hele balzaal en volgt er een enorm applaus! Marleen en Wouter geloven het niet… Zijn nu hun namen genoemd?! Jazeker! De kerstman vraagt ze naar voren te komen en daar staan ze dan… Voor het héle dorp! Iedereen ziet het smoorverliefde stel staan en ze nemen vol van zenuwen de prijs in ontvangst. De reis naar Australië kan beginnen komende zomer maar eerst… Eerst moet de bakkerij volledig up en running zijn! Dan doet Wouter met Marleen een woordje. Natuurlijk bedanken ze iedereen en een stukje reclame voor hun bakkerij kan niet verkeerd zijn… Dan lopen ze dolenthousiast van de bühne af en gaan terug naar de menigte waar ze nog een tijdje kletsen, genieten en vooral véél genieten… Dan komt de vader van Wouter bij hem en feliciteert hem met een knuffel nét zoals de moeder van Marleen bij haar komt om haar te feliciteren met een knuffel. De vier lopen een moment later naar buiten en kletsen buiten in de sneeuw nog wat bij. Dan vraagt Marleen of Wouter met haar mee wil naar de kerstnachtdienst. Daar moet Wouter even over nadenken… Hij is ooit gelovig opgevoed maar heeft het door wat hem in het verleden is overkomen allemaal weggegooid en er nooit meer iets meer gedaan!

Wouter verandert al heel snel van gedachte en zonder er iets over te zeggen besluit hij om mee te gaan naar de kerstnachtdienst. Het is immers kerstavond! De vader van Wouter, Herman, heeft al lang niet meer in de kerk gezeten sinds het overlijden van zijn vrouw, Wouter ’s moeder. Marleen en haar moeder Felicia hebben ondanks dat Felicia ’s man, Marleen haar moeder, het geloof nooit losgelaten en gaan elke zondag naar de kerk. Ze spreken af dat ze gelijk vanuit het kerstbal doorlopen naar de kerk. Het is een stukje wandelen, of anders gezegd, glijden door de sneeuw en terwijl het opnieuw begint te sneeuwen lopen Marleen en Wouter maar ook Herman en Felicia naar de kerk middenin het bos. Met z ’n vieren houden ze elkaar overeind want er ligt nog steeds een enorm pak sneeuw van tientallen centimeters. Nadat ze het dorp zijn uitgelopen wordt hun weg vervolgd naar een smal paadje die naar de kerk leidt… De kerk is niet de dorpskerk, maar een heel klein knus kerkje waar zo ’n honderd man in past tijdens een kerkdienst. Het is opeens pikdonker terwijl het viertal steeds dichterbij de kerk komt. Dan komen de kerstbomen aan beide kanten van het paadje in zicht en wordt alles fantastisch verlicht. Aangelopen bij de kerk zingt een kerkkoor volop om ze te verwelkomen, net zoals de andere mensen. Hand in hand lopen Marleen en Wouter en Felicia en Herman naast elkaar de kerk in en nemen plaats in het gezellige knusse met kerst versierde kerkje. De kaarsjes branden volop en het licht wordt iets gedoofd terwijl de kerkdienst begint. Wouter voelt zich nog een beetje ongemakkelijk maar Marleen maakt dit allemaal weer goed! Herman zit gezellig naast Felicia op de houten bank naast Marleen en Wouter en ook zij kletsen nog wat… Dan opent de predikant met gebed en begint de kerstnachtdienst. Het is helemaal donker, alleen de kaarsjes en de kerstverlichting in de kerstbomen verlichten de kerk. Marleen legt tijdens een oppeppende preek haar hoofd tegen Wouter ’s schouder en hij slaat een arm om haar heen. Herman en Felicia kijken dolenthousiast en genieten dat die twee elkaar hebben gevonden en dat ze zoveel van elkaar houden.

Dan wordt Wouter geraakt door een preek. Marleen ziet dit en zij houdt hem vast. Terwijl Wouter zich tegen Marleen aanhoudt rollen de tranen over hem heen. Ook Herman raakt geëmotioneerd net zoals Felicia. Eindelijk komen er emoties los en voor ze het weten zitten alle vier huilend in de kerk. De Heilige Geest lijkt Wouter en Herman even later te raken. Alsof de HEERE Jezus herboren wordt in hun hart! Een enorme warmte en liefde komt op en in hun neer en zo bloeit er iets heel moois… Verder genieten ze van een prachtige kerkdienst die tot voorbij middernacht duurt en om klokslag half één gaan de deuren open en gaat iedereen naar buiten. Daar wacht hen een heerlijke warme bak koffie met chocomelk en iets lekkers erbij. Wouter, Marleen, Herman en Felicia praten na met andere kerkgenoten en vrienden van moeder en dochter. Een moment later, als iedereen naar huis gaat lopen de vier naar het dorp om daar ook maar eens het bed te gaan opzoeken. Dan komt Wouter met een voorstel: ‘Ik heb nooit durven denken dat ik dit ooit zou zeggen, maar waarom vieren we kerstmis niet met ons vieren?’ Iedereen stemt daarmee in en sneeuwbal gooiend vervolgen ze hun weg naar huis. Wouter blijft bij Marleen slapen en Felicia en Herman zien elkaar morgen weer bij Wouter ’s huis waar ze gezamenlijk kerstmis gaan vieren. Eenmaal thuis knuffelen Marleen en Wouter nog wat na en duurt de nacht nog ‘romantisch lang’… Wouter kleedt zich om en trekt zijn kostuum uit. Hetzelfde doet Marleen met haar prachtige jurk en samen maken ze zich gereed om te slapen. Van écht omkleden komt het niet, want Wouter heeft zijn pyjama niet bij zich. ‘In een T-shirt kan ik ook goed slapen’ zegt Wouter. Dat droeg hij onder het overhemd van zijn kostuum vanwege de hevige kou buiten. Marleen komt vanuit de douche tevoorschijn met haar prachtige rode lingerie… Wouter kijkt zijn ogen uit! ‘Wát ben je een mooie vrouw!’ zegt hij en Marleen zegt ook dat hij prachtig is! Met een lieve glimlach gaat zij naast hem liggen. Het is lekker warm in de slaapkamer en beiden kijken elkaar opwindend aan en vol van liefde aan…

Wouter ziet naast zich het prachtig slanke lichaam van Marleen liggen en hij komt steeds dichterbij haar liggen. Dan slaat Marleen een arm om hem heen en duwt hem verder naar haar toe. Daar liggen ze dan, samen op elkaar genietend van elkaar! Ze genieten enorm van elkaar ’s lichaam en ze knuffelen en vrijen de hele nacht door totdat hun lichaam één wordt… Het mooiste moment van hun leven, en nóg meer bevestiging dat ze écht van elkaar houden. Dan draaien Marleen en Wouter zich om en ligt zij bovenop hem. Hun lichamen spreken nog steeds intense liefde uit en uiteindelijk vallen beiden in slaap. Na even te hebben geslapen wordt Wouter wakker van een ‘HoHoHo’ geluid van de kerstman met zijn slee en rendieren. Hij ziet door het raam de kerstman door de lucht gaan en deze komt dichterbij. Om niet gezien te worden gaat Wouter weer liggen en even later hoort hij beneden in de kamer wat geluiden waarop het lijkt dat er ‘wat’ neer wordt gelegd. Hij heeft eindelijk de kerstman eens gezien in het echt en wat een prachtige slee met rendieren heeft hij. Toen Wouter het gordijn weer dicht deed knipoogde de kerstman met een glimlach. Wouter valt weer naast zijn geliefde in slaap en samen worden ze wakker op eerste kerstdag in de morgen. Marleen en Wouter kussen elkaar wakker en voordat ze opstaan geniet Wouter van zijn heerlijk ontbijt op bed. Samen ontbijten ze en gaan daarna naar beneden. Eenmaal in de huiskamer wacht hen een leuke verassing. Onder de kerstboom liggen heel veel cadeau ‘s. Nadat beiden zich hebben gedoucht gaan ze snel naar beneden en als Marleen het einde van de trap nadert pakt Wouter haar op en beurt haar de kamer binnen. Met hun dikke winterkleren en een uitzicht op buiten waar het sneeuwt en prachtige wit is pakken ze bij de kerstboom de cadeautjes uit. Een ketting voor beiden met hun beide namen erop, een lekker warme trui, een horloge, een houten trein voor Wouter, een klein lampje en mooie schoenen zijn gegeven… Niet te vergeten heel veel lekkernij!

Wouter en Marleen lopen naar Wouter ’s huis waar zij met hun vader en moeder kerstmis vieren. Beiden bereiden alles voor want het moet een héél bijzondere kerst worden! ’s Middags komen Felicia en Herman samen aangelopen bij Marleen en Wouter en tot hun grootste verbazing zien ze dat ze hand in hand komen aanlopen… Wouter doet snel de deur open en Zowel Hendrik als Felicia zeggen ‘verassing!!!’. De twee komen binnen en zo worden vader, zoon en moeder en dochter weer gezellig en vol van liefde herenigd. Het kerstdiner is geopend en iedereen geniet van hun kerstfeest. Dan wordt er op de voordeur gebonkt… ‘Wie zal dat zijn?!’ zegt Wouter en hij loopt geschrokken naar de deur. Het is de kerstman die nog iets was vergeten. Sokken voor beiden om hun voeten lekker warm te houden bij de open haard. Voor Wouter’ s huis staat de prachtige slee met de zes rendieren en Rudolph beweegt even z’n pootjes om geen koude hoeven te krijgen…  De kerstman vervolgt zijn weg weer en begroet iedereen… Samen gaan de vier hun eerste kerstdag vervolgen en met fantastisch nieuws vertellen Herman en Felicia dat ook zij elkaar ‘hebben gevonden’ en dat ze verliefd op elkaar zijn. De twee geven elkaar nogeens een stevige knuffel met een lekkere pakkerd van een kus en Marleen en Wouter nemen dit idee rijkelijk over! Twee pracht stellen genieten intens van elkaar en de eerste kerstdag is nog lang niet voorbij. Er ligt ondertussen bijna een meter sneeuw en het is dit jaar een kerst zoals iedereen die zou hebben gewenst. Het is al snel avond en iedereen heeft zijn of haar buikje vol. Dan volgt een gebed en iedereen komt aan de beurt om iets voor te dragen… Iedereen bidt voor gezondheid, liefde en elkaar! Na het gebed genieten zo nog lekker na met een pakkende Bijbeltekst en daarna gaan de spelletjes op tafel! Tot diep in de nacht wordt er gespeeld, gelachen, gekletst en soms behoorlijk geknuffeld!

Het is tweede kerstdag, Marleen en Wouter worden samen in hun armen wakker. Nadat ze hebben ontbeten gaat plots de deurbel… Het is Frederik die voor de deur staat. Wouter doet snel de deur open om hem binnen te laten. Onverwachts is hij vlak voor kerst ontslagen uit het ziekenhuis omdat hij snel herstelt! Dat is een heel goed teken en hij wil dit vieren met z ’n vrienden. Frederik vraagt of het uitkomt dat hij langskomt. ‘Natuurlijk ben je van Harte Welkom!’ zegt Wouter en Bij de warme kachel warmt Frederik zich op. Marleen verzorgt de koffie en hapjes terwijl Wouter even ‘iets regelt’. Hij belt een aantal van zijn collega ’s bij de bakkerij op om te vragen of ze met hen kerst willen vieren en een groep mensen komt stiekem hun kant op. Frederik weet nog helemaal nergens van en dat moet ook even zo blijven omdat Wouter, maar ook Marleen hem wil verassen. Nadat Wouter weer in de kamer is gekomen wordt de lekkere taart aangesneden en wordt er heerlijk van gesmuld. Dan gaat de deurbel en zegt Wouter tegen Frederik dat hij de deur open mag doen… Het is jouw verassing, zegt hij. Frederik loopt naar de voordeur en doet hem open. Dan ziet hij zijn collega ’s en schiet in tranen… ‘Wauw!!! Ik weet even niet wat ik moet zeggen maar kom erin!’ Al snikkend van vreugde loopt Frederik voorop en de collega ’s lopen achter hem aan. Rico en zijn gezin zijn ook aan komen lopen en ook zij worden warm binnengelaten om iets moois te vieren. Ze gaan gezamenlijk eten en de gehele tweede kerstdag is weer gevuld met veel gezelligheid en tot diep in de nacht is het nog héél gezellig. Ook enkele mensen van de oude bakkerij waar Marleen werkte zijn bij hen. ’s Avonds komen Felicia en Herman erbij en daarmee is het grote clubje compleet! Er wordt getoost op een mooie toekomst bij de bakkerij en vooral tussen de twee gloednieuwe stellen die elkaar hebben gevonden… Verder wordt er getoost op nieuwe vriendschappen!

Felicia vraagt wanneer Wouter en Marleen gaan trouwen en iedereen begint te lachen. Marleen zegt ‘spoedig!!!’ en draait zich om en kust Wouter. Als ze nu al zouden weten dat ze over een jaar zouden trouwen en twee fantastische kinderen zouden krijgen die op kerstavond geboren zouden worden dan zou het kerstfeest nog veel geslaagder worden dan dat het nu al is! Een prachtige nieuwe familie is uitgebreid en er volgen nog vele en vele fantastische kerstdagen in hun vooral warme, harmonieuze en liefdevolle leven……

Als ik dit verhaal zou eindigen met ‘ze leven nog lang en gelukkig!’ dan klopt dat inderdaad helemaal! Ze leven lang, gelukkig, en elke kerst herinnert hen eraan hoe hun leven in deze tijd in positieve zin is veranderd… Voor altijd!

Namens Wouter, Marleen, Felicia en Herman, al het personeel van de bakkerij die nog steeds Bakkerij Frederik heet en natuurlijk ook Rico met zijn gezin een geweldige kerst toegewenst……

HoHoHo!!! Merry X-Mas…… En niet te vergeten de Kerstman.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *